ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιώργος Μασούρας: Η πιο γεμάτη χρονιά της καριέρας του

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στα… κόκκινα ο διεθνής εξτρέμ του Ολυμπιακού, Γιώργος Μασούρας, ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 52 ματς μέσα στο 2019. Αναμφισβήτητα πρόκειται και για μια δικαίωση των προσπάθειών του.

Τη δέκατη συμμετοχή του με την Εθνική Ανδρών κατέγραψε ο Γιώργος Μασούρας στον αγώνα με την Αρμενία. Ως αλλαγή αγωνίστηκε ο εξτρέμ του Ολυμπιακού που μάλιστα έχασε και μια μοναδική ευκαιρία, πλασάροντας ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι, σε κενή εστία!

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων», πηγαίνει με… σπασμένα τα φρένα, στη χρονιά που έχει σπάσει το ρεκόρ καριέρας του. Αξίζει να καταγράψουμε κάποιους αριθμούς, για να καταλάβετε πόσο «φορτωμένος» είναι και αυτός και γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να τον διαχειριστεί ανάλογα το τελευταίο διάστημα.

Ο Μασούρας ντεμπούτο στην Εθνική έκανε ως παίκτης του Πανιωνίου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης τον είχε βάλει βασικό στην ήττα από την Εσθονία (0-1), τον Νοέμβρη του 2018. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και μαζί και οι συνεχόμενες υποχρεώσεις του.

Τι δείχνει το… ταμείο του Μασούρα; Στο πρώτο εξάμηνο με τον Ολυμπιακό, παίζει σε 16 ματς και πετυχαίνει 4 γκολ. Ο Μαρτίνς τον πίστευε, τον έριξε αμέσως στα βαθιά και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλου, δεδομένα πήρε και περισσότερες ευκαιρίες. Κάνει τις ολιγοήμερες διακοπές του καθώς είχε και τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα και στη σεζόν 2019-20, μετράει ήδη 18 συμμετοχές και 2 γκολ. Συνολικά δηλαδή μέσα στο έτος 2019 με τον Ολυμπιακό, έχει 34 ματς και 6 γκολ. Στην ίδια χρονιά και ως ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, έχει 9 ματς και 1 γκολ και με την Εθνική ομάδα. Κάπως έτσι καταλήγουμε στο ότι ο Γιώργος Μασούρας, από την 1η Ιανουαρίου 2019 ως και το τελευταίο ματς, στις 15 Νοέμβρη 2019, μετράει συνολικά 43 αγώνες και 7 γκολ.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για την πιο γεμάτη ημερολογιακά χρονιά της καριέρας του. Και φυσικά, έχει μπροστά του ματς για να αυξήσει και άλλο τις επιδόσεις του αυτές. Υπάρχει το ματς της Εθνικής με την Φινλανδία αλλά και οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού με Πανιώνιο, Τότεναμ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, Ερυθρό Αστέρα, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ και Βόλο. Κάτι που συνεπάγεται πως αν αγωνιστεί σε όλα έστω και αλλαγή, θα φτάσει τα 52 ματς μέσα στο 2019. Και τα 50 άλλωστε, δεν είναι και μικρή επίδοση.

Από εκεί και πέρα, ο Μασούρας είχε γεμάτες χρονιές στην καριέρα του, όπως το 2017-18. Τότε έκανε 42 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Πανιώνιο, αλλά σε μια σεζόν. Τόσο στο 2017 όσο και στο 2018 ξεχωριστά, τη φετινή του επίδοση δεν την είχε φτάσει.

Αναμφισβήτητα πρόκειται και για μια δικαίωση των προσπάθειών του. Από τον Ηλυσιακό και την Γ’ Εθνική κατηγορία, μετά από τέσσερα χρόνια και έξι μήνες στον Πανιώνιο, μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό για να γράψει τη δική του ιστορία. Μεταγραφή που σίγουρα βγήκε, χαμηλού ρίσκου, αλλά και με πολλά να έχει να δώσει ακόμη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Γι' αυτό δεν έπαιξαν Λάζαρος, Βαλμπουενά και Γκιλιέρμε
Ολυμπιακός: Ο Μάρκοβιτς παίρνει παιχνίδια με τη Σερβία
Ολυμπιακός: Με πρωταγωνιστή τον Μπρούνο, 3-0 την Κ19
Επιστολή Ολυμπιακού σε Αυγενάκη: "Δεν συνεχίζουμε χωρίς ισονομία"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ