ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση με σκορ 2-1 από την Άντερλεχτ και αποχαιρέτησε το Europa League. Η κριτική της αγωνιστικής απόδοσης των "ερυθρολεύκων" από το Sport24.gr.

Με σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε το 90λεπτο στο Φάληρο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, αφού με τον ίδιο τρόπο είχε επικρατήσει η Άντερλεχτ στο πρώτο παιχνίδι.

Εκεί αρχικά ο Ρομπέρτο, εν συνεχεία ο Μιλιβόγεβιτς, περισσότερο ο Μαζουακού και λιγότερο ο Ελαμπντελαουί, υπέπεσαν σε διαδοχικές ολιγωρίες στην ίδια φάση, δίνοντας το δικαίωμα στον Ατσεαμπόνγκ να ισοφαρίσει, "τελειώνοντας" ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση, πριν έρθει και το 1-2.

Καμπιάσο και Πουλίδο είχαν καλή παρουσία, θετικός ήταν ο Ντα Κόστα, όπως και ο Μιλιβόγεβιτς μέχρι να εμπλακεί στο λάθος που έφερε το 1-1. Απογοήτευσε ο Ιντέγε, δεν βοήθησαν καθόλου οι αλλαγές.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Ρομπέρτο: Περιορίστηκε σε ρόλο... θεατή στο πρώτο μέρος, αφού η Άντερλεχτ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στις επιθετικές ενέργειες. Έπιασε δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν αρχικά σταμάτησε τον Ατσεαμπόνγκ και στη συνέχεια είπε "όχι" στα διαδοχικά σουτ των Πρατ και Μπούτνερ στο 62'. Είχε την τύχη με το μέρος του αμέσως μετά στο δοκάρι του Ναχάρ. Εκπληκτική επέμβαση του Ισπανού γκολκίπερ στο 89', που σταμάτησε σε τετ-α-τετ από το ένα μέτρο τον Ατσεαμπόνγκ, απλώνοντας το κορμί του. Από δικό του λάθος υπολογισμό ξεκίνησε η φάση του γκολ της Άντερλεχτ στην παράταση, Μιλιβόγεβιτς και Μαζουακού στη συνέχεια αδράνησαν απελπιστικά και στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε ο Ατσεαμπόνγκ.

Ελαμπντελαουί: Τον έσωσε ο Ρομπέρτο από την ταμπέλα του μοιραίου, καθώς ολιγώρησε στην φάση του 89ου λεπτού. Είχε δύσκολο έργο απέναντι στον ταχύτατο Ατσεαμπόνγκ, από τον οποίο κέρδισε και έχασε μάχες. Καλός με την μπάλα στα πόδια, είχε συχνές προωθήσεις επιθετικά αλλά δεν δημιούργησε τα ανάλογα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο γκολ που πέτυχε ο Ατσεαμπόνγκ θα μπορούσε να πάει επάνω στον Νιγηριανό και όχι να του δώσει χρόνο και χώρο να εκτελέσει. Μαζί με τους Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Μαζουακού έχει μερίδιο ευθύνης, έστω και το μικρότερο, στο γκολ. Υστέρησε αμυντικά ο Νορβηγός, ειδικά μετά το 70ο λεπτό.

Μποτία: Πρωταγωνίστησε στην περίεργη φάση του 6ου λεπτού. Ο Χάντερ σαν... αμυντικός χαφ έκοψε μια καλή επίθεση του Ολυμπιακού, η Άντερλεχτ βγήκε στην κόντρα με τον Ατσεαμπόνγκ, τον οποίο ανέτρεψε ο Μποτία πριν μπει στην περιοχή. Ο ρέφερι καταλόγισε χέρι στον Νιγηριανό και έδωσε επιθετικό φάουλ στους "ερυθρόλευκους". Είχε προβλήματα ο Ισπανός στόπερ όταν βγήκε εκτός περιοχής να μαρκάρει, ωστόσο κατάφερε να βάλει στοπ σε δύο πολύ επικίνδυνες κόντρες των Βέλγων, στο 13' και το 18'. Λες και τον είχαν βάλει σημάδι όλοι, ο Ντομίνγκες του έκανε λάθος γύρισμα, ο Μποτία αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Τζούριτσιτς αλλά την γλίτωσε φτηνά με κίτρινη κάρτα. Στην παράταση υπάρχει τράβηγμα του Ντεντόνκερ μέσα στην περιοχή επάνω στον Ισπανό, αλλά ο Χάντερ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ντα Κόστα: Κέρδισε και έχασε μάχες κόντρα στον πολύ δυνατό Οκάκα, με τον οποίο μονομάχησε πολλές φορές. Απέφυγε τα αχρείαστα ρίσκα, είχε σωστές τοποθετήσεις και αποτελεσματικότητα στις επεμβάσεις του, ειδικά με την μπάλα στον αέρα. Πάλεψε στο τέλος ακόμη και ως φορ σε πολλές φάσεις, χωρίς όμως να πετύχει κάτι. Το αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια του Μαροκινού στόπερ.

Μαζουακού: Κατάφερε να περιορίσει τον Πρατ σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα και παρά το γεγονός ότι πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά, οι περισσότερες επιλογές του δεν κατέληξαν πουθενά. Μέχρι και την παράταση μπόρεσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει την θέση του ανασταλτικά, ωστόσο ήταν αυτός που έχασε με τόσο επιπόλαιο τρόπο την μπάλα στην περιοχή από τον Ντεφούρ και ήρθε το γκολ του Ατσεαμπόνγκ. Ανεπίτρεπτη ενέργεια από τον Μαζουακού. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι. Οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν έκρυψαν την δυσαρέσκεια τους για τον Γαλλοαφρικανό, τον οποίο αποδοκίμασαν στις μετέπειτα επαφές του με την μπάλα.

Μιλιβόγεβιτς: Έτρεξε αμέτρητα χιλιόμετρα, έβγαλε σωστά την μπάλα από χαμηλά, κάλυψε χώρους, κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Είχε την κάθετη στο 6', στην μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ιντέγε. Πάτησε κάθε σημείο του γηπέδου, δυστυχώς όμως πρωταγωνίστησε αρνητικά στο γκολ που πέτυχε η Άντερλεχτ στην παράταση, μουτζουρώνοντας την πολύ καλή αγωνιστική του παρουσία μέχρι εκείνη τη στιγμή. Θολωμένος στη φάση ο Σέρβος, πήγε να κάνει... ποδιά στον αντίπαλο του και η συνέχεια είναι γνωστή.

Καμπιάσο: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Αργεντίνο στα 67 λεπτά που αγωνίστηκε. Ψύχραιμος, με καθαρό μυαλό, σωστές πάσες, δίχως περιττές ενέργειες, με ικανότητα να κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Μετά το 60' που άνοιξε ο ρυθμός, ο Καμπιάσο εμφάνισε σημάδια κόπωσης και αντικαταστάθηκε από τον Ζντιέλαρ. Το πάθος του Εστέμπαν αποτυπώθηκε την στιγμή της αλλαγής του με τον τρόπο που εμψύχωσε τον νεαρό Σέρβο.

Φορτούνης: Με ψύχραιμο χτύπημα πέναλτι στο 29' έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Κουβάλησε σωστά την μπάλα, ταλαιπώρησε τους προσωπικούς του αντιπάλους, όμως του έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Επιχείρησε να παίξει κάθετα σε κάποιες περιπτώσεις αλλά χωρίς να τα καταφέρει. Ανταποκρίθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ όμως η προσπάθεια του δεν ήταν αρκετή.

Ντουρμάζ: Μπήκε φουριόζος και ήταν από τους παίκτες που πρωταγωνίστησε στο εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού. Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, βγήκε σωστά στον κενό χώρο αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά κάποιες από τις ενέργειες του. Χρειαζόταν περισσότερη ουσία από τον Σουηδό ο Ολυμπιακός. Έδωσε τις απαραίτητες καλύψεις ανασταλτικά στον μπακ της πλευράς του. Τραυματίστηκε νωρίς στην επανάληψη και άφησε την θέση του στον Ντομίνγκες.

Πουλίδο: Ήταν η έκπληξη του Σίλβα στην ενδεκάδα και δικαίωσε τον προπονητή του για αυτή την επιλογή ο Μεξικανός. Με διαρκή κίνηση, σωστό κράτημα και μεταβιβάσεις της μπάλας, άψογος τακτικά με αμέτρητες βοήθειες στον Ελαμπντελαουί σε φάση άμυνας. Μαγικό το "1-2" με τον Ντομίνγκες στο 58', ορθώς εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Προτό. Δεν είχε άλλες ανάσες μετά το 75' και άφησε τη θέση του υπό τις επευφημίες των φίλων του Ολυμπιακού στον Σεμπά στο 83'.

Ιντέγε: Διάθεση είχε, όπως πάντα. Και να πιέσει και να κινηθεί στον χώρο και να συμβάλλει στην κυκλοφορία της μπάλας. Όμως και πάλι δεν έδωσε λύσεις στο γκολ. Καθυστερούσε με την μπάλα στα πόδια, δεν απείλησε ποτέ στο "1 εναντίον 1", δεν μπόρεσε να βρεθεί σε θέση για να σκοράρει. Ή μάλλον το έκανε μια φορά στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν αστόχησε με το αριστερό σημαδεύοντας τον Προτό και άλλη μια στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά κόπηκε λανθασμένα από τον επόπτη, βγαίνοντας φάτσα με τον Προτό. Απογοήτευσε στον ρόλο του ο Νιγηριανός.

Ντομίνγκες: Από το 51' στην θέση του Ντουρμάζ, ο Αργεντίνος πολύ γρήγορα είχε δύο ενέργειες που μπορούσαν να καθορίσουν την έκβαση του αγώνα. Αρχικά με τρομερό "1-2" έβγαλε τον Πουλίδο σε θέση για γκολ (αστόχησε ο Μεξικανός) και λίγο μετά από δική του λάθος πάσα ο Τζούριτσιτς επωφελήθηκε, ανατράπηκε από τον Μποτία, αλλά ο Ισπανός στόπερ είδε την κίτρινη κάρτα του Χάντερ. Ο Ντομίνγκες είδε τον Προτό να τον σταματά δύο φορές σε σουτ εκτός περιοχής, στερώντας του το γκολ. Μάλλον θα περίμενε περισσότερα από αυτόν ο Σίλβα.

Ζντιέλαρ: Μπήκε αντί του Καμπιάσο στο 67' για να δώσει φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών αλλά δεν κατάφερε και πολλά, πληρώνοντας την απειρία του στην φάση του δεύτερου γκολ της Άντερλεχτ, καθώς έχασε την μπάλα στην μεσαία γραμμή. Ο Σέρβος έχει καλές προοπτικές, όμως στην παρούσα φάση έχει ατέλειες στο παιχνίδι του για τέτοιο επίπεδο.

Σεμπά: Αντικατέστησε τον Πουλίδο, αλλά στα 40 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε δεν έφτασε ούτε στο 1/10 της προσφοράς του Μεξικανού. Καμία επιθετική πρωτοβουλία από τον Βραζιλιάνο, δεν προβλημάτισε στο ελάχιστο τους προσωπικούς του αντιπάλους. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε την ευκαιρία να "κλειδώσει" την πρόκριση για τον Ολυμπιακό αλλά ουσιαστικά σούταρε με δύναμη επάνω στον Προτό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ