ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: O Killer που ήρθε να κάνει τη διαφορά

CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ελ Αραμπί έχει βάλει 4 γκολ σε 383 λεπτά στη Super League. Γκερέρο - Χασάν χρειάστηκαν πέρυσι 805 και 677, αντίστοιχα. Μαροκινός ρεπόρτερ μιλάει στο Sport24.gr για τον "εκτελεστή" που καθοδηγεί τον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2018-2019 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στο γκολ σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Αυτό κόστισε τόσο στη Super League όσο και στο Κύπελλο. Η διοίκηση θέλησε το καλοκαίρι να αποκτήσει έναν επιθετικό με ευχαίρια στο γκολ και γι' αυτό ήταν διατεθειμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο στράικερ που επελέγη ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οι αριθμοί του στο Κατάρ με την Αλ Ντουχάιλ ήταν εντυπωσιακοί: 30 γκολ το 2018-2019, 33 γκολ το 2017-2018, 27 γκολ το 2016-2017. Ακόμα και στην Primera Division το 2015-2016 έβαλε 15 γκολ με τη Γρανάδα. Ο 32χρονος Μαροκινός υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια στον Ολυμπιακό, έχοντας εκφράσει σαφή διάθεση να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και να συνεχίσει στα ίδια στάνταρ.

Στις 6 Ιουλίου έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο και την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός την έκανε στην πρεμιέρα της Super League με τον Αστέρα, στις 24 Αυγούστου. Δηλαδή 50 μέρες μετά. Έχουν περάσει τρεις μήνες και τέσσερις μέρες από τότε που αποτέλεσε και τυπικά παίκτη των "ερυθρόλευκων" και αποτελεί ήδη τον πρώτο σκόρερ με έξι γκολ. Αυτό μολονότι έχει αγωνιστεί σε έντεκα από τα 14 παιχνίδια, παρότι μόλις δύο είναι τα 90λεπτα που έχει χρησιμοποιηθεί. Ο Ελ Αραμπί, που πανηγυρίζει... πυροβολώντας, αποδεικνύεται στην παρούσα φάση μια εξαιρετική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

"ΕΦΑΓΕ" ΝΩΡΙΣ ΓΚΕΡΕΡΟ - ΧΑΣΑΝ

Το πιστοποιούν οι αριθμοί του, ειδικά αν γίνει μια σύγκριση με τα πεπραγμένα των επιθετικών που είχε στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και ας περιοριστούμε στους αριθμούς του στο πρωτάθλημα. Στη Super League, λοιπόν, ο Μαροκινός έχει σημειώσει τέσσερα γκολ σε 383 λεπτά συμμετοχής, ύστερα από έξι αγωνιστικές. Πέρυσι ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο χρειάστηκε 805 λεπτά για να φτάσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων. Το έκανε μάλιστα στη 16η αγωνιστική, ενώ το φινάλε τον βρήκε να έχει σημειώσει επτά γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Αχμέντ Χασάν έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα ύστερα από 677 λεπτά, στην 21η αγωνιστική, και με το φινάλε της Super League είχε καταγράψει έντεκα τέρματα στον λογαριασμό του.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν τη βοήθεια που έχει προσφέρει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον φετινό Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, όλα τα γκολ που έχει σημειώσει, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για την ομάδα του. Στις 24 Αυγούστου σημείωσε το μοναδικό γκολ στον αγώνα με τον Αστέρα. Τρεις μέρες μετά πέτυχε και τα δύο τέρματα στο 1-2 με την Κράσνονταρ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου έκανε το 2-0 κόντρα στον Βόλο στο 72', "καθαρίζοντας" το παιχνίδι που έληξε τελικά 5-0. Έκανε το ίδιο στις 28 Σεπτεμβρίου, το 2-0 με τη Λαμία που έμεινε μέχρι τέλους. Και, τέλος, το νικητήριο τέρμα στο 1-2 απέναντι στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο "ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Με την αποχώρηση των Ντουρμισάι, Σολδάνο και Κάιπερς (έφυγαν ως δανεικοί), ο Ολυμπιακός έμεινε στη γραμμή κρούσης με τον Ελ Αραμπί και τον Γκερέρο. Μπορεί να προκάλεσε εντύπωση ότι μια ομάδα με τόσες υποχρεώσεις διαθέτει στο ρόστερ της δύο "καθαρόαιμους" στράικερ. Όταν είχε ερωτηθεί σχετικά γι' αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς, ανέφερε:

"Ήταν κάποιοι παίκτες που δεν θα έπαιζαν στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι ρίσκο ότι μένουμε με δύο επιθετικούς. Η Λίβερπουλ δεν είχε κι αυτή αρκετούς καθαρόαιμους στράικερ όταν πήρε το Champions League. Εάν μιλάμε για το πρωτάθλημα έχουμε τρεις. Έχουμε και τον Σουντανί ενώ ο Λάζαρος μπορεί να παίξει ως επιθετικός και θα τον υπολογίζουμε ως τέτοιο όταν θα είναι έτοιμος".

Μέχρι σήμερα όλα κυλούν με το... δεξί για τον Ολυμπιακό και τον Πορτογάλο προπονητή. Ο Ελ Αραμπί βρίσκει δίχτυα, το ίδιο και ο Γκερέρο (4), ενώ ο Σουντανί (2) όποτε αγωνίζεται κάθε άλλο παρά απαρτατήρητος περνάει. Ο Μαρτίνς έδινε στον Γκερέρο φανέλα βασικού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ τώρα που και ο Ελ Αραμπί βρίσκεται στο 100% της κατάστασής του, έχει αξία να δούμε τι επιλογές θα κάνει στους τέσσερις αγώνες που απομένουν για το φινάλε του ομίλου στο Champions League. Όπως και να 'χει, αυτή τη στιγμή υπάρχει ο "πονοκέφαλος" για το δίλημμα Αραμπί - ή Γκερέρο.

"ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ, Ο ΧΑΛΙΛΧΟΤΖΙΤΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Μαρόκου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, δεν κάλεσε τον Ελ Αραμπί στην εθνική για τα φιλικά παιχνίδια με τη Λιβύη και τη Γκαμπόν. Ο Μαροκινός ρεπόρτερ της Hespress, Amal Lougaida, μίλησε στο Sport24.gr για τη μεταγραφή του 32χρονου στον Ολυμπιακό, αλλά και για το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

"Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι ο κύκλος του στην εθνική Μαρόκου έχει κλείσει. Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό όμως, έρχεται να αλλάξει κάπως τα πράγματα. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι ο Χαλίλχοτζιτς έχει κάνει αρκετές αλλαγές στην εθνική, η οποία όμως συνεχίζει να έχει πρόβλημα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Αν συνεχίσει να παίζει με αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα, ο ομοσπονδιακός προπονητής ίσως αλλάξει γνώμη και τον καλέσει".

Ο Ελ Αραμπί έχει εκπροσωπήσει την εθνική Μαρόκου 41 φορές και έχει σημειώσει 15 γκολ. Τελευταία φορά που κλήθηκε ήταν στις 28 Μαρτίου 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Το νέο στοίχημα του Πέδρο Μαρτίνς
Αδυναμία (και) του Σάντος ο Σεμέδο
Ολυμπιακός: Γκολ μόνο από στημένες φάσεις
Τσιμίκας: Απογείωση με τα παπούτσια - δώρο του Μιραλάς
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ