ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκαρθία: "Ο διαιτητής καθόρισε το αποτέλεσμα"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Όσκαρ Γκαρθία στάθηκε στις αποφάσεις του Παπαπέτρου, χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά υπεύθυνο για την ήττα (1-2) από την ΑΕΚ στο Φάληρο.

OΌσκαρ Γκαρθία στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις του Παπαπέτρου, θεωρεί ότι ο ρέφερι καθόρισε το 1-2 της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι μίλησε για πλάνο που λειτούργησε καλά. Αναλυτικά:

-Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για κάποιες φάσεις όπως το πέναλτι στον Μποτία ή το φάουλ στον Μποτία στο δεύτερο γκολ. Θα θέλαμε την άποψή σας για αυτές τις φάσεις, αλλά και για το αν αισθάνεστε ότι έχετε κάποιες ευθύνες ως προς τις επιλογές της ενδεκάδας.

"Όταν σχεδιάζω ένα παιχνίδι το σχεδιάζω για 90λεπτά και πρέπει να σκεφτώ όλα τα ενδεχόμενα για 90 λεπτά. Πιστεύω ότι μέχρι και το 81' το πλάνο λειτούργησε καλά γιατί παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει περίπου τις ίδιες δυνατότητες με τον Ολυμπιακό, σε κάποιες θέσεις έχει περίπου τους ίδιους παίκτες. Είναι δύσκολο να τους κερδίσεις και από τη στιγμή που βρεθήκαμε στο τέλος μπροστά στο σκορ, πάει να πει ότι λειτούργησαν καλά τα πράγματα. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε και πράγματα που δεν μπορούμε. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας σε πράγματα που μπορούμε, αλλά πράγματα που τα ελέγχει η ομοσπονδία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι".

-Μετανιώσατε που δεν βάλατε πιο νωρίς τον Ανσαριφάρντ;

"Όχι, μπήκε στην κατάλληλη στιγμή γιατί τότε έβαλε το γκολ".

-Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι το πλάνο του λειτούργησε μέχρι το 85' και μετά δεχτήκατε δύο γκολ;

"Εκείνη τη στιγμή φάνηκε κάποια απειρία μας ως προς το πώς προκλήθηκε αυτό το κόρνερ και πώς κάποιες λανθασμένες κινήσεις αμυντικές λειτούργησαν λάθος. Γενικότερα πιστεύω ότι ο διαιτητής καθόρισε το αποτέλεσμα. Μετά το 1-1 ήμασταν εμείς που βγήκαμε στην επίθεση, εμείς κυνηγήσαμε τη νίκη και εμείς έπρεπε να είχαμε σκοράρει, γιατί είμαστε Ολυμπιακός και πάντοτε αυτή την πρόθεση έχουμε".

-Ο Μιραλάς τα τελευταία χρόνια αποδεδειγμένα είναι πιο απειλητικός και στο σκοράρισμα και σε όλα, όταν παίζει αριστερά. Σήμερα δεν δοκιμάστηκε σε αυτές τις δύο θέσεις. Θεωρείτε ότι εκεί θα έπρεπε να είχε γίνει κάποια άλλη επιλογή;

"Στα αριστερά έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια. Αναλύσαμε τα στοιχεία που είχαμε, αναλύσαμε την απόδοση πολλών παικτών από το ματς με τον Αστέρα, μιλήσαμε και με τον Κέβιν και αποφασίσαμε να τον βάλουμε σε μία θέση που νιώθει πιο άνετα και μετά από συζήτηση μαζί του, γιατί και η δική του άποψη μετράει. Ο ίδιος ήθελε να παίξει εκεί. Μετά απ' όλα αυτά αποφασίσαμε να τον βάλουμε εκεί και τα πράγματα πήγαν καλά εώς το 1-0".

-Πόσο διαφορετικό Ολυμπιακό θα πρέπει να περιμένουμε την Τετάρτη; Κι επίσης, θα επηρεαστεί η ψυχολογία των παικτών σας ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ;

"Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουμε στο να ανεβάσουμε το ηθικό των παικτών, γιατί δεχτήκαμε σκληρό χτύπημα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό που έγινε. Σήμερα (χθες) έγινε κάτι που δεν το περιμέναμε. Εγιναν πράγματα που δεν τα περιμέναμε. Περιμέναμε ότι αν χάναμε από την ΑΕΚ, να χάναμε με νόμιμη οδό και όχι παράνομα. Μου είχαν πει πολλά όταν ήρθα, όμως, από τη μέρα που ήρθα ακούω διάφορα και έγινα τώρα μάρτυρας. Με λυπεί πολύ γιατί είναι άδικο να παίζει κάποιος με τα αισθήματα των αθλητών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το έκανε ξανά: Νέα ανατροπή της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, 2-1 στο Φάληρο
Τσίκινης: "Ούτε ένα λάθος ο Παπαπέτρου, έπαιξε 50% - 50%"
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οι φωτογραφίες από τα επεισόδια
Κίνδυνος ενόψει Παναθηναϊκού και αφαίρεσης τριών βαθμών για τον Ολυμπιακό
Θεοδωρίδης: "Δεν μας έδωσε πέναλτι, επιθετικό φάουλ στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ"
Αυτές είναι οι δύο φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός
Μαρινάκης: "Έκλαιγε στα αποδυτήρια ο Μποτία"
Μποτία: "Μου έγινε ξεκάθαρο φάουλ, απορώ πώς δεν το είδε"
Καραπαπάς: "Παρακαλάγαμε να μην ανοίξουν τα δακρυγόνα"
Επεισόδιο Καραπαπά με τον φυσιοθεραπευτή της ΑΕΚ
Ξαφνικός θάνατος

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ