ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr κάνει την κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου (3-0), για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Μπάγερν Μονάχου για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, του Champions League. Κορυφαίος για τους "ερυθρόλευκους", ο Καμπιάσο. Κακός, ο Μαζουακού, "μοιραίος" ο Σαλίνο.

Ρομπέρτο: "Φύλακας - άγγελος" του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Τόσο στο σουτ του Ντόουγκλας Κόστα στο 33ο λεπτό, όσο και στη φανταστική απόκρουση στο αντίστοιχο του Λεβαντόβσκι, δύο λεπτά αργότερα. Στο γκολ του Μίλερ, στο 51ο λεπτό, ήταν ένα βήμα έξω μεν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως φέρει ευθύνη, εκεί που πήγε η μπάλα από τα πόδια του Γερμανού. Στο δεύτερο γκολ νικήθηκε κοντά από τον Γκέτσε. Το τρίτο προήλθε από εκτέλεση πέναλτι.

Ελαμπντελαουί: Με Βιδάλ και Ντόουγκλας Κόστα είχε πολύ και δύσκολο έργο. Ειδικά ο Βραζιλιάνος δημιούργησε πολλά προβλήματα από τη δεξιά αμυντική πλευρά των "ερυθρολεύκων". Η επιτήρηση των δύο Νοτιοαμερικάνων τον κράτησε πίσω, έτσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά.

Ντα Κόστα: Προσπαθούσε μαζί με τον Σιόβα να "καθαρίσει" τις μπαλιές που προέρχονται είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά. Προωθήθηκε στις στημένες φάσεις, είχε και μία κεφαλιά στο 40ό λεπτό. Ωστόσο, όπως ισχύει και στην περίπτωση του Σιόβα, οι πηγές των κινδύνων εντοπιζόταν από τις πλευρές κι όχι από το κέντρο. Στο δεύτερο γκολ της Μπάγερν, παραδόθηκε στην ντρίμπλα του σκόρερ των Βαυαρών, Μάριο Γκέτσε.

Σιόβας: Επιφορτισμένος (μαζί με τον Ντα Κόστα) με το μαρκάρισμα του Λεβαντόβσκι, αλλά και ταυτόχρονα με το να απομακρύνει τις επικίνδυνες φάσεις που προέκυπταν είτε από τα δεξιά, είτε κυρίως από τα αριστερά. Για τη φάση του 26ου λεπτού, όπου ο Λεβαντόβσκι μένει μόνος του να κάνει την κεφαλιά, είναι ζήτημα συνολικής αμυντικής λειτουργίας της ομάδας.

Μαζουακού: Μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα η πλευρά του - αμυντικά - εμφάνισε λιγότερα προβλήματα από τη δεξιά. Μερικές φορές προτίμησε το δύσκολο, έναντι του απλού με αποτέλεσμα να χαθεί η κατοχή της μπάλας. Πάγια η επιλογή του να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, δικαιώθηκε ορισμένες φορές γι' αυτή. Από την πλευρά του, προήλθε το δεύτερο γκολ της Μπάγερν. Υπέπεσε σε πέναλτι στο 90ό λεπτό, από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ των Γερμανών.

Σαλίνο: "Μηχανάκι", προσπαθούσε να δώσει συνεχώς βοήθειες στο ανασταλτικό έργο του Ελαμπντελαουί. Κέρδιζε φάουλ, επιτρέποντας στον ίδιο και τους συμπαίκτες του να παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να δικαίωσε τον προπονητή, για την επιλογή του. Έχασε την πιο σπουδαία ευκαιρία του Ολυμπιακού να φθάσει στην ισοφάριση, στο 82ο λεπτό. Εάν σκόραρε, θα είχε αλλάξει την οικονομία του ματς.

Καμπιάσο: Η εμπειρία και η ποιότητα του Αργεντινού, ξεχώριζαν δια γυμνού οφθαλμού. Καίριες, καταλυτικές οι επεμβάσεις του, διάβαζε τις φάσεις επενέβαινε όταν κρινόταν απαραίτητο. Το ίδιο και τα φάουλ που έκανε προτιμώντας να ανακόψει κάποια γρήγορη ανάπτυξη της Μπάγερν. Έδωσε τη θέση του στον Φορτούνη, στο 66ο λεπτό του ματς. Η απόδοσή του, στο χρόνο που αγωνίστηκε, κρίνεται θετική και με το παραπάνω. Ακόμη και με τις κατευθυντήριες οδηγίες, που έδινε στους συμπαίκτες του.

Κασάμι: Αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Περιορίστηκε στο αμυντικό κομμάτι και πώς να απομακρύνει την μπάλα. Προσπαθούσε να κλέψει την μπάλα, ωστόσο η κυκλοφορία των μέσων της Μπάγερν ήταν υποδειγματική. Μετά το 60ό λεπτό, η απόδοσή του έπεσε αισθητά. Μετά το δεύτερο γκολ, κουράστηκε και δεν ανταποκρίθηκε καλά.

Ντομίνγκες: Καλά μπλοκαρισμένος, από τα χαφ της Μπάγερν. Άλλωστε ο Πεπ Γουαρδιόλα είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Αργεντινό, κατά τη συνέντευξη Τύπου την παραμονή της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή ατομική προσπάθειά του ήρθε στο 43ο λεπτό. Με φανταστική κίνηση ξέφυγε από την επιτήρηση των Βαυαρών, αλλά δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του. Έδωσε τη θέση του στον Ερνάνι, στο 60ό λεπτό.

Πάρντο: Κινητικός από τη δεξιά πλευρά, όπως επετίθετο ο Ολυμπιακός. Μπορεί να μη βγήκαν όλες οι εμπνεύσεις - προσπάθειες στον Κολομβιανό, ωστόσο είχε και τη θέληση και ενέργεια. Έδινε την εντύπωση ότι είναι απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ του Μίλερ, η απόδοσή του φθίνουσα πορεία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν του βγήκαν κάποιες προσπάθειες. Έδωσε τη θέση του στον Σεμπά. στο 82ο λεπτό.

Ιντέγιε: Δυναμικός, ωστόσο έμοιαζε να είναι αβοήθητος όταν πάλευε με τους αμυντικούς της γερμανικής ομάδας. Στο 20ό λεπτό έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία - για τους "ερυθρόλευκους" - στο πρώτο ημίχρονο. Βρέθηκε αφύλακτος από την άμυνα της Μπάγερν, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Νόιερ. Στο 56ο λεπτό, ανάγκασε τον διεθνή Γερμανό γκολκίπερ σε εκπληκτική επέμβαση.

Ερνάνι: Πέρασε στη θέση του Ντομίνγκες, για την τελευταία μισή ώρα στην αναμέτρηση. Δεν τροφοδοτήθηκε από τους μέσους, εξάλλου ο Φίλιπ Λαμ τον επιτηρούσε διακριτικά. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, στην άμυνα της Μπάγερν.

Φορτούνης: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 66ο λεπτό, στη θέση του Καμπιάσο. Ήταν κινητικός τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς την μπάλα. Το πιο σημαντικό ότι πίεζε ψηλά τους αμυντικούς της Μπάγερν, μήπως και τους αναγκάσει να υποπέσουν σε κάποιο λάθος. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε.

Σεμπά: Πέρασε στο 82ο λεπτό, στη θέση του Πάρντο σε μία προσπάθεια του Μάρκο Σίλβα να φρεσκάρει τα άκρα του. Μετά από λίγο ήρθαν το δεύτερο και τρίτο γκολ της Μπάγερν Μονάχου και ουσιαστικά παρασύρθηκε στη γενικότερη κατάρρευση της ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ