ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Εισαγγελία Πειραιά καλεί τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ολυμπιακός, Πλατανιάς EUROKINISSI SPORTS

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για όσα καταγγέλλει ο Πλατανιάς ότι έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα δεν συμβαδίζουν με τις καταγγελίες, αλλά σε ποινικό επίπεδο η υπόθεση θα τραβήξει.

Ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων όλων των ανθρώπων του Πλατανιά (ποδοσφαιριστών, προπονητών, γιατρών κ.α.) που ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, με έγγραφο που έστειλε το πρωί του Σαββάτου στην ομάδα των Χανίων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο του συγκεκριμένου παιχνιδιού, το Σάββατο 1 Απριλίου για την 26η αγωνιστική της Super League.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, μάλιστα, έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα από τις 4 Απριλίου στέλνοντας επίσημο έγγραφο στο αρμόδιο Τμήμα Αθλητικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητώντας να κληθούν μάρτυρες από τον Πλατανιά και να ερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα. Το Σάββατο 22/4 έπειτα από 2.5 εβδομάδες, το σχετικό έγγραφο εστάλη στα γραφεία του Πλατανιά!

Οι Κρητικοί με ανακοίνωσή τους μετά το τέλος του συγκεκριμένου αγώνα, στο α’ ημίχρονο του οποίου είχαν προηγηθεί με 1-0 αλλά τελικά είχαν χάσει με 2-1, είχαν καταγγείλει προπηλακισμούς. «Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άψογη φιλοξενία της στο σημερινό παιχνίδι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η επιτροπή «υποδοχής» στο πούλμαν, το κλίμα εκφοβισμού πάνω από την φυσούνα και από τον πάγκο της ομάδας μας, καθώς και οι προπηλακτισμοί παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο, επειδή ο Πλατανιάς «τόλμησε» να προηγηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την, κατά τα άλλα, άψογη ποδοσφαιρική βραδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: "ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη, ουδείς (παίκτης, διοικητικός παράγοντας, μέλος του προπονητικού τιμ) από την πλευρά του Πλατανιά είχε μιλήσει σχετικά. Ο Χρήστος Καρυπίδης, όμως, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 της Θεσαλονίκης, είχε κάνει λόγο για «πρωτοφανή πράγματα» στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». «Έγιναν πράγματα πρωτοφανή πράγματα για μένα. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Έγιναν στα αποδυτήρια όταν το αποτέλεσμα ήταν στο 0-1 υπέρ μας. Δεν πήρε διαστάσεις γιατί ήταν ο Πλατανιάς. Δεν έχει γίνει τίποτα, έχει περάσει στα ψιλά. Αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσουν να γίνονται αυτά και να υπάρξουν τιμωρίες ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα» δήλωσε ενώ σήμερα και ο πρόεδρος του Πλατανιά Μανώλης Μαθιουλάκης έκανε λόγο σε δηλώσεις του για βιαιοπραγία εναντίον παικτών της ομάδας του στο ματς εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο ΣΙΜΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο φύλλο αγώνα, στην έκθεση της αστυνομίας και του παρατηρητή της Super League δεν είχε γραφτεί τίποτα σχετικό, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ για άναμμα πυρσών και ρίψη αντικειμένων. Η υπόθεση αυτή δηλαδή, είναι ίδια με αυτήν του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ και την κατάθεση του β’ παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Οι εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα δεν συμβαδίζουν με τις καταγγελίες (εφόσον φυσικά από τον Πλατανιά στην κατάθεσή τους καταγγείλουν βιαιοπραγία).

Σε ποινικό επίπεδο η υπόθεση θα τραβήξει χρονικά. Η σκυτάλη σε πειθαρχικό επίπεδο θα περάσει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Αν από τα στοιχεία που υπάρχουν ή θα υπάρξουν όταν «τρέξει» ο ίδιος την διαδικασία, θεωρήσει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να ασκήσει δίωξη στον Ολυμπιακού για το άρθρο «29» περί «βίας σε αξιωματούχους αγώνα ή ομάδα», τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα κινδυνεύσουν μεταξύ άλλων με αφαίρεση έξι βαθμών.

Είναι το άρθρο δηλαδή για το οποίο απολογήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ το οποίο αναφέρει επί λέξει: «Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του…». Για να προκύψει (ενδεχομένως αφαίρεση), θα πρέπει να υπάρχει και υπαιτιότητα ομάδας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ