ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ανυπομονησία του Ντουρμάζ

Η ανυπομονησία του Ντουρμάζ
Ντουρμάζ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζίμι Ντουρμάζ πέρασε πολλά από το ξεκίνημα της σεζόν, στάθηκε στα πόδια του μετά το σοκ του αποκλεισμού του από το Champions League, αλλά ο Σίλβα τον φέρνει ως παράδειγμα και δεν τον κουνάει από την ενδεκάδα.

Αν ένας “ερυθρόλευκους” περιμένει πώς και πώς την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Μάρκο Σίλβα τον έστειλε για ένα ωραίο... σκωτσέζικο ντους στο ξεκίνημα της σεζόν.

Εκεί όπου τον είχε βασικό όλο το καλοκαίρι, με το που έφυγε για την Σουηδία ώστε να ενσωματωθεί στα παιχνίδια της Εθνικής του, αποφάσισε να τον αποκλείσει από τη λίστα για τοChampions Leagueλόγω του Ερνάνι και του... Μανιάτη.

Ο Ντουρμάζ ενημερώθηκε μετά από μία προπόνηση με την Εθνική του ότι έμεινε εκτός! Μεγάλο σοκ για τον ίδιο. Όταν όλο το καλοκαίρι ο προπονητής του τον έχει στα “όπα-όπα” και τον ξεκινάειστα πρώτα δύο επίσημα ματς με Πανιώνιο και Λεβαδειακό, είναι λογικό να μένει... κάγκελο όταν πληροφορείται ότι θα δει τοChampions Leagueαπό την εξέδρα και την τηλεόραση.

Αν και αρχικά είχε μουτρώσει, αν και δενείχε κρύψεικάποια νευράκια χωρίς ωστόσο να εκφραστεί δημοσίως για τον προπονητή του, έβαλε κάτω το κεφάλι και έσπευσενα δείξει στον Σίλβα ότι έκανε λάθος με την απόφασή του να τον αφήσει έξω από τη λίστα.

Πλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός τον φέρνει ως παράδειγμα. Και να ξέρετε ότι μέσα στη σεζόν το είχε σκυλομετανιώσει που τον απέκλεισε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Απλώς, ο Σίλβα είχε φερθεί τότε διπλωματικά γιατί πολύ απλά δεν έβγαιναν τα κουκιά. Έπρεπε να μείνει έξω ένας εκ των Ντουρμάζ, Ερνάνι ή... Μανιάτη. Και επιμένουμε στον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού, γιατί υπήρχε η γενικότερη αίσθηση ότι θα ήταν σε θέση να βοηθούσε στην Ευρώπη γύρω στις αρχές Οκτώβρη. Ο Ντουρμάζ ήταν ο "εύκολος στόχος".

Το θέμα είναι τι μπορεί να προσφέρει στο Europa League. Ο Σουηδός είχε πέρσι μία συμμετοχή στο Champions League, μπαίνοντας για 20 λεπτά στο ματς στο Μάλμε. Στη συνέχεια τον είχε εμπιστευτεί ο Περέιρα στα δύο παιχνίδια με την Ντνίπρο. Στο Κίεβο αγωνίστηκε για 19 λεπτά και στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη ξεκίνησε βασικός, αλλά βγήκε στο 65'. Γενικότερα δεν ενθουσίασε με τις εμφανίσεις του. Βέβαια, εδώ υπάρχει μία πολύ σοβαρή... λεπτομέρεια. Ότι ο περσινός Ντουρμάζ ήταν ο πρώτος υποψήφιος για να έφευγε το καλοκαίρι και ο φετινός Ντουρμάζ έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη που μπορεί με μία ενέργειά του να αναστατώσει τις αντίπαλες άμυνες.

Αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Σίλβα στο ματς με την Άντερλεχτ. Ότι ο Ντουρμάζ μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στο Κονστάντ Βάντεν Στοκ με τις απρόβλεπτες ντρίμπλες του και την έκρηξη που βγάζει στο παιχνίδι του. Από τη στιγμή που οι Βέλγοι δεν φημίζονται για τις αμυντικές αρετές τους και ειδικά αυτές των ακραίων μπακ, το παιχνίδι μοιάζει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Σουηδού εξτρέμ. Και είναι πολύ θετικό το γεγονός για τον Σίλβα και τους συνεργάτες του, ότι οι κατάσκοποι της Άντερλεχτ περισσότερο έχουν εστιάσει στον άξονα του Ολυμπιακού παρά στα “φτερά” του... Να λοιπόν που παρουσιάζεται μια ευκαιρία με το να τους αιφνιδιάσει δυσάρεστα ο Ντουρμάζ, από τη στιγμή που δεν τον υπολογίζουν όσο π.χ. τον Φορτούνη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ