ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός απέδρασε με το "διπλό" απ' την Άγκυρα, επικρατώντας με 3-0 της Οσμάνλισπορ και παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των 16 του Europa League. To Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-0 της Οσμάνλισπορ στην Άγκυρα και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλεύτηκαν το γρήγορο γκολ και έφτασαν σε μία ευρεία και δίκαιη νίκη, η οποία τους δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Πάουλο Μπέντο.

Λεάλι: O Ιταλός τερματοφύλακας παρέμεινε κάτω απ' τα γκολπόστ λόγω του τραυματισμού του Στέφανου Καπίνο. Ενέπνεε σιγουριά και κατεύθυνε σωστά τους συμπαίκτες του, είχε σωστές μακρινές μεταβιβάσεις και καλές εξόδους στις εκτελέσεις στημένων φάσεων. Δεν χρειάστηκε να αποσοβήσει κάποια επικίνδυνη φάση στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση σε διαγώνιο σουτ του Ρεγκατέν στο 54ο λεπτό. Την ίδια κατάληψη είχε και το σουτ του Μαχέρ στο 79ο λεπτό, αλλά και το τετ α τετ του Ουεμπό στο 85'.

Φιγκέιρας: O Ντιόγκο Φιγκέιρας κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τον Αντριέν Ρεγκατέν στο πρώτο μέρος, ενώ στον επιθετικό τομέα είχε περισσότερα ανεβάσματα απ' τον Σισοκό. Μάλιστα, στο 42', ύστερα από όμορφη κάθετη πάσα του Μποτία, βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Νούμαν έδιωξε πάνω στη γραμμή το παράλληλο σουτ που επιχείρησε ο μπακ των "ερυθρολεύκων". Στο δεύτερο μέρος, λόγω του γρήγορου γκολ της ομάδας του, προτίμησε να επικεντρωθεί στα αμυντικά καθήκοντά του, έχοντας μία θετική παρουσία.

Μποτία: Ο Ισπανός αμυντικός χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να βρει τα πατήματά του, αφού οι δραστήριοι Ουεμπό και Μπιφουμά του έβαλαν δύσκολα στην αρχή του αγώνα. Στο 18', ένα κακό γύρισμα προς τον Λεάλι θα μπορούσε να κοστίσει στον Ολυμπιακό, αλλά ο Ιταλός αντέδρασε γρήγορα και γλίτωσε την ομάδα του. Όμως, από εκείνο το σημείο κι ύστερα, ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" ανέβασε την απόδοσή του και δίκαια παίρνει τον τίτλο του MVP. Στο 40' με τρομερή προβολή αποσόβησε το σουτ του Μπιφουμά, ενώ στο 47' μοιράζει -με όμορφη κεφαλιά- την ασίστ στον Ανσαριφάρντ για το 1-0 του Ολυμπιακού. Είχε καλή συνεργασία με τον Ντα Κόστα, έκλεισαν τους χώρους και δεν έδωσαν το δικαίωμα στους επιθετικούς της Οσμάνλισπορ να αναθαρρήσουν και να αποκτήσουν ελπίδες πρόκρισης.

Ντα Κόστα: Ο Μαροκινός στόπερ θα μπορούσε μόλις στο 3ο λεπτό να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε απ' το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο πάνω απ' την εστία του Καρτσεμάρσκας. Όσον αφορά στα αμυντικά καθήκοντά του, αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες κόντρα στον ιδιαίτερα κινητικό Πιερ Ουεμπό. Στο δεύτερο μέρος παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, είχε καλή συνεργασία με τον Μποτία και κράτησαν, με τη βοήθεια του Λεάλι, το μηδέν στα μετόπισθεν.

Σισοκό: Ο Γάλλος μπακ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απέναντι στους δραστήριους μεσοεπιθετικούς της Οσμάνλισπορ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ανεβαίνει ψηλά, δίνοντας βαρύτητα στα αμυντικά καθήκοντά του. Η εικόνα του έμπειρου αμυντικού παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο μέρος, χωρίς να λείψουν βέβαια και κάποια μικρά λαθάκια.

Ρέτσος: Ο Παναγιώτης Ρέτσος προτιμήθηκε αντί του Αλεξίς Ρομαό, έχοντας το δύσκολο ρόλο να περιορίσει τον Μπαντού Εντιάγ. Ο νεαρός αμυντικός τα πήγε εξαιρετικά στον ανασταλτικό τομέα, είχε σωστές κοντινές μεταβιβάσεις, αλλά όπως είναι λογικό, δεν βοήθησε σημαντικά στη δημιουργία, αφού δεν διαθέτει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.

Μαρτίνς: Οι ποδοσφαιριστές της Οσμάνλισπορ, γνωρίζοντας την ποιότητά του, προσπάθησαν να τον περιορίσουν, πιέζοντας ψηλά και κλείνοντας τους χώρους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πορτογάλος χαφ να απειλήσει μόνο στο 8ο λεπτό μ' ένα μακρινό σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Στο δεύτερο μέρος, το γρήγορο γκολ του Ανσαριφάρντ, ανάγκασε την τουρκική ομάδα να ανέβει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πορτογάλο να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αν δεν τραυματιζόταν στο 60ό λεπτό, τότε πολύ δύσκολα θα γινόταν αλλαγή βάσει της εξέλιξης του αγώνα.

Φορτούνης: Όπως και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ο Κώστας Φορτούνης μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, ζήτησε μπάλα, έπαιξε με ψηλά το κεφάλι και έψαξε χώρους για τους συμπαίκτες του, όμως δεν του βγήκαν οι φάσεις. Αυτό είχε ως συνέπεια να είναι ιδιαίτερα νευρικός, κάνοντας αρκετά λάθη. Το γρήγορο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησε και τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος κράτησε μπάλα και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που δημιούργησε η άνοδος στον αγωνιστικό χώρο της Οσμάνλισπορ. Στο 66' έδωσε γκολ "πάρε-βάλε" στον Σεμπά, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ. Γενικότερα, μέχρι να γίνει αλλαγή, βοήθησε πολύ στον δημιουργικό τομέα, έχοντας καταλυτική παρουσία στην επικράτηση της ομάδας του.

Σεμπά: Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός διατηρήθηκε στα υψηλά στάνταρ της εφετινής σεζόν. Μπορεί να μην σημείωσε κάποιο γκολ, αλλά απ' τα δικά του πόδια προέρχεται το πρώτο και το τρίτο γκολ της ομάδας του. Παράλληλα, βοήθησε σημαντικά στον ανασταλτικό τομέα, ντουμπλάροντας τον Σισοκό, όποτε χρειαζόταν.

Ελιουνούσι: Η απόδοση του Νορβηγού χαφ-εξτρέμ, στο πρώτο μέρος, κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Άλλωστε, γι' αυτό το λόγο, ο Πάουλο Μπέντο του άλλαξε πλευρά με τον Σεμπά περίπου στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δίχως να αλλάξουν στα δεδομένα του αγώνα. Αντίθετα, στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του 29χρονου μεσοεπιθετικού άλλαξε άρδην, με αποκορύφωμα το γκολ που σημείωσε στο 70ο λεπτό και ουσιαστικά σήμανε την πρόκριση της ομάδας του.

Ανσαριφάρντ: Ο αποκλεισμός του Μπράουν Ιντέγε απ' την αποστολή λόγω της επικείμενης μεταγραφής του στην Κίνα, έδωσε τη δυνατότητα στον Καρίμ Ανσαριφάρντ να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός. Ο Ιρανός επιθετικός μπήκε δυνατά, πρέσαρε ψηλά, έκλεψε μπάλες και δημιούργησε προβλήματα στους αμυντικούς της Οσμάνλισπορ. Πέρασε από ένα σουτ στο 43', δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Καρτσεμάσκας. Όμως, με το "καλησπέρα" στο δεύτερο μέρος, με κοντινή προβολή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μποτία, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 79' θα μπορούσε να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Καρτσεμάσκας αρνήθηκε την εκ νέου παραβίαση της εστίας του. Τελικά, στο 86' με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από ασταθή επέμβαση του γκολκίπερ της Ομσάνλισπορ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Ανδρούτσος: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 66ο λεπτό στη θέση του τραυματία Αντρέ Μαρτίνς και είχε καθοριστική συμβολή στην τεράστια νίκη της ομάδας του, καθώς από δική του υπέροχη ατομική προσπάθεια και ασίστ προέρχεται το δεύτερο γκολ των "ερυθρολεύκων". Ο νεαρός μέσος έδειξε πως έχει... μεγαλώσει αρκετά και το μέλλον του ανήκει δικαιωματικά.

Μανθάτης: Πέρασε ως αλλαγή στο 81' αντί του Ταρίκ Ελιουνούσι και δεν μπορεί να κριθεί.

Ρομαό: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 85ο λεπτό αντί του Κώστα Φορτούνη και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ