ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Ευρώπη κι ένας χαφ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΘΕΣ ΣΠΟΡΤ ΤΕΣΕΝΤΕΡΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΘΕΣ ΣΠΟΡΤ ΤΕΣΕΝΤΕΡΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πλησιάζοντας στα ματς με τη Λουκέρνη, προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό έχει η διαχείριση του υπάρχοντος ρόστερ και ένας κεντρικός χαφ. Για τον γκολκίπερ Ρενάν γράφουν οι Πορτογάλοι, περσινή πρόταση θυμήθηκε ο Μποριέλο.

Ολοένα και περισσότερο την προσοχή τους στραμμένη στα ματς με τη Λουκέρνη έχουν οι Πειραιώτες. Τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου για το Europa League είναι το πρώτα επίσημα της σεζόν και η θετική κατάληξη τους θα έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία, αλλά και στο... ρολόι, με τον κερδισμένο χρόνο να αποτελεί ένα επιπλέον κέρδος.

Οι μεταγραφικές "ανησυχίες" δεν έχουν κοπάσει στο Λιμάνι, ωστόσο θέλοντας και μη το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στα δύο ματς με τους Ελβετούς. Τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό. Και αυτό γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός πολύ θα ήθελε να έχει έναν ακόμη κεντρικό χαφ στη διάθεση του, πριν ριχτεί ο Ολυμπιακός στην μάχη της Ευρώπης.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν για αυτή τη μεταγραφή τις επόμενες μέρες, θέλοντας ιδανικά έναν μέσο με ποιότητα αλλά και ετοιμότητα, τουλάχιστον από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ώστε να μην χρειαστεί επιπλέον χρόνος, πέραν από αυτόν της προσαρμογής στη φιλοσοφία.

Στις θέσεις των στόπερ δεν θα σημειωθούν εξελίξεις, εκτός ίσως αν τελικά όντως προκύψει αποχώρηση του Ρόντερικ Μιράντα. Και αυτό με ένα ερωτηματικό από δίπλα, αφού ο Βασίλης Τοροσίδης υπολογίζεται και για την συγκεκριμένη θέση μαζί με τους Σισέ, Βούκοβιτς, Μεριά, Ευαγγέλου.

Ούτε η υπόθεση του εξτρέμ έχει εγκαταλειφθεί στο Λιμάνι, ωστόσο η επιλογή δεν θα γίνει υπό πίεση. Οι Πειραιώτες έχουν 2-3 πολύ καλές περιπτώσεις στα υπόψιν, που όμως θα χρειαστούν χρόνο και κατάλληλους χειρισμούς. Και εδώ πολύ δύσκολα θα συμβεί κάτι πριν τα ματς με τη Λουκέρνη.

ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΡΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Record θέλει τον Ρενάν Ριμπέιρο να απασχολεί μεταγραφικά τον Ολυμπιακό, τη Γκιμαράες και την Άβες, με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας να έχει προβάδισμα για την απόκτηση του καθώς είναι σε συζητήσεις με την Εστορίλ.

Τα "λιοντάρια της Λισσαβώνας" προσφέρουν 250.000 για τον ετήσιο δανεισμό του παίκτη και θέλουν ρήτρα αγοράς του 80% των δικαιωμάτων του αντί 1,25 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία δεν προχωράει γιατί η Σπόρτινγκ προσφέρει τον παίκτη τα ίδια χρήματα με τα οποία αμείβεται στην Εστορίλ. Ο Ρενάν σαφώς και επιθυμεί την προαγωγή του σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο, αλλά και με περισσότερα χρήματα από όσα παίρνει τώρα.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για τερματοφύλακα, περισσότερο όμως για τον ρόλο της έμπειρης λύσης πίσω από τον Ανδρέα Γιαννιώτη. Και μοιάζει λίγο δύσκολο αυτή να είναι ο Ρενάν, ξέχωρα από το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ.

Ο 28χρονος γκολκίπερ πήγε στην Εστορίλ τον περασμένο Γενάρη, ως ελεύθερος από την Σάο Πάουλο και έχει συμβόλαιο με τον πορτογαλικό σύλλογο ως τις 30/06/2020.

ΤΙΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΚΑΡΙΜ

Μπαίνοντας στον Αύγουστο δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Το... σαφάρι του ατζέντη του σε Γερμανία, Ολλανδία με σκοπό να εξαργυρώσει την εξαιρετική σεζόν του παίκτη με τον Ολυμπιακό δεν καρποφόρησε, ενώ παρά την επιμονή των σεναρίων από την Τουρκία, δεν έχουν σημειωθεί ουσιαστικές εξελίξεις με το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για τον Ιρανό διεθνή φορ.

Τα 18 συνολικά τέρμα και οι 6 ασίστ του Ανσαριφάρντ την περσινή σεζόν, σε συνδυασμό με την καλή του παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, ανέβασαν κατά πολύ τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, όμως για την ώρα δεν έχει βρεθεί η πρόταση που θα ικανοποιεί τον Ολυμπιακό ή τον παίκτη. Πολύ περισσότερο και τους δύο μαζί. Και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Ιρανό, πολύ δύσκολα θα κινηθεί για άλλο φορ ο Ολυμπιακός. Με τον ίδιο να μην δείχνει ιδιαίτερη "κάψα" να αποχωρήσει.

ΜΠΟΡΙΕΛΟ: "ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"

Συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport παραχώρησε ο Μάρκο Μποριέλο, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε πως την περσινή σεζόν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό.

"Η διοίκηση της Κάλιαρι ήθελε να αλλάξει το συμβόλαιό μου αφαιρώντας τα πριμ επίτευξης γκολ. Αρνήθηκα και ο πρόεδρος θύμωσε. Το κλίμα δεν ήταν καλό, δεν μίλαγα με τους Βραζιλιάνους της ομάδας μετά από καυγά με τον Ζοαο Πεδρο και έτσι ζήτησα μεταγραφή. Είχα προτάσεις από Μπολόνια, Τζένοα, Μπρέσια, Σπαλ, Μπενεβέντο και Ολυμπιακό.

Ήμουν κοντά σε συμφωνία με την Μπολόνια, αλλά τελικά επέλεξα τη Σπαλ", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο 36χρονος φορ, που έχει αγωνιστεί στις Μίλαν, Γιουβέντους και Ρόμα, ενώ φέτος βρίσκεται στα υπόψιν της Ίντερ ως βοηθητική λύση για τη γραμμή κρούσης.

ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ Ο ΚΛΟΠ

Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς δεν είναι στα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ για τη νέα σεζόν στη Λίβερπουλ, κάτι που έγινε ξεκάθαρο μετά την απόφαση του Γερμανού τεχνικού να μην συμπεριλάβει τον Σέρβο μεσοεπιθετικό στο στάδιο της προετοιμασίας που θα συνεχιστεί στη Γαλλία.

Την προηγούμενη βδομάδα υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν Ολυμπιακό, Λίβερπουλ και Μάρκοβιτς πολύ κοντά σε συμφωνία, ωστόσο από το Σάββατο (28/7) οι Πειραιώτες ξεκαθάριζαν πως δεν τους απασχολεί μεταγραφικά ο παίκτης.

Βάζοντας στο κόλπο τις Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης, οι Βέλγοι την Τρίτη θυμήθηκαν και τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας πως για όλους τους ενδιαφερόμενους το πρόβλημα είναι τα χρήματα που ζητά η Λίβερπουλ για την πώληση του.

Έστω κι αν οι "κόκκινοι" βλέποντας πως ουδείς είναι διατεθειμένος να δώσει 8 εκατ. ευρώ, αρχική τιμή παραχώρησης του Σέρβου διεθνή, προσανατολίζονται στο να ρίξουν τις απαιτήσεις τους στα 5,5 εκατ. ευρώ. Με την υποσημείωση ότι ο Μάρκοβιτς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2019 και από τον Γενάρη μπορεί να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει, χωρίς η Λίβερπουλ να δικαιούται αποζημίωση.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ