Η Euroleague υπέγραψε την "Αρχή των Αθηνών"!

Η Euroleague υπέγραψε την "Αρχή των Αθηνών"!

Η Euroleague υπέγραψε την "Αρχή των Αθηνών", σε εντυπωσιακή τελετή στη Μαδρίτη, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δίπλα στην πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, για να νικηθούν τα σύνορα και οι διακρίσεις μέσω του αθλητισμού, στάθηκε η κορυφαία διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η Euroleague λοιπόν, σε μία εντυπωσιακή τελετή στη Μαδρίτη, υπέγραψε την "Αρχή των Αθηνών", στηρίζοντας την πρωτοβουλία του ηγέτη των Πειραιωτών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Οι κ.κ. Ορτέγα (University of Harvard), Πέρεθ (Πρόεδρος Real Madrid CF), Μπερτομέου (Πρόεδρος Turkish Airlines Euroleague), Μπαλαμπάν (Αντιπρόεδρος Fenerbahce Dogus) και Κριστιάν Καρεμπέ (Olympiacos FC), όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία από αριστερά, προς τα δεξιά, ήταν αυτοί που κάθισαν στο πάνελ της εκδήλωσης.

Εξαιρετικά σημαντική η παρουσία του Προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, καθώς μετά την Μπαρτσελόνα, η "Αρχή των Αθηνών για το δικαίωμα της συμμετοχής στον Αθλητισμό" υπογράφεται από έναν επίσης τεράστιο σύλλογο, όπως οι "μερένγκες"!

Γίνεται σαφές ότι στο κορυφαίο επίπεδο, πρωτοβουλίες όπως αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη με το Πανεπιστήμιο του Harvard, βρίσκει σπουδαίους συμπαραστάτες.

Οι δηλώσεις:

Φλορεντίνο Πέρεθ (Πρόεδρος Real Madrid CF): "Σεβόμαστε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του κ. Μαρινάκη, για την 'Αρχή των Αθηνών' και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να εξαπλωθεί παντού το μήνυμα, το οποίο θέλει να περάσει αυτό η πρωτοβουλία".

Τζόρντι Μπερτομέου (Πρόεδρος Turkish Airlines Euroleague): "Ο αθλητισμός δεν χωρίζεται σε σπορ. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε, πατώντας επάνω στην 'Αρχή των Αθηνών', για να καταργήσουμε τις διακρίσεις και μέσω του αθλητισμού, να ενώσουμε τους λαούς".

Στέφεν Ορτέγα (University of Harvard): "Ευχαριστώ θερμά την Ευρωλίγκα, τον κ. Φλορεντίνο Πέρεθ και τον κ. Οζάν Μπαλαμπάν (αντιπρόεδρος της Fenerbahce Dogus) για τη στήριξή τους, καθώς και τον κ. Καρεμπέ, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μας, από την αρχή. Θα ήθελα, όμως, ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς την αρωγή και την προσπάθεια του οποίου, δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αυτό το συνέδριο, λίγους μήνες νωρίτερα και να υπογράψουμε αυτή τη σπουδαία 'Αρχή των Αθηνών', προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα για την ενότητα, μέσω του αθλητισμού".

Κριστιάν Καρεμπέ (Olympiacos FC): "Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι, ως οργανισμός στον Ολυμπιακό, που η προσπάθειά μας αυτή, με το Πανεπιστήμιο του Harvard, αγκαλιάζεται από τον κόσμο του αθλητισμού. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενερμπαχτσέ και φυσικά η ίδια η Ευρωλίγκα είναι τεράστιοι οργανισμοί και βλέπουμε ότι στέκονται δίπλα στην πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη, για να κάνουμε τον αθλητισμό το όχημα που θα οδηγήσει προς ένα καλύτερο αύριο, για τους λαούς της γης".

Ορτέγα, Μπερτομέου, Πέρεθ και Μπαλαμπάν, στο πάνελ υπογραφών

Η υπογραφή του Φλορεντίνο Πέρεθ, δίπλα σε εκείνη του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η υπογραφή του Τζόρντι Μπερτομέου, δίπλα σε εκείνη του Βαγγέλη Μαρινάκη

Οι Κριστιάν Καρεμπέ και Κώστας Βερνίκος, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Σου δίνουμε τον δολοφόνο, θυμάσαι ποιο ιστορικό πρόσωπο σκότωσε;

Σπλατεριές και μαχαιρώματα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Οι travel influencers που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει

Να 'ναι καλό κορίτσι και να της αρέσουν τα ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24