ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Tα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Morocco's Youssef El Arabi, right, reacts with a teammate after scoring against Cape Verde during the Africa Cup of Nations game at the Moses Mabhida Stadium in Durban, South Africa, Wednesday, Jan. 23, 2013. (AP Photo/Schalk van Zuydam)
Morocco's Youssef El Arabi, right, reacts with a teammate after scoring against Cape Verde during the Africa Cup of Nations game at the Moses Mabhida Stadium in Durban, South Africa, Wednesday, Jan. 23, 2013. (AP Photo/Schalk van Zuydam) AP PHOTO/SCHALK VAN ZUYDAM

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ φορ και το Sport24.gr σας παρουσιάζει πέντε πράγματα για τον παίκτη που βγάζει το παντεσπάνι του με τα γκολ του.

Ο Ολυμπιακός "ψάχτηκε" για μεγάλο διάστημα για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στα σέντερ φορ και μετά από αρκετά παζάρια, διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με αρκετούς παίκτες και μάνατζερ, κατέληξε στον εκλεκτό.

Αυτός είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τους Πειραιώτες να επιβεβαιώνουν πως ο Μαροκινός επιθετικός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα από την Παρασκευή για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και να αναχωρήσει για την Αυστρία το Σάββατο, ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή.

Ποιος είναι όμως ο 32χρονος φορ που παίρνει το χρίσμα και μαζί την τεράστια ευθύνη να σηκώσει το βαρύ επιθετικό φορτίο στους "ερυθρόλευκους"; Το Sport24.gr σας παρουσιάζει πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Αφρικανό γκολτζή.

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο εκλεκτός της διοίκησης του Ολυμπιακού για την γραμμή κρούσης είναι ένας παίκτης που έβγαζε ανέκαθεν το ψωμί του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όντας εξαιρετικά αξιόπιστος στο σκοράρισμα, ωστόσο η απογείωσή του ήρθε την τελευταία τριετία όταν μετακόμισε στην Ασία. Με τη φανέλα της Αλ Ντουχάιλ του Κατάρ μέτρησε συνολικά 74 γκολ σε 59 ματς σε αυτό το διάστημα (1.25 γκολ ανά ματς) ενώ φέτος το κοντέρ σταμάτησε στα 31 γκολ για τον Μαροκινό επιθετικό.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΤΟΥ

Ο Ελ Αραμπί έκανε το διεθνές ντεμπούτο του στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 και έκτοτε έχει εκπροσωπήσει την εθνική Μαρόκου σε τρεις τελικές φάσεις Κόπα Άφρικα, ενώ με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα του Κατάρ έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Μουντιάλ του 2018. "Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να υπερασπιστεί τα χρώματα της χώρας του σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω να είμαι στην Ρωσία αλλά δεν θέλω να στείλω κάποιο μήνυμα στον προπονητή μου. Επικεντρώνομαι στην παρουσία μου στο Κατάρ και κάνω ό,τι μπορώ για να εξελιχτώ και να πείσω τον κόουτς", δήλωνε σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο του 2018 σε μέσο της πατρίδας του, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ερβέ Ρενάρ να μην τον παίρνει όμως στην αποστολή.

Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΗΡΘΕ ΜΕΣΩ ΔΙΠΛΗΣ ΠΡΩΤΙΑΣ

Ο αποκλεισμός από τη λίστα του Ερβέ Ρενάρ για την 23άδα της εθνικής Μαρόκου στο Μουντιάλ της Ρωσίας πίκρανε τον Ελ Αραμπί, παρόλα αυτά η παρηγοριά ήρθε μέσω δύο διακρίσεων, η μία σε ομαδικό επίπεδο και η άλλη σε ατομικό. Και αυτό γιατί το φινάλε της σεζόν 2017-18 βρήκε την ομάδα του, Αλ Ντουχάιλ, να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα στο Κατάρ (δεύτερο σερί και έκτο από το 2010 και μετά) και τον ίδιο να παίρνει τα περισσότερα εύσημα κατακτώντας τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ της λίγκας με 26 γκολ, αφήνοντας στη 2η θέση με 25 γκολ τον Τυνήσιο, Γιουσέφ Μσακνί, και στην 3η με 18 γκολ τον συμπατριώτη του Αμπντεράζακ Χαμέντ Αλάχ.

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟ ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ

Τα περισσότερα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν ποδοσφαιριστές κάποια στιγμή έχουν συνήθως ως πρότυπα παίκτες που "μιλάνε" στη μπάλα και ο Ελ Αραμπί δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Γεννημένος το 1987, βρισκόταν στην εφηβεία και πλησίαζε στην ενηλικίωση όταν έβλεπε τον Ροναλντίνιο να κάνει μαγικά με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας (παγκόσμιος πρωταθλητής το 2002 σε μία ομάδα γεμάτη φαντεζί παίκτες όπως οι Ρονάλντο και Ριβάλντο) και ο ποδοσφαιρικός του έρωτας για τον Βραζιλιάνο ήταν κεραυνοβόλος. Πρόσφατα κατάφερε να συναντήσει από κοντά το παιδικό του ίνδαλμα και ανέβασε φωτογραφία τους στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram, κάνοντας το εξής σχόλιο: "Υπάρχει μόνο ένας Ροναλντίνιο... Σε ευχαριστώ για το ποδόσφαιρο".

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ LA LIGA ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΓΡΑΝΑΔΑ

Ο γεννημένος στην Γαλλία από Μαροκινούς γονείς Ελ Αραμπί έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το καλοκαίρι του 2012 όταν άνοιξε η πόρτα ενός εκ των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης για αυτόν. Αυτό έγινε μέσω της Γρανάδα, με την ομάδα της Ανδαλουσίας να δίνει 5.000.000 ευρώ στην Καέν για να τον αποκτήσει, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της, και να μην το μετανιώνει ούτε στο ελάχιστο. Στην Ισπανία αγωνίστηκε μία τετραετία έχοντας απολογισμό 44 γκολ σε 130 ματς πρωταθλήματος (11 κατά μέσο όρο ανά σεζόν), ενώ στην τελευταία του σεζόν στην Γρανάδα (2015-16) έδωσε ρεσιτάλ με 17 γκολ σε 38 ματς!

Photo Credits: AP Photo/Schalk van Zuydam

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ