ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Ολυμπιακού, μετά την επικράτηση των "ερυθρολεύκων" στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. "Όργωσε" το γήπεδο ο Κασάμι, εξαιρετικά αποτελεσματικοί Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, αψεγάδιαστο ματς από τους Μποτία, Σιόβα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έφτασε τις 6 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και αυτή τη στιγμή φαντάζει το απόλυτο φαβορί για τον φετινό τίτλο. Τρομερή βραδιά για τον Κασάμι, εξαιρετικά αποτελεσματικοί Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, αψεγάδιαστο ματς από τους Μποτία, Σιόβα. Διαβάστε την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Ρομπέρτο: Περισσότερη πίεση θα περίμενε ενδεχομένως ο Ισπανός γκολκίπερ στην Τούμπα, αλλά φρόντισε η άμυνα του να μην ανησυχήσει ιδιαίτερα. Σταμάτησε τον Μακ στο πρώτο ημίχρονο, είχε δύο κακούς υπολογισμούς στο 45' και το 60' (έσωσε ο Κασάμι πάνω στη γραμμή), αλλά στο 73' πήρε το αίμα του πίσω στην κεφαλιά του Τζιόλη και το ριμπάουντ του Βίτορ, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Ελαμπντελαουί: Μετά το "Emirates" και στην Τούμπα, ο Νορβηγός διεθνής μπακ κοίταξε πρώτα να καλύψει σωστά τα νώτα του και δευτερευόντως να επιτεθεί, εφόσον το επέτρεπαν οι περιστάσεις. Είχε μπόλικη δουλειά απέναντι στον ταχύτατο Ροντρίγκες, κέρδισε και έχασε μάχες, είχε σωστές διαγώνιες καλύψεις όποτε χρειάστηκε.

Σιόβας: Δεύτερη σερί πολύ καλή εμφάνιση του Σιόβα μετά το Λονδίνο και την Άρσεναλ. Ο Έλληνας στόπερ αρχίζει ξανά να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και αυτό αντανακλάται με την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο. Εξαιρετικό timing στις τοποθετήσεις του, με έγκαιρες και αποτελεσματικές επεμβάσεις, έσβησε κάμποσες επιθέσεις του ΠΑΟΚ πριν δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ρομπέρτο.

Μποτία: Πραγματικός "ταύρος" ο Ισπανός στην Τούμπα, δεν του ξέφευγε τίποτα, ενώ κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τους Αθανασιάδη και Μπερμπάτοφ. Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι ήταν αψεγάδιαστος και με την μπάλα στο χόρτο, διαβάζοντας σωστά τις φάσεις. Χρησιμοποίησε σωστά και το "δικαίωμα" για μια κίτρινη κάρτα, ανακόπτοντας με έξυπνο φάουλ μια καλή περίπτωση κόντρας του ΠΑΟΚ. Από τις πλέον "γεμάτες" παρουσίες του Μποτία με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μαζουακού: Ο πάγκος στο Λονδίνο φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά στο... ατίθασο μυαλό του, κατά τα άλλα εξαιρετικά ταλαντούχου, Γαλλοαφρικανού μπακ. Έδειξε ασυνήθιστη ωριμότητα στην Τούμπα, κράτησε καλά την θέση του, απέφυγε τις "παλαβομάρες" και λειτούργησε απλά στις περισσότερες φάσεις. Είναι μάλλον από τις περιπτώσεις που λέμε "και ο άγιος φοβέρα θέλει...".

Μιλιβόγιεβιτς: Μαζί με τον Κασάμι ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε δημιουργία από τον άξονα. Πρώτος στην μπάλα, με γρήγορες αντιδράσεις και συνεχή κάλυψη χώρων, ο Μιλιβόγεβιτς έκανε πολύ δουλειά στην μεσαία γραμμή, ενώ με την κεφαλιά-οβίδα στο 36' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πολύ καλής του εμφάνισης στην Τούμπα.

Κασάμι: Αυτός ο Κασάμι είναι ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Σίλβα. Πέντε μέρες μετά τα 12,5 χιλιόμετρα στο "Emirates", ο διεθνής με την Ελβετία κεντρικός μέσος "όργωσε" τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Ήταν πανταχού παρών, απορρόφησε σε πολλές περιπτώσεις την πίεση που πήγε να ασκήσει ο ΠΑΟΚ στα χαφ, πρόσθεσε δύναμη και αποτελεσματικότητα σε χόρτο και αέρα, κάλυψε κάθε σπιθαμή του γηπέδου, τουλάχιστον μεσοαμυντικά, ενώ έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή στην προσπάθεια του Αθανασιάδη στο 60'. Εντυπωσιακή η παρουσία του Κασάμι στο ματς, ο καλύτερος συνολικά των "ερυθρολεύκων" στο 90λεπτο.

Σεμπά: Απέναντι στην Άρσεναλ ήταν άψογος τακτικά και το ίδιο επανέλαβε στην Τούμπα. Ο Βραζιλιάνος είναι πολύ μυαλωμένος παίκτης, απλός και χωρίς να αναζητά το εξεζητημένο, με συνεχής καλύψεις στον μπακ της πλευράς του και πίεση όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα. Αθόρυβα, πρόσφερε σημαντικές βοήθειες στους συμπαίκτες του.

Φορτούνης: Έκανε την δουλειά του και με το παραπάνω στην Τούμπα, δίνοντας συνέχεια στην εντυπωσιακή του εμφάνιση στο "Emirates". Τρομερή διορατικότητα στην ασίστ για τον Ιντέγιε στο 0-1 και συστημένη η μπάλα στο κεφάλι του Μιλιβόγεβιτς για το 0-2. Κουβάλησε και μοίρασε σωστά την μπάλα, έδωσε ρυθμό στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Σταδιακά έχασε τις ανάσες του και αντικαταστάθηκε από τον Καμπιάσο στο 64ο λεπτό.

Ντουρμάζ: Μπορεί να μην έγραψε γκολ ή ασίστ στο ενεργητικό, όμως ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές την άμυνα του ΠΑΟΚ. Δύσκολα έχανε την μπάλα, κέρδιζε φάουλ και δεν αμέλησε τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Καλό ματς από τον Σουηδό διεθνή εξτρέμ.

Ιντέγιε: Στα προηγούμενα ματς τα έκανε όλα, αλλά γκολ δεν έβαζε. Φώναξε όμως παρών σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ματς όπως αυτό της Τούμπας. Εξαιρετική κίνηση στον κενό χώρο, τρομερό "άδειασμα" στον Κόστα και άψογο τελείωμα με το εξωτερικό για το 0-1 του Ολυμπιακού. Πίεσε τους στόπερ του ΠΑΟΚ, έβαλε σωστά το σώμα του και κατέβασε πολλές φορές την μπάλα από ψηλά, πήρε φάουλ. Γεμάτο ματς από τον Νιγηριανό φορ.

Καμπιάσο: Αντικατέστησε τον Φορτούνη μετά από μια ώρα και κάτι παιχνιδιού. Πρόσφερε ηρεμία, ποιότητα και μυαλό στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες σε Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι.

Φινμπόγκασον: Μπήκε στο 68' αντί του Ιντέγιε και ξεκούραστος ήταν σε θέση να ασκήσει πίεση στα αντίπαλα στόπερ, δυσκολεύοντας την πρώτη πάσα στους χαφ. Επιθετικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα, παίζοντας όμως σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός ενδιαφερόταν πρωτίστως να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Σαλίνο: Πήρε την θέση του Ελαμπντελαουί στο 85ο λεπτό, ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί στα περίπου 8-9 λεπτά που αγωνίστηκε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ