ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ειδική διαχείριση του Καμπιάσο

Η ειδική διαχείριση του Καμπιάσο
INTIME SPORTS

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος εκτιμάται ότι ο Εστέμπαν Καμπιάσο θα είναι σε θέση πλέον να παίζει - παρά τα 35 χρονάκια του – σερί 90λεπτα.

Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου ένας ποδοσφαιριστής να μπει κατευθείαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, από τη στιγμή κιόλας που δεν έχει ακολουθήσει την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας του.

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο όμως είναι μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση. Πλέον, είναι σίγουροι στο Ρέντη ότι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, θα είναι σε θέση να βγάζει σερί 90λεπτα. Πάμε όμως να ξετυλίξουμε λίγο το κουβάρι του Αργεντινού άσου.

Ξεκίνησε προπονήσεις με τους "ερυθρόλευκους" με το που γύρισε η ομάδα από το β' στάδιο προετοιμασίας της Ολλανδίας. Δηλαδή μετά τις 5 Αυγούστου. Είχε χάσει το διάστημα που "χτιζόταν" η φυσική κατάσταση στα βουνά του Ζέεφελντ, αλλά και την περίοδο σε Τουρκία και Έρμελο όπου ο Μάρκο Σίλβα δούλευε τα κομμάτια της τακτικής.

Το μεγάλο ερωτηματικό με τον 35χρονο αστέρα ήταν το πότε θα έφτανε στο σημείο να παίζει σε φουλ ρυθμό. Στον Ολυμπιακό είχαν στο μυαλό τους το περσινό του ξεκίνημα στην Λέστερ. Και με τις "αλεπούδες" δεν είχε κάνει προετοιμασία, αλλά κατάφερε να προσαρμοστεί και να παίζει γύρω στα 60-70 λεπτά σχεδόν τον πρώτο μήνα της πολύ απαιτητικήςPremier League.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δουλειά που ρίχνει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ο Καμπιάσο όταν έπιασε λιμάνι δεν εμφανίστηκε υπέρβαρος. Επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος και είχε φροντίσει όλο το καλοκαίρι να ακολουθήσει ειδικά προγράμματα για να εμφανιζόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στην νέα του ομάδα.

Όταν τον πρωτοείδαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έλεγαν ότι θα χρειαστεί ένα 15νθήμερο για να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια. Πράγματι, ο Αργεντινός έκανε ντεμπούτο στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό στις 29 Αυγούστου. Ο τραυματισμός του Μπουχαλάκη τον έφερε στην ενδεκάδα και άντεξε για 57 λεπτά.

Στο διάστημα της διακοπής του Σεπτεμβρίου πήγαινε πρωί – απόγευμα στο Ρέντη για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έμενε ακόμα και παραπάνω ώρα μετά το τέλος της προπόνησης για να δουλέψει ατομικά στη φυσική κατάσταση. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: Να φτάσει στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για την πρεμιέρα του Champions Leagueμε την Μπάγερν.

Το ήξερε ο Σίλβα ότι δεν γινόταν να τον υπολογίζει για 90 λεπτά κόντρα στους Βαυαρούς. Ήθελε όμως να αρχίσει να κερδίζει πεντάλεπτα και από παιχνίδι σε παιχνίδι να αυξάνει τα λεπτά συμμετοχής του.

Στις 12 Σεπτεμβρίου με τον Πλατανιά, τέσσερις μέρες πριν από την Μπάγερν, βγάζει σβηστά όλο το ματς. Φυσικά δεν πιέστηκε αρκετά, δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα, αλλά δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι έπαιξε ένα 90λεπτο. Ακολούθησε το ματς με τους Γερμανούς και εκεί αγωνίστηκε σε υψηλό τέμπο για 66 λεπτά! Κάποια στιγμή του βγήκε η κούραση. Μία κούραση που ήταν απολύτως δικαιολογημένη.

Ακολούθησε η Ξάνθη. Ο Σίλβα του έδωσε φανέλα βασικού στα Πηγάδια και τον χρησιμοποίησε για 69 λεπτά. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχοντας στο μυαλό του και το παιχνίδι με την Άρσεναλ που ερχόταν, αποφάσισε να του δώσει ανάσες με τον ΠΑΣ για να τον έχει ξεκούραστο μέσα στο Εμιρέιτς.

Και να λοιπόν που πάει στο Λονδίνο και βγάζει ένα 90λεπτο βγαλμένο από τις παλιές καλές του εποχές με τη φανέλα της Ίντερ και της Ρεάλ. Αισθανόταν και ο ίδιος ότι έχει αρχίσει να φτάνει σιγά-σιγά στα απαιτούμενα επίπεδα φυσικής κατάστασης, αλλά ξεκαθάριζε σε όλους τους τόνους ότι ακόμα θέλει δουλίτσα. Στην Τούμπα για παράδειγμα τον περίμεναν αρκετοί στο αρχικό σχήμα.

Ο Σίλβα όμως έχοντας υπόψη του τα 11 χιλιόμετρα που έτρεξε στο Λονδίνο, αποφάσισε να τον αφήσει στον πάγκο για να τον προφυλάξει και να τον ρίξει στη μάχη στο τελευταίο 25λεπτο. Δεν ήθελε να τον επιβαρύνει περισσότερο.

Η είδηση πλέον έχει να κάνει με το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό περιμένουν τον Καμπιάσο στο 100% αμέσως μετά τη δεύτερη διακοπή. Δηλαδή από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 17 του μηνός. Ο Αργεντινός έχει μπει στην τελική ευθεία για να παίζει σερί 90λεπτα σε φουλ ρυθμό και σίγουρα το δεκαήμερο που ακολουθεί, θα βάλει τις τελευταίες... πινελιές στη δουλειά που θα ρίξει στο Ρέντη.

Μην στέκεστε στην ηλικία του. Οι γυμναστές και οι προπονητές έχουν πάθει πλάκα με τον Καμπιάσο και αυτό που λένε είναι ότι μόνο για 35άρης δεν μοιάζει. Ε, κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ