ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού εκπέμπει SOS

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία γκολ με τον Πανιώνιο, έχει την 2η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα και δεν έχει δεχτεί τέρματα μόνο στα παιχνίδια με Ριέκα στην Κροατία και με Λαμία στο Περιστέρι. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη, βάζοντας τέλος σε ένα σερί αγώνων χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη τη νίκη με τους "κυανέρυθρους", προκειμένου να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή και συνάμα να επανακτήσουν μέρος της καλής ψυχολογίας που είχαν απολέσει μετά την καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα και την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Παρ' όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζεται να δέχεται πάρα πολύ εύκολα γκολ και είναι χαρακτηριστικό πως μονάχα σε δυο παιχνίδια δεν έχει δει την εστία του να παραβιάζεται, αυτά με τη Ριέκα στην Κροατία, όπου έχει κάνει ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις ο Καπίνο και με τη Λαμία στο Περιστέρι, όπου οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν 15 τελικές και ένα δοκάρι.

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως στη Super League έχει το δεύτερο χειρότερο παθητικό με δέκα γκολ (χειρότερος είναι μόνο ο Πλατανιάς). Όταν, δε, μιλάμε για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και ειδικά για την ομάδα του Πειραιά που κυριαρχεί εδώ και μια 20ετία, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να τονιστεί.

Φυσικά, δεν είναι μόνο πρόβλημα της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού, αλλά της συνολικής αμυντικής του λειτουργίας. Οι Πειραιώτες δεν αμύνονται σωστά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με αποτέλεσμα να δέχονται καθαρές φάσεις σε κάθε ματς και μοιραία αρκετές απ' αυτές καταλήγουν σε γκολ. Σε κάποια ευθύνεται ο (εκάστοτε) τερματοφύλακας, σε άλλα οι στόπερ του, σε άλλα η μεσαία γραμμή και οι ακραίοι του, που επέτρεψε στους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς να βρουν ελεύθερους χώρους.

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ από την ΑΕΛ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αυτογκόλ του Φιγκέιρας (κινδύνεψε και με άμεση ισοφάριση σε 2-2, πριν κάνει το 4-1), εν συνεχεία από ανενόχλητη κεφαλιά του Λισγάρα στην Ξάνθη, πέναλτι στο 1-1 με τον Αστέρα, τρία γκολ από το 65' και μετά στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, από κεφαλιά του Κιβρακίδη στην ήττα από τον Ατρόμητο και χθες (14/10) άλλα τρία από τον Πανιώνιο. Σε επτά αγωνιστικές δέκα γκολ είναι πάρα πολλά.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν ούτε στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα, όπου ο Τσουκαλάς απέναντι από τον Προτό κατάφερε να τον πλασάρει και να μειώσει σε 2-1, ενώ στην Ευρώπη δέχτηκε τρία γκολ από την Παρτιζάν (ένα εκτός και δυο στο Φάληρο), ένα από τη Ριέκα στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, τρία (και λίγα ήταν) από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και άλλα δυο από την Γιουβέντους, όπου ομολογουμένως στάθηκε πολύ καλά.

Η... σούμα μέχρι στιγμής δείχνει ότι σε 14 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει δεχτεί 20 γκολ, εν ολίγοις 1,43 γκολ ανά παιχνίδι. Το νούμερο είναι μεγάλο για μια ομάδα απαιτήσεων και με τα παιχνίδια που έπονται τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Τάκης Λεμονής θα δώσει έμφαση στην βελτίωση της συνολικής αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά της πραγματικότητας...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ