ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκαρθία: "Δεν έχουμε βρει 100% τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Όσκαρ Γκαρθία μίλησε στα κανάλια Novasports για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (4/2, 19:30), ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αγωνιστική ετοιμότητα των Ομάρ, Κούτρη και Οφόε.

Ενδιαφέροντα πράγματα είπε ο Όσκαρ Γκαρθία στη συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια Novasports. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, εξήγησε τις διαφορές που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι με αυτό του Κυπέλλου, αλλά και για το αν θα είναι βασικοί οι Ομάρ, Κούτρης και Οφόε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για τις διαφορές του αγώνα με αυτόν του Κυπέλλου: "Ίσως η ΑΕΚ να παρουσιαστεί περισσότερο επιθετική. Αυτό είναι απόφαση του προπονητή της. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο τι θα κάνουμε εμείς. Κι όπως και στο Κύπελλο, θέλουμε να κερδίσουμε".

Για το αν θα ξεκινήσουν οι Κούτρης και Ομάρ: "Κάναμε μια διαφορετική προπόνηση, αύριο θα γνωρίζουμε με σιγουριά αν μπορούν να παίξουν. Αν δεν μπορέσουν να παίξουν, υπάρχουν ο Χατζισαφί, ο Ίγκορ, ο Ανδρούτσος, ο Νικολάου ή ο Ζιλέ. Έχουμε διάφορες λύσεις".

Για το αν θα επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Οφόε: "Είναι έτοιμος, αλλά όχι για να αγωνιστεί 90 λεπτά. Ήταν καιρό εκτός δράσης. Θα προσπαθήσουμε να του δίνουμε χρόνο, αλλά δεν είναι ακόμη στο 100%".

Για το πόσο διαφορετικό είναι το ματς σε σχέση με το 3-2 του ΟΑΚΑ: "Η διαφορά σε εμάς είναι η αλλαγή προπονητή και είμαστε σε διαδικασία εκμάθησης του τρόπου που θέλουμε να παίξουμε. Εκείνοι έχουν το πλεονέκτημα πως έχουν τον ίδιο προπονητή κι έχουν αποκρυσταλλώσει τον τρόπο που θέλουν να αγωνίζονται. Εμείς χρειαζόμαστε χρόνο, δεν έχουμε ακόμη βρει 100% τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε, αλλά ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η νίκη".

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: "Είναι ένας προπονητής που θέλει να έχει καλά οργανωμένες τις ομάδες του, έχει ξεκάθαρο τι ζητά από κάθε παίκτη. Έχει δουλέψει σε πολλές χώρες και ξέρουμε τι περιμένει από την ομάδα και τους παίκτες του".

Για τις κόντρες του με τον Χιμένεθ στα Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη πριν 20 χρόνια: "Δεν τα θυμάμαι όλα από εκείνα τα παιχνίδια. Αλλά πάντα αυτά τα ματς είναι σημαντικά, η Σεβίλλη είναι παραδοσιακά ψηλά και ειδικά εκτός έδρας υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα".

Για το αν επιφυλάσσει εκπλήξεις: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, γιατί έχεις διαφορετικούς παίκτες διαθέσιμους. Ακόμη κι αν είναι ίδιοι οι προπονητές, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές".

Για το τι πρέπει να προσέξει από την ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ έχει στην επίθεση πολύ ποιοτικούς παίκτες, με εμπειρία, που πρέπει να προσέχουμε. Επίσης είναι πολύ συμπαγής στην άμυνα".

Για το ποιο είναι το "κλειδί" του ντέρμπι: "Σε όλα τα ντέρμπι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει ρόλο, ελπίζουμε να είμαι με το μέρος μας. Ελπίζω η ευστοχία μας να είναι καλύτερη αυτή τη φορά".

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: "Είναι πρακτικά η ίδια ομάδα. Με εξαίρεση τον Φιγκέιρας, δουλεύουμε με τους ίδιους παίκτες από την ώρα που ήρθα και με αυτούς θα συνεχίσουμε".

Για την εικόνα που έχει για το πρωτάθλημα: "Εκτός έδρας είναι δύσκολο να κερδίσεις. Υπάρχουν πολλοί εξωαγωνιστικοί παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπίσεις".

Για το μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της "Θύρας 7": "Είμαι περήφανος που θα βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση. Θα ενημερωθώ καλύτερα και θα νιώσει αυτό που είχε συμβεί τότε".

Για τη βοήθεια του κόσμου: "Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στην Τρίπολη, δεν φέραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις τον κόσμο στο γήπεδο. Θέλουμε να συνεχίσεις να το κάνουν, όπως το κάνουν πάντα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ