ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Άρσεναλ μπορεί να περιμένει

Η Άρσεναλ μπορεί να περιμένει
Μάρκο Σίλβα INTIME SPORTS

Σίγουρα το σπουδαιότερο φετινό ματς μέχρι στιγμής για τον Ολυμπιακό είναι αυτό της 9ης Δεκεμβρίου με την Άρσεναλ, ωστόσο μέχρι τότε υπάρχουν Αστέρας, Πανθρακικός αλλά και πράγματα που θέλει να δει ο Σίλβα.

Στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων του Champions League θα κριθεί η φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού και η κατάληξη της. Μετά τα αποτελέσματα των πρώτων 5 αγωνιστικών, η βαθμολογία διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που επιτρέπει στους "ερυθρόλευκους" να εξαρτώνται από τα δικά τους και μόνο πόδια, έστω κι αν απέναντι τους θα έχουν την Άρσεναλ.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει δύο πράγματα: το ένα είναι χειροπιαστό, το άλλο άξιο επαίνου. Από την 4η κιόλας αγωνιστική, η ομάδα του Σίλβα εξασφάλισε την παρουσία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και τον Φλεβάρη. Καθόλου αμελητέο επίτευγμα.

Παράλληλα είναι λίγοι αυτοί που θα πόνταραν τα λεφτά τους στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε να παίζει την τελευταία αγωνιστική στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την πρόκριση στην φάση των "16" του Champions League, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της έδρας αλά και των... 2,5 αποτελεσμάτων.

Μέχρι πάντως να φτάσουμε ξανά σε αυτή την κουβέντα, υπάρχει ακόμη χρόνος. Και εν τω μεταξύ μεσολαβούν δύο αναμετρήσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα... ξενέρωτη η σύγκριση αγώνων και διοργανώσεων, έτσι όμως έχουν τα πράγματα.

Μπορεί λοιπόν για τους... απ' έξω αυτά τα παιχνίδια να είναι δευτερευούσης σημασίας, όχι όμως και για τον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος θέλει λοιπόν να δει κάμποσα πράγματα στα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Πανθρακικό, που προηγούνται του αγώνα με την Άρσεναλ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος και η μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έφεραν πίσω τους Πειραιώτες, ανεξάρτητα του παιχνιδιού με την Μπάγερν Μονάχου και την ήττα στην "Allianz Arena". Ματς ειδικών συνθηκών ήταν αυτό και σίγουρα όχι ενδεικτικό της συνέχειας για τον Ολυμπιακό.

Ο Σίλβα που είδε κάποιους από τους παίκτες του εκτός ρυθμού και άλλους να επιστρέφουν από τραυματισμό, τώρα επιθυμεί συγκέντρωση στην προπόνηση, ένταση, τον ρυθμό να ανεβαίνει και την δουλειά που γίνεται στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη να αποτυπώνεται στο γήπεδο.

Η καλύτερη προετοιμασία για τον Ολυμπιακό ενόψει Άρσεναλ θα είναι τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης και Πανθρακικό. Ματς στα οποία ο Σίλβα θέλει να δει την ομάδα του να μπαίνει ξανά σε λειτουργία, να ρολάρει. Σαφώς και οι τρεις πόντοι της νίκης έχουν τη δική τους σημασία, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει αυτό να συνδυαστεί με ανάλογα καλή εμφάνιση.

Εξάλλου άπαντες οφείλουν να είναι σε εγρήγορση, κάτι που ζητά διαρκώς ο Σίλβα από τους ποδοσφαιριστές του, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να κληθεί να βοηθήσει και ειδικότερα μιλώντας για την αναμέτρηση της 9ης Δεκέμβρη. Είναι και ευκαιρία να αποκτήσουν πατήματα και ρυθμό παίκτες που ήταν σε απραξία το προηγούμενο διάστημα.

Για τις επόμενες δέκα ημέρες λοιπόν ο Σίλβα θα ρίξει το βάρος στα ματς του πρωταθλήματος και τον τρόπο που θα καταφέρει μέσα από αυτά τα παιχνίδια να φέρει τον Ολυμπιακό στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Άρσεναλ.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα πράξει ανάλογα

Στο Λιμάνι εξακολουθεί να επικρατεί εκνευρισμός για την τροπή που παίρνει η υπόθεση της ματαίωσης του ντέρμπι και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Λεωφόρο. Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι από την πλευρά του αθλητικού εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου επιχειρείται μια προσπάθεια να πέσει στα "μαλακά" ο Παναθηναϊκός.

Σε κάθε περίπτωση οι "ερυθρόλευκοι" θα περιμένουν πώς θα καταλήξει η υπόθεση και τον τρόπο που θα πράξουν οι αθλητικοί δικαστές και στη συνέχεια θα κινηθούν αναλόγως. Οι όποιες εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να δρομολογηθούν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ