ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με την Παρτίζαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το Sport24.gr αξιολογεί την αγωνιστική παρουσία των "ερυθρολεύκων" στο 90λεπτο του Φαλήρου.

Παρά την ισοπαλία, οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση με το συνολικό 5-3, χάρη στη νίκη τους στο Βελιγράδι με σκορ 3-1 την περασμένη βδομάδα. Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός δεν είχε τους δημιουργικούς τους παίκτες σε καλό βράδυ και εμφάνισε κενά ανασταλτικά, με αποτέλεσμα αυτό το 2-2.

Το Sport24.gr αξιολογεί την αγωνιστική παρουσία των "ερυθρολεύκων" στο 90λεπτο του Φαλήρου:

Καπίνο: Με φανταστική απόκρουση σε κεφαλιά - ψαράκι του αμαρκάριστου Τζούρτζεβιτς στο 14', δεν επέτρεψε στην Παρτίζαν να προηγηθεί. Αντίθετη η κατάληξη της φάσης στο 33', όταν δεν μπόρεσε να ελέγξει την μπάλα στο σκαστό σουτ του Γιάνκοβιτς και ο Σουμά σκόραρε στην επαναφορά για το 1-1. Ενδεχομένως η ακαριαία έξοδος του στο 86' να επηρέασε τον Πάντιτς, που εκτέλεσε ψηλά άουτ.

Φιγκέιρας: Με καλές και κακές στιγμές ο Πορτογάλος στο παιχνίδι. Οι προσωπικοί του αντίπαλοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα από την πλευρά του. Κράτησε την θέση του, δεν πήρε ρίσκα επιθετικά, προτίμησε να έχει πρωτίστως φυλαγμένα τα νώτα του. Είχε και καλύτερες βραδιές με τα ερυθρόλευκα.

Ρέτσος: Σε ένα ματς που είχε μάτια κατασκόπων να καταγράφουν κάθε του κίνηση, απέδειξε τον λόγο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από σπουδαίους συλλόγους των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ενδεχομένως ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού σε όλο 90λεπτο. Κάλυψε σωστά τα κενά, βγήκε πρώτος στη μπάλα, έβαλε το σώμα του στις μάχες. Με σωστές τοποθετήσεις και ωριμότητα με την μπάλα στα πόδια. Αργά ή γρήγορα θα ανοίξει τα φτερά του, αφού τα ελληνικά σύνορα δεν μπορούν να συγκρατήσουν το ταλέντο και τις προοπτικές του.

Βούκοβιτς: Ντεμπούτο σε επίσημο ματς για τον Σέρβο στόπερ. Με τα 197 εκατοστά του έδειξε ικανότητα στον αέρα, σε άμυνα και επίθεση. Βαρύς ακόμη με την μπάλα στο χόρτο, είχε προβλήματα όταν βρέθηκε ο κινητικός Τζούρτζεβιτς στον χώρο ευθύνης του, αντίθετα περιόρισε τον θηριώδη Ταουαμπά. Στο 58' πήδηξε ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής των φιλοξενούμενων αλλά σημάδεψε τον Κλιάιτς στα τέσσερα μέτρα. Σωστές οι κοντινές μεταβιβάσεις του. Προφανώς θα χρειαστούν κι άλλα ματς για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με τον διεθνή στόπερ.

Κούτρης: Συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά ο Ελληνοβραζιλιάνος μπακ. Τρομερή η σέντρα του στο 51ο λεπτό, βρήκε ιδανικά την κίνηση του Φορτούνη στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και το 2-1 ήταν γεγονός. Μετρημενος και ουσιαστικός, δίχως "τρέλες" επιθετικά. Είχε μπόλικη δουλειά ανασταλτικά και χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα μέχρι να πάρει τα μέτρα του Γιάνκοβιτς. Εκτεθειμένος από τον Μαρίν σε κάμποσες περιπτώσεις. Θέλει ακόμη δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά βαδίζει σε καλό δρόμο.

Ρομαό: Κάμποσες φορές αναγκάστηκε να αφήσει τον χώρο ευθύνης του και να βγει στο πλάι για να καλύψει τους Μαρίν (κυρίως) και Καρσελά (λιγότερο). Δυσκολεύτηκε όταν η Παρτίζαν δημιούργησε υπεραριθμίες στον άξονα. Πεισματάρης, σκληρός, σπάνια ηττήθηκε σε προσωπικές μονομαχίες, πρόσφερε λύσεις στην ανάκτηση της μπάλας. Πέρασε σε θέση στόπερ μετά την έξοδο του Βούκοβιτς.

Οτζίτζα Οφόε: Σε μεγάλα χρονικά κομμάτια του πρώτου ημιχρόνου το ματς ήταν άναρχο και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Έδειξε να μην βολεύεται σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου δύο φορές (και μια τρίτη στο 65') καθυστέρησε με την μπάλα στα πόδια και δέχθηκε ισάριθμα κλεψίματα που έφεραν επικίνδυνες επισκέψεις των φιλοξενούμενων στα καρέ του Καπίνο. Παραλίγο μοιραίος στο 86', όταν από το δικό του πόδι η μπάλα έφτασε στον Πάντιτς που αστόχησε ολομόναχος προ του Καπίνο! Με εξαίρεση κάποια καλά διαστήματα, δεν έδωσε πολλά ο Βέλγος κόντρα στην Παρτίζαν.

Μαρίν: Από μια δική του επιπολαιότητα στο 14' βγήκε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Παρτίζαν. Κέρδισε το φάουλ που έφερε το 1-0 από τον Καρσελά. Τον άλλαξε πλευρά ο Χάσι μετά το 25', αφού οι Σέρβοι τον είχαν σημαδέψει και την... πλήρωνε ο Κούτρης. Συμμετείχε και στο δεύτερο γκολ, ανοίγοντας στον Κούτρη που έκανε την ασίστ. Καλύτερος όταν κινήθηκε στον άξονα, έδειξε να βολεύεται περισσότερο. Δημιουργικά πρόσφερε υπηρεσίες, ανασταλτικά οι μπακ της πλευράς του... κλαίγανε.

Καρσελά: Η απόφαση του να εκτελέσει απευθείας το φάουλ στο 21ο λεπτό αποδείχθηκε ευεργετική, καθώς η μπάλα... ζωντάνεψε στα χέρια του Κλιάιτς και ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο ματς. Ζήτησε την μπάλα, πήρε πρωτοβουλίες, έδειξε ότι έχει ικανότητα στο "ένας εναντίον ενός", του έλειψε η ουσία. Δεν είχε συμπαραστάτες στην προσπάθεια του, πολύ πιο συμβατός τακτικά σε σχέση με τον Μαρίν.

Φορτούνης: Ο τρόπος που κινήθηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και η εκτέλεση του με το κεφάλι για το 2-1 είναι σεμιναριακού επιπέδου. Στον αντίποδα αυτή μάλλον ήταν και η μοναδική φάση που ενήργησε ολοκληρωτικά στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε. Εκτός ρυθμού, χωρίς αποτελεσματική πρώτη επαφή με την μπάλα και καλά πατήματα, κάτι που μαρτυρά και η αργή του σκέψη στις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει στον αγωνιστικό χώρο. Αφησε τη θέση του στον Σεμπά.

Μπεν: Δεν σταμάτησε να κινείται ανάμεσα στα κενά, έτρεξε τους αντίπαλους στόπερ, έγινε στήριγμα για να ακουμπήσει και να κυκλοφορήσει η μπάλα στο τρίτο μισό της επίθεσης. Πίεσε σε αρκετές περιπτώσεις, κερδίζοντας χαμένες φάσεις. Δεν τροφοδοτήθηκε σωστά, δεν βρήκε τον τρόπο να απειλήσει με ατομική προσπάθεια. Η καλύτερη στιγμή του στο 75ο λεπτό, όταν βγήκε πρώτο στο γύρισμα του Σεμπά αλλά το πλασέ του κόντραρε ο Όστοϊτς.

Σεμπά: Μπήκε στο 70' για να δώσει καλύτερη ισορροπία ανασταλτικά και να δώσει στήριγμα στον Κούτρη. Το κατάφερε εν πολλοίς, όμως αδίκησε εαυτόν χάνοντας την κάλυψη που έφερε το γύρισμα για το 2-2 στο 86'.

Ζντιέλαρ: Πέρασε στο ματς στο 72' για να δώσει φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή και τα κατάφερε. Ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, με έγκαιρες επιστροφές και πολύτιμες ανακτήσεις της μπάλας.

Σιώπης: Μπήκε στο 87ο λεπτό αντί του καταπονημένου Μαρίν.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ