ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κορυφή για τον Ολυμπιακό περνάει από τη Ν. Σμύρνη

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το αποτέλεσμα της Τούμπας δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πατήσει κορυφή με διπλό επί του Πανιωνίου (24/9, 19.30). Ποιο είναι το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς.

Αφού πρώτα οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του, είδαν από το σαλόνι των εγκαταστάσεων του Ρέντη το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0, τώρα τους παρουσιάζεται η ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναξιά της κορυφής, εφόσον ξεπεράσουν τον “σκόπελο” της Νέας Σμύρνης και το εμπόδιο του Πανιωνίου.

Σήμερα το απόγευμα (24/9, 19.30) οι “ερυθρόλευκοι” έχουν την πρώτη τους έξοδο για το πρωτάθλημα. Μια έξοδος που δεν είναι χιλιομετρικά μεγάλη, αλλά σίγουρα πρόκειται για μία έξοδο που κρύβει αρκετές παγίδες.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το ότι ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο συναντάει δυσκολίες στη Ν. Σμύρνη. Ο Πανιώνιος βγάζει τα... συκώτια των Πειραιωτών, οι οποίοι στο τέλος καταφέρνουν και φεύγουν με το διπλό. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το περσινό 3-4 δεν υπάρχει.

Βέβαια, η περσινή ομάδα ήταν μία... κατηγορία μόνης της. Άλλωστε, από τον Ολυμπιακό του Οκτωβρίου 2017 που κέρδισε τους “κυανέρυθρους”, μόνο ο σκόρερ του τέταρτου τέρματος Κώστας Φορτούνης θα βρεθεί το απόγευμα στην ενδεκάδα. Όλοι οι υπόλοιποι 10 είτε δεν υπολογίζονται, είτε δεν λογίζονται ως βασικοί, είτε έχουν αποχωρήσει.

ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάει για τρεις - τέσσερις αλλαγές. Οι Γκερέρο και Χριστοδουλόπουλος θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι ως οι πρώτες δύο επιστροφές αντί των Χασάν και Φετφατζίδη αντίστοιχα.

Επίσης, πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να δούμε τον Νάτχο αντί του Μπουχαλάκη. Ο Ισραηλινός δοκιμάστηκε στην τελευταία προπόνηση και όλα δείχνουν ότι θα κάνει ντεμπούτο στην ενδεκάδα στο πλευρό του Καμαρά.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία “φρεσκαρίσματος” των χαφ δεν υπάρχει ο Γκιλιέρμε, ο οποίος ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, θα μπει στο δεύτερο ημίχρονο.

Τέλος, υπάρχει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να προκύψει αλλαγή και στο κέντρο της άμυνας, με τον Μιράντα να διεκδικεί θέση βασικού.

Ένα πιθανό σχήμα λοιπόν είναι με Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Μιράντα ή Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Νάτχο, Καμαρά, Λάζαρο, Φορτούνη, Ποντένσε και Γκερέρο.

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ “RESTART” Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στη Ν. Σμύρνη ανυπομονούν για το ματς με τους Πειραιώτες. Οι “κυανέρυθροι” έχουν μετά από τρεις αγωνιστικές μόλις έναν βαθμό, όμως αυτό που προβληματίζει περισσότερο δεν είναι η βαθμολογική συγκομιδή, αλλά η εικόνα που παρουσίασαν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Τόσο στο 2-2 με τον ΟΦΗ στη Ν. Σμύρνη, όσο και στις ήττες από ΠΑΟΚ (0-1, εντός) και ΑΕΚ (0-4, εκτός), ο Πανιώνιος έδειξε ότι είναι μία ομάδα που ακόμη ψάχνεται.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι επικρατεί ένα κλίμα στην Πλατεία περί “restart”. Το ξέρουν πολύ καλά ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του ότι οι παίκτες του Ανιγκό θα μπουν στο παιχνίδι με σκοπό να βάλουν τρικλοποδιές στους “ερυθρόλευκους” και για αυτό το λόγο πριν από την χθεσινή προπόνηση είχε για αρκετή ώρα βίντεο από ματς του Πανιωνίου με την προσοχή να είναι στραμμένη κυρίως στα ατού του συγκροτήματος του Ανιγκό.

Ο ΑΝΙΓΚΟ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ

Ο Ζοσέ Ανιγκό στην περσινή πρώτη του παρουσία στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με τον Λεβαδειακό, είχε καταφέρει να βάλει τους Βοιωτούς στη λίστα με τις περσινές αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι αποτελεί “σκληρό καρύδι” για τους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο περσινός Ολυμπιακός (των χιλίων προβλημάτων φυσικά) κέρδισε στο Καραϊσκάκη με 2-1 τον Λεβαδειακό με ένα “τούβλο” του Κούτρη από το... σπίτι του (και τεράστιο λάθος του εώς εκείνη τη στιγμή κορυφαίου Επασί), ενώ στην Λιβαδειά έφερε 1-1 αφού πρώτα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.

Η προϊστορία και τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ο Ανιγκό κάποια στιγμή θα βρει τον τρόπο με τον οποίο ο Πανιώνιος θα γίνει ανταγωνιστικός. Γι' αυτό το λόγο ο Μαρτίνς έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για όλα τα ενδεχόμενα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ