ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η "κατάρα" των τελευταίων δύο ετών!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός καλείται στη Λεωφόρο να ξορκίσει το... φάντασμα των αρνητικών αποτελεσμάτων που φέρνει εδώ και δύο χρόνια στα ντέρμπι μακριά από το Καραϊσκάκη.

Ευκαιρία για εξιλέωση; Ευκαιρία για «απαντήσεις», για εκδίκηση, για να σταλεί «μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να αφήσει τόσο εύκολα το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα να ξεφύγει από τα χέρια του; Η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλούς λόγους για να φύγουν με το διπλό από τη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό (28/10, 19.30).

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, επί εποχής Μαρινάκη, να έχει τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον σε ένα ντέρμπι. Συνήθως τέτοια εποχή βρισκόταν μπροστά στη βαθμολογία και κυρίως βρισκόταν αρκετούς βαθμούς μπροστά. Ίσως κάπου εκεί να οφείλεται και το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει «σταυρώσει» νίκη εκτός έδρας σε ντέρμπι!

Θα πρέπει να πάμε στις 4 Οκτωβρίου 2015, όταν ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα και με σκόρερ τους Ιντέγε (27’) και Μιλιβόγεβιτς (35’) έστησε το δικό του πάρτι επί του ΠΑΟΚ. Από εκείνο το 0-2 στην Θεσσαλονίκη μετράει μόνο ήττες στα εκτός έδρας παιχνίδια του με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!

Υπάρχει βέβαια και ένα ματς που κέρδισε άνευ αγώνα, αυτό της 21 Νοεμβρίου 2015 στην Λεωφόρο, όταν μία φωτοβολίδα χτύπησε τον Φινμπόγκασον και τελικά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν ξεκίνησε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να το κερδίσει 3-0 α.α.

Το θέμα λοιπόν για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι το αποψινό ματς με το «τριφύλλι» στο «Απ. Νικολαϊδης» καλούνται να ξορκίσουν ένα «φάντασμα» δύο ετών. Πέντε ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι μακριά από το Καραϊσκάκη μετά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2015!

ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

1) Αν εξαιρεθεί το παιχνίδι που πήρε 3-0 α.α. ο Ολυμπιακός στις 21 Νοεμβρίου του 2015, η ομάδα του Πειραιά πήγε στην Λεωφόρο και στις 9 Μαρτίου 2017. Εκεί ηττήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ στο 15’ και τον Καπίνο να κάνει εκπληκτική εμφάνιση, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα!

ΜΕ ΑΕΚ

2) Στις 13 Φεβρουαρίου 2016 το αήττητο του Ολυμπιακού σταμάτησε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Σκόρερ ο Βάργκας στο 76’ που πήρε το «ριμπάουντ» από χαμένο πέναλτι του Μπουονανότε και απόκρουση του Ρομπέρτο. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με εννιά παίκτες λόγω αποβολών των Μποτία και Μιλιβόγεβιτς.

3) Στις 19 Φεβρουαρίου 2017 ο Ολυμπιακός απογοητεύει με τον Μπέντο στον πάγκο του και χάνει με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ με ένα γκολ - καραμπόλα από φάουλ του Αϊντάρεβιτς στο 34’.

4) Στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 ο Ολυμπιακός στο τελευταίο παιχνίδι του Χάσι, βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 0-2 (Μάριν 22’, Οφόε 46’) και στο τέλος εμφανίζεται να έχει στόπερ τον.. Ταχτσίδη και να χάνει 3-2 με τα γκολ των Χριστοδουλόπουλου (64’, 80’) και Μάνταλου (89’).

ΜΕ ΠΑΟΚ

5) Στις 5 Μαρτίου 2017 ο Ολυμπιακός πάει στην Τούμπα, ξεκινάει δυνατά, χάνει ένα τετ α τετ ο Ανσαριφάρντ και από το 20’ και μετά... εξαφανίζεται. Ο ΠΑΟΚ έφτασε τελικά σε μία άνετη νίκη με 2-0 (Σάκχοφ 53’, Πρίγιοβιτς 60’) και την επόμενη μέρα απολύθηκε ο Πάουλο Μπέντο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ