ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην ήττα με σκορ 1-0 από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, όπου οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ως κορυφαίο τον Σαλίνο. Λύσεις επιθετικά καλείται να βρει ο Σίλβα ενόψει της ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βέλγιο από την Άντερλεχτ με σκορ 1-0, σκορ που καλείται να ανατρέψει στον επαναληπτικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αν θέλει να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Europa League. Οι Πειραιώτες είχαν κορυφαίο παίκτη τους τον Σαλίνο, ενώ υστέρησαν απελπιστικά στην τελική προσπάθεια. Άργησε τις αλλαγές ο Σίλβα, που πρέπει να βρει τον τρόπο να λύσει την δυσλειτουργία της ομάδας του στον επιθετικό τομέα.

Ρομπέρτο: Σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο ο Ισπανός γκολκίπερ κράτησε ανέπαφη την εστία του με σωτήριες επεμβάσεις, ενώ ήταν απόλυτα ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια. Ωστόσο ένα δικό του λάθος έμελλε να δώσει την Άντερλεχτ στη νίκη. Με τις γροθιές του προσπάθησε να απομακρύνει το κόρνερ του Μπούτνερ, τελικά έστειλε την μπάλα προς τα πίσω και έδωσε την ευκαιρία στον Εμποτζί να σκοράρει σε κενή εστία.

Σαλίνο: Συνολικά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο "Constant Vanden Stock". Μπορεί να πήρε μια κίτρινη κάρτα μόλις στο 3' (ο ρέφερι τον τιμώρησε για θέατρο στο κέντρο του γηπέδου...) και να υποχρεώθηκε σε προσεκτικό παιχνίδι, ωστόσο ήταν αυτός που κέρδισε κατά κράτος την μάχη με τον Ατσεαμπόνγκ, ενώ πήρε την ταυτότητα του Τζούριτσιτς σε πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση της Άντερλεχτ. Πρώτος στην μπάλα, σωστές τοποθετήσεις, ελάχιστα λάθη. Επιθετικά μπορεί να μην έδωσε πολλά, ανασταλτικά ήταν εξαιρετικός.

Μποτία: Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ενέπνεε σιγουριά, ωστόσο δεν έκανε άσχημο ματς ο Ισπανός. Στον αέρα δεν είχε πρόβλημα, με την μπάλα κάτω δυσκολεύτηκε κάποιες φορές. Το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια δεν είναι το φόρτε του. Ρίσκα δεν πήρε, αποσόβησε με έγκαιρες επεμβάσεις 2-3 περίεργες καταστάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Ντα Κόστα: Ότι ο Οκάκα βρέθηκε ολομόναχος να κάνει κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής μόλις στο 6', τον βαραίνει από κοινού με τον Μποτία. Είχε ένα φτηνό λάθος με την μπάλα στα πόδια που λίγο έλειψε να στοιχίσει ένα γκολ στον Ολυμπιακό, βάζοντας μάλιστα τις φωνές στον... Ζντιέλαρ. Καλύτερος με την μπάλα στα πόδια παρά χωρίς αυτήν. Όταν μάρκαρε στον χώρο ήταν αποτελεσματικός, αντίθετα είχε θεματάκια στο "ένας εναντίον ενός".

Μαζουακού: Κέρδισε και έχασε μάχες από τον Πρατ, είχε πολλά ανεβάσματα προς την αντίπαλη περιοχή, όμως οι επιλογές του ήταν είτε καθυστερημένες, είτε λάθος. Έδειχνε να μην έχει την απαραίτητη συγκέντρωση σε κάποια σημεία του αγώνα. Επιζήμιος δεν ήταν για τον Ολυμπιακό, ούτε όμως έδωσε κάτι ξεχωριστό στην ομάδα του.

Ζντιέλαρ: Με καλές και κακές στιγμές ο Σέρβος μέσος. Σε αυτό το επίπεδο παίζει ρόλο και η απειρία του. Ανασταλτικά δεν είχε πρόβλημα να καλύψει σωστά τους χώρους. Έκανε εύκολα το λάθος σε 3-4 μεταβιβάσεις, ενώ δύο φορές από δικά του κλεψίματα στον άξονα ο Ολυμπιακός έβγαλε προϋποθέσεις κόντρας. Από το 34' έπαιζε με κίτρινη κάρτα, γεγονός που τον υποχρέωσε σε περισσότερο παθητικό παιχνίδι. Στην ανάπτυξη δεν βοήθησε και ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Κασάμι στο 69', με τον Σίλβα να χρειάζεται εκείνη τη στιγμή έναν μέσο με περισσότερες ικανότητες στο επιθετικό κομμάτι.

Μιλιβόγεβιτς: Δεν απέφυγε αυτό το κλασικό ένα πούλημα της μπάλας που κάνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, ένα λάθος που λίγο έλειψε να οδηγήσει τον Πρατ στο γκολ. Ανέβασε στροφές στη συνέχεια και κάλυψε χώρο και αντιπάλους, βοηθώντας στην κυκλοφορία της μπάλας από χαμηλά. Επιστράτευσε την δύναμη του όταν χρειάστηκε, ενώ καθάρισε κάμποσες φάσεις στην μεσαία γραμμή με την μπάλα στον αέρα.

Ντουρμάζ: Είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο ο Σουηδός εξτρέμ, με κορυφαία στιγμή το γύρισμα του στον Ιντέγε (αφού πέταξε κάτω τον προσωπικό του αντίπαλο με ωραία προσποίηση) που κατέληξε στο δοκάρι του Νιγηριανού. Πήρε πρωτοβουλίες και έψαξε τις συνεργασίες κυρίως με τους Φορτούνη, Μαζουακού. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως έριξε στροφές και ενήργησε επιπόλαια σε 2-3 περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός μπορούσε να επιτεθεί με καλές προϋποθέσεις. Μπορούσε να αντικατασταθεί και πιο νωρίς από το 84ο λεπτό, όταν πέρασε ο Ντομίνγκες στη θέση του.

Σεμπά: Από φιλοτιμία άλλο τίποτα. Πολλές φορές κάλυψε σωστά τον Μαζουακού. Επιθετικά λίγα πράγματα. Μια κάθετη κίνηση του οδήγησε στην πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς, ενώ την δεύτερη φορά που το επιχείρησε κόπηκε με φάουλ από τον Ντέσχαχτ λίγο πριν μπει στην περιοχή του Προτό. Είχε και ένα ωραίο γύρισμα στον Ιντέγε που κόπηκε σε κόρνερ από τον Εμποτζί την τελευταία στιγμή. Μέχρι εκεί όμως, γιατί φανέρωσε ξανά τις δεδομένες αδυναμίες του με την μπάλα στα πόδια. Άφησε τη θέση του στον Πουλίδο στο 81'.

Φορτούνης: Διάθεση είχε, πρωτοβουλίες πήρε, ξεμαρκαρίστηκε ωραία σε κάμποσες περιπτώσεις. Μακριά από την περιοχή όλα αυτά, γιατί μέσα σε αυτή δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός. Η αλήθεια είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις που πέρασε πονηρές πάσες, οι συμπαίκτες του ενήργησαν λανθασμένα. Ήταν διαβασμένοι οι Βέλγοι και τον έκλεισαν καλά, αποτρέποντας τον να απειλήσει μέσα από δημιουργία ή εκτέλεση.

Ιντέγε: Κλασικό ματς Ευρώπης από τον Νιγηριανό. Δεν σταμάτησε να τρέχει, να πρεσάρει, να κάνει κινήσεις, να βοηθάει στην κυκλοφορία της μπάλας βγαίνοντας από την περιοχή. Και πάλι όμως έμεινε μακριά από το γκολ. Στην τρομερή ευκαιρία του 9ου λεπτού σημάδεψε το δοκάρι το Προτό. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις ατομικά, έστω κι αν κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει ότι δεν το προσπάθησε. Σπατάλησε και μια καλή ευκαιρία αντεπίθεσης πατώντας την μπάλα, ενώ έχασε κάποια εύκολα κοντρόλ.

Κασάμι: Μπήκε στο ματς στο 69' και η παρουσία του έδωσε μια καλύτερη πνοή δημιουργικά στον Ολυμπιακό. Κέρδισε κάποια μέτρα προς την επίθεση και υποχρέωσε τους μέσους της Άντερλεχτ να γυρίσουν πιο πίσω. Δεν κατάφερε πάντως να αλλάξει κάτι στην μοίρα των Πειραιωτών στην αναμέτρηση.

Πουλίδο: Πήρε την θέση του Σεμπά στο 81ο λεπτό, προσπάθησε να τρυπώσει ως δεύτερος φορ στην περιοχή των Βέλγων αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Συνδυάστηκε καλά με τους Σαλίνο, Κασάμι, Φορτούνη αλλά δεν είχε τον χρόνο να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα. Θα μπορούσε να μπει νωρίτερα στο ματς.

Ντομίνγκες: Στο 84ο λεπτό πέρασε στο ματς και πρόλαβε να κάνει κάποια γεμίσματα στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ πρόλαβε να κάνει 3 λάθος πάσες.

Σίλβα: Προφανώς και δεν φταίει για τα ατομικά λάθη ή την ολιγωρία που έδειξαν οι παίκτες του σε κρίσιμες φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Ήταν σωστά διαβασμένος τακτικά στον τρόπο που έπρεπε να περιορίσει την Άντερλεχτ και οι ευκαιρίες που έβγαλαν οι Βέλγοι ήταν αποκλειστικά από μεμονωμένα λάθη. Εκεί που ελέγχεται ο Πορτογάλος τεχνικός είναι στο κομμάτι της ανάπτυξης. Είναι προβλέψιμος ο Ολυμπιακός στον τρόπο που θα επιτεθεί. Και όταν ο Ιντέγε είναι εκτός φόρμας και αντίπαλη άμυνα προσαρμοσμένη στην αναχαίτιση του Φορτούνη, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Η επιλογή του Ολυμπιακού να σηκώσει την μπάλα στα τελευταία δέκα λεπτά, κάνοντας τον Εμποτζί να μοιάζει Νέστα και Πουγιόλ μαζί, δείχνει αδυναμία εναλλακτικού τρόπου επίθεσης. Το επιθετικό πρόβλημα των Πειραιωτών, τουλάχιστον αυτή την εποχή, είναι δεδομένο και ευδιάκριτο. Ο Σίλβα έχει μια βδομάδα μέχρι τον επαναληπτικό για να βρει τουλάχιστον ένα τρικ στην επίθεση. Γιατί να στήσει καινούριο πλάνο, δεν προλαβαίνει. Εκτός αν αποφασίσει να βάλει στην ενδεκάδα 2-3 νέα πρόσωπα, δίνοντας φρεσκάδα, διάθεση και διαφορετικά στοιχεία στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Και σίγουρα στο "Constant Vanden Stock" ο Σίλβα θα μπορούσε πιο γρήγορα να δώσει άλλο ύφος στην ομάδα του, αφού οι Πουλίδο και Ντομίνγκες μπήκαν πολύ αργά στο παιχνίδι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ