ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό μετά την ήττα από την ΑΕΚ

13/04/2017 Olympiacos Vs AEK for Football Greek Cup season 2016-17, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
13/04/2017 Olympiacos Vs AEK for Football Greek Cup season 2016-17, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 13/04/2017 OLYMPIACOS VS AEK FOR FOOTBALL GREEK CUP SEASON 2016-17, IN KARAISKAKI STADIUM, IN PIRAEUS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το Sport24.gr “μπήκε” στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και σας μεταφέρει το κλίμα, αλλά και την ομιλία συσπείρωσης του Τάκη Λεμονή. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος έχει το ρεπορτάζ.

Έκαναν αρκετή ώρα να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού τι συνέβη στον ημιτελικό με την ΑΕΚ κι ακόμη περισσότερο τα όσα ακολούθησαν. Η εικόνα στα αποδυτήρια μόλις σταμάτησαν τα επεισόδια με τα ΜΑΤ ήταν αποκρουστική.

Τραυματίες, αίμα, σοκαρισμένα και έκπληκτα πρόσωπα. Δεν ήταν εύκολο να γυρίσει στο μυαλό ότι παίκτες και φροντιστές της ομάδας δέχθηκαν επίθεση από τους ανθρώπους που ήταν εκεί με σκοπό να τους προστατεύσουν...

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ"

Λίγο αργότερα, με τους παλμούς να έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, ακούστηκαν ατάκες του στιλ “τι γκολ φάγαμε...”, “είχαμε ευκαιρίες να νικήσουμε, αλλά κάναμε δώρα στην ΑΕΚ”. Ο Τάκης Λεμονής ήταν αμίλητος. Λίγο νωρίτερα στα αποδυτήρια τους είχε πει “μπορούμε το 1-1 να το κάνουμε 3-1, πιστέψτε το...”. Οι διορθωτικές κινήσεις, ωστόσο, δεν απέδωσαν.

Ο Καμπιάσο παρά την εμπειρία του δεν έβγαλε ενέργεια, η μάχη του κέντρου χάθηκε, η συνεισφορά του ήταν πιο φτωχή και από του άπειρου Ανδρούτσου, κόντρα σε μία αθλητική ομάδα που ένιωσε ασφάλεια μετά από τις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου (δοκάρι Μάριν, διπλή μεγάλη ευκαιρία από Ρομαό, Φορτούνη).

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΡΕΤΣΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ

Πολλή κουβέντα έγινε για τις αρχικές επιλογές, ωστόσο, η άποψη της τεχνικής ηγεσίας ήταν ότι ο Ρέτσος τα πήγε περίφημα πάνω στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έκανε και επιθετικό φάουλ στη φάση από την οποία προήλθε το κόρνερ του 1-2. Όσο για τον Ανδρούτσο παρά το μεγάλο λάθος του στα πρώτα λεπτά (σ.σ. του έκλεψε την πάσα ο Αραούχο και πάσαρε στον Μάνταλο που δεν βρήκε τη μπάλα στο τσακ προ του Καπίνο) έτρεξε πολύ κάλυψε χώρους, έδωσε ενέργεια και ρυθμό, κάτι που δεν έγινε στο β' μέρος με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθούν και οι Μάριν, Σεμπά, κάτι που δεν ήταν μόνο απόρροια κούρασης, αλλά κι έλλειψης τροφοδοσίας.

Η εντολή στους δύο κεντρικούς χαφ (Ρομαό, Ανδρούτσο) ήταν πως αν η ΑΕΚ πιέζει με δύο παίκτες μπροστά, όπως έγινε, να κατεβαίνει ο ένας να παίρνει την πρώτη μπάλα και να την κατεβάζει προς τον άξονα, κάτι που έγινε τις πιο πολλές φορές από τον πιτσιρικά κι όχι από τον σαφώς πιο έμπειρο, αλλά και πιο “βαρύ” Γάλλο “κόφτη”.

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό μετά την ήττα από την ΑΕΚ

Όσο για τον Καρντόσο, μπορεί να μην φάνηκε, αλλά το κεντρικό συμπέρασμα από τον προπονητή είναι ότι έτρεξε πολύ, πάλεψε και έδωσε ό,τι μπορούσε, ενώ ο Ανσαριφάρντ που ήρθε ξεκούραστος από τον πάγκο, έδωσε ακόμη λιγότερα... Γενικά υπήρξε αντίδραση μετά το 0-1, αλλά μετά το 1-2 δεν υπήρχαν σωματικά και ψυχικά αποθέματα για κάτι ανάλογο...

"ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΙ Ο,ΤΙ ΒΓΕΙ"

Το πρωί της Μ. Παρασκευής που οι Ερυθρόλευκοι συγκεντρώθηκαν ξανά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο κόουτς επιχείρησε με τα λόγια του να ρίξει το σύνθημα για την επόμενη μέρα.

“Κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε συνέχεια. Θα πάμε στη ρεβάνς να παλέψουμε κι ό,τι γίνει. Πρέπει να δείξουμε δύναμη, τώρα στα δύσκολα. Να δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα”, είπε αρχικά ο κόουτς στη συνέχεια ανακοίνωσε διήμερο ρεπό (σ.σ. αρχικά επρόκειτο να γίνει προπόνηση και το Μ. Σάββατο) και εξήγησε: “Θα καθίσετε δύο ημέρες να ηρεμήσετε, να καθαρίσει το μυαλό και από Δευτέρα που θα γυρίσουμε θα σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τα Γιάννινα. Να πάρουμε τον τίτλο. Ξεχνάμε την ΑΕΚ, τα ξεχνάμε όλα και προχωράμε...”.

Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα...

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ