ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με διαφορετικά μηνύματα ανάμεσα στη Σχολή του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα και προσφυγόπουλα, διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης (25/10) στο γήπεδο "Γ. Ρουμελιώτης". (video)

Στο πλαίσιο της στήριξης από την ΠΑΕ Ολυμπιακός της καμπάνιας της FARE και της UEFA, η Σχολή του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα έπαιξε με μια ομάδα από προσφυγόπουλα που μένουν στο Κέντρο φιλοξενίας της πόλης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με διαφορετικά μηνύματα από τους συνηθισμένους διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης στο γήπεδο «Γ. Ρουμελιώτης» στην Ελευσίνα.

«Αντίπαλοι» μέσα στο γήπεδο ήταν η ομάδα της Σχολής του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα και μια ομάδα από προσφυγόπουλα από το Αφγανιστάν και την Συρία τα οποία διαμένουν από τον Απρίλιο στο Κέντρο Φιλοξενίας της πόλης.

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μ’ αυτή την πρωτοβουλία της στηρίζει την καμπάνια της FARE (Football Against Racism in Europe) και της UEFA που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Τα παιδιά που ήρθαν μαζί με τους γονείς τους στην Ελλάδα για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες πιο ανθρώπινες ημέρες περίμεναν με ανυπομονησία τον αγώνα και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Σχολής του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα τα υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα. Οι δυο ομάδες χάρηκαν το παιχνίδι και φωτογραφήθηκαν μαζί πριν αλλά και μετά από αυτό στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα το οποίο φυσικά με την βοήθεια του Ολυμπιακού θα περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε χαρά και στους γονείς των δυο ομάδων οι οποίοι καμάρωσαν τα παιδιά τους να παίζουν ποδόσφαιρο αλλά για έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Μετά από το τέλος του αγώνα τα παιδιά έφυγαν αγκαλιασμένα από το γήπεδο και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γλυκίσματα αλλά και φαγητό αφού είχε μεριμνήσει γι’ αυτό η Διεύθυνση της Σχολής Ελευσίνας".

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Καρδιασμένος: «Το ποδόσφαιρο ενώνει»

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη Σχολή του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα όπου πραγματοποιείται ένας αγώνας μεταξύ των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και παιδιών τα οποία είναι στην Ελλάδα έχοντας αποφύγει τον όλεθρο του πολέμου όντας εδώ πρόσφυγες. Είναι μια πολύ όμορφη μέρα όπου τα παιδιά χαίρονται το ποδόσφαιρο που τα ενώνει ανεξάρτητα από το που βρίσκονται και σε ποια χώρα έχουν γεννηθεί ή ζουν σήμερα».

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Ο επικεφαλής της Σχολής Ελευσίνας κ. Μάκης Μπεκιάρης σημείωσε: «Σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργανώσαμε αυτή την σπουδαία δράση προκειμένου τα παιδιά αυτά να ενταχθούν πιο εύκολα στην τοπική κοινωνία. Είναι παιδιά από το Κέντρο Φιλοξενίας Ελευσίνας και ήρθαν εδώ στην εγκατάσταση για ν’ αγωνιστούν με τα παιδιά της Σχολής μας. Ο Ολυμπιακός πάντα είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Χαιρόμαστε που βοηθάμε και δίνουμε χαρά ειδικά σε παιδιά».

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Ο καθηγητής κ. Χρήστος Χρηστάκης ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελευσίνας τόνισε από την πλευρά του: «Μαζί με αρκετούς πολίτες από την Ελευσίνα βοηθάμε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της πόλης μας προκειμένου να είναι καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία και την τοπική Σχολή του η οποία έκανε τα πάντα έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να ζήσουν ένα απόγευμα πιο ανθρώπινο και ζεστό, να ξεφύγουν από την μιζέρια και να αιθσανθούν ότι αυτή η πόλη τους έχει αγκαλιάσει».

Σχολή Ποδοσφαίρου στα Μέγαρα

Η Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας Σχολής στα Μέγαρα. Το σχετικό δελτίο Τύπου:

"Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, τηρώντας πιστά τις αρχές της για ανάπτυξη, αναβάθμιση και αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής σ' όλη την Ελλάδα καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά στο Δίκτυό της τα Μέγαρα ως νέο μέλος της ευρύτερης οικογένειας του Ολυμπιακού μας.

Ο Ολυμπιακός μέσα από την συνεργασία του με τον Α.Σ Μεγαρικός επιστρέφει μετά από χρόνια στα Μέγαρα θέλοντας να προσφέρει στα παιδιά της πόλης την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση γύρω από το ποδόσφαιρο αλλά και να αναδείξει νέα ταλέντα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον που είναι τα νέα παιδιά και επιλέγει να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν το ίδιο όραμα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πρόεδρος ΑΣ Μεγαρικός: Ζαφείρης Μελέτης

Επιτελείο Σχολής-Επικεφαλής: Δημήτρης Κέλλης-Μιχάλης Μιλτιάδου

Διεύθυνση: Γήπεδα Μίνωας, Αερογέφυρα Πάχης/ Μέγαρα

Τηλέφωνο: 6944683722

Εmail: [email protected]

Facebook: Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Μεγάρων".

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Επίσκεψη στη Σχολή Σαλαμίνας

Τη Σχολή του Ολυμπιακού στη Σαλαμίνα επισκέφτηκαν οι σκάουτερ της Ακαδημίας κ.κ Κοκολάκης, Παπανικολάου. Το δελτίο Τύπου:

"Την Σχολή μας στη Σαλαμίνα επισκέφτηκαν στην αρχή της εβδομάδας οι σκάουτερ της Ακαδημίας κ. Γιώργος Κοκολάκης και κ. Δημήτρης Παπανικολάου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την λειτουργία της Σχολής από τον επικεφαλής της κ. Ηλία Παπαδόπουλο και φυσικά η παρακολούθηση προπονήσεων και οι συναντήσεις με τους προπονητές για θέματα εφαρμογής του προπονητικού προγραμματισμού της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Η Σχολή Σαλαμίνας διανύει τον 2ο χρόνο ζωής της και αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των παιδιών της αλλά και τις παροχές σε παιδιά και γονείς".

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας

Στον Πλαταμώνα η Κ-14

Η ομάδα Κ-14 του Ολυμπιακού θα συμμετάσχει από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου στο "Platamon Cup". Το δελτίο Τύπου:

"Στο τουρνουά "Platamon Cup" θα συμμετάσχει και φέτος η Ακαδημία του Ολυμπιακού. Το διεθνές τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου στον Πλαταμώνα και ο Ολυμπιακός συμμετάσχει με την Κ-14 του Τάσου Πάντου.

Η ομάδα μας είναι στον Β' όμιλο μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον Άγιαξ Θεσσαλονίκης και τον Χριστό Σερρών ενώ στον Α' όμιλο στο Παιδικό είναι ο Άρης, η Κομοτηνή, η Μικτή Βοσνίας και η Brommapojkarna.

Οι αγώνες του Β' ομίλου θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Λεπτοκαρυάς. Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: Πέμπτη (27/10): 17:00 Ολυμπιακός-Άγιαξ Θεσσαλονίκης, Παρασκευή (28/10): 11:00 Χριστό-Ολυμπιακός, 16:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν το Σάββατο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Αμανατίδης, Γαρμπής, Γιανναράκος, Γιγίνης, Γραμματικάκης, Δούμας Α, Ζέζας, Καραπαναγιωτίδης, Κουιμέλης, Λάγγας, Λιάτσος, Μπονέλης, Ντόη, Σπυριδάκης, Σταμέλος, Σταμούλης, Τάμπος, Τσιουρής, Φεϊζούλα, Ακούλλι".

Γκολ ενάντια στον ρατσισμό από τη Σχολή Ελευσίνας
INTIME SPORTS

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ