ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη με ανατροπή απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 2-1 και το Sport24.gr κρίνει την απόδοση των παικτών του Μάρκο Σίλβα, που έφτασαν τις τρεις συνεχόμενες επιτυχίες στο Champions League.

Την τρίτη σερί νίκη του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο φετινό Champions League, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Το Sport24.gr κρίνει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Μάρκο Σίλβα, που συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία.

Ρομπέρτο: Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, διότι ήταν ουσιαστικά εκτέλεση, ενώ δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια μεγάλη επέμβαση. Σταθερός στις εξόδους του και ενέπνεε σιγουριά, έστω και αν δεν απαιτήθηκαν σε πολλές φάσεις τα αντανακλαστικά του.

Ελαμπντελαουί: Αρκετά προβλήματα στο πρώτο μέρος από την πλευρά του, απ' όπου και προήλθε το γκολ των Κροατών. Όσο κυλούσε το ματς ανέβαινε και αυτός, όμως έχουμε δει και καλύτερες εμφανίσεις από τον Νορβηγό δεξιό μπακ του Ολυμπιακού.

Μποτία: Στο γκολ των Κροατών έχει "κολλήσει", δεν κάνει κίνηση και δημιουργείται μεγάλο κενό και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Χόντζιτς, ο οποίος σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά. Όσο έπαιξε από εκεί και πέρα, ήταν θετικός, αλλά στάθηκε άτυχος στο 50', αφού τραυματίστηκε και παραχώρησε την θέση του στον Ντα Κόστα. Γενικά, δεν πιέστηκε πολύ η άμυνα του Ολυμπιακού, έβγαλαν λίγα πράγματα μπροστά οι Κροάτες.

Σιόβας: Στο γκολ φέρει ευθύνη διότι η μπάλα περνάει πάνω από το κεφάλι του στην σέντρα που βγήκε από τα αριστερά και ο σκόρερ της Ντίναμο ήταν ανενόχλητος και έπιασε κεφαλιά, νικώντας τον Ρομπέρτο. Από 'κει και πέρα, είχε καλές τοποθετήσεις στο παιχνίδι, έκοβε όποτε χρειαζόταν τους αντιπάλους του, είχε καλές τοποθετήσεις και προσπάθησε πολύ.

Μαζουακού: Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αν και δεν έγινε βέβαια κάποια φάση στην πλευρά του. Μπροστά οι περισσότερες προσπάθειές του ήταν ημιτελείς. Στο Ζάγκρεμπ ήταν εξαιρετικός, όχι το ίδιο καλός στο ματς του Φαλήρου.

Μιλιβόγεβιτς: Πολύ καλός ο Σέρβος μεσοαμυντικός, ο οποίος έτρεξε πολύ, όργωσε το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου, έπεφτε για τάκλιν, έκοβε και ήταν ορεξάτος. Είχε και... εξτρά κίνητρο λόγω εθνικότητας και βοήθησε τον Ολυμπιακό, ειδικά στο δεύτερο μέρος που ανέβηκαν όλοι.

Κασάμι: Στο πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, αλλά στο δεύτερο ήταν σαφώς καλύτερος. Έκοψε με υπέροχο τρόπο μάλιστα μια φοβερή κάθετη που πήγε να βγει την ώρα που όλος σχεδόν ο Ολυμπιακός ήταν ψηλά, ενώ έτρεχε, έκοβε και μοίραζε, καταθέτοντας την ψυχή του. Βγήκε στο 80' για να μπει ο Φινμπόγκασον, διότι η ομάδα του έψαχνε δεύτερο γκολ και έπαιζε και με παίκτη παραπάνω.

Φορτούνης: Παραλίγο να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής με το χαμένο πέναλτι και το άστοχο πλασέ στην εξέλιξη της φάσης, αλλά εξιλεώθηκε με τη μαγική μπαλιά στο δεύτερο γκολ του Πάρντο. Ηγέτης στη μεσαία γραμμή, ξέρει καντάρια μπάλα και στις δικές του εμπνεύσεις ποντάρει πολλά ο Ολυμπιακός. Σαφώς καλύτερος απ' ό,τι στο αντίστοιχο ματς του Ζάγκρεμπ ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος είναι ήδη πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Θα γίνει ακόμη καλύτερος.

Ερνάνι: Δεν ήταν αρνητικός, αλλά με βάση τις προηγούμενες εμφανίσεις του, θα περίμενε κάποιος πολλά παραπάνω απ' αυτόν και δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Σίλβα. Η είσοδος του Πάρντο εμφάνισε αυτά που... δεν έκανε ο Ερνάνι και ζητούσε ο προπονητής του.

Σεμπά: Ουσιαστικός, μαχητής, έκανε για μια ακόμη φορά αυτό που του είπε ο προπονητής του και βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει η νίκη για τον Ολυμπιακό. Ένας νέος... Φουστέρ, αφού έχει αρκετά στοιχεία απ' αυτά που χαρακτηρίζουν τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Γυρνούσε πίσω να βοηθήσει αμυντικά όπως κάνει πάντα, έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του και είναι βασικό γρανάζι της φετινής ομάδας.

Ιντέγε: Στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε τόσο πολύ, όμως στο δεύτερο ήταν και εκείνος πολύ καλύτερος, μοιράζοντας και την ασίστ στον Πάρντο στο πρώτο γκολ, ενώ κέρδισε και το πέναλτι του Ολυμπιακού. Έδωσε μάχες, πάλεψε, δεν ήταν όπως σε άλλα παιχνίδια που έκανε απολαυστικές εμφανίσεις, όμως τον "ένιωσε" η αντίπαλη άμυνα.

Ντα Κόστα: Μπήκε στο 50' αντί του τραυματία Μποτία και δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση στα μετόπισθεν, διότι δεν πιέστηκε ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Πάντως, ήταν πάντα στην σωστή θέση και έκανε μια χαρά την δουλειά του.

Πάρντο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ο Κολομβιανός, ο οποίος μπήκε στο ματς αντί του Ερνάνι, δευτερόλεπτα μετά ισοφάρισε με εξαιρετικό αριστερό πλασέ και στο 90' ο ίδιος με νέο εξαιρετικό πλασέ με το μαγικό του αριστερό έστειλε τους φίλους της ομάδας του στους "επτά ουρανούς". Κέρδισε και μια αποβολή, με λίγα λόγια έκανε τα πάντα στο χορτάρι. Τέτοιες εμφανίσεις φτιάχνουν καριέρες σε κάποιους ποδοσφαιριστές.

Φινμπόγκασον: Μπήκε αργά ο Ισλανδός φορ και δεν μπορεί να κριθεί το ίδιο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Πάντως, κινήθηκε και πάλεψε στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ