ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιατί οι Ολυμπιακοί γουστάρουν τον Λεμονή

Γιατί οι Ολυμπιακοί γουστάρουν τον Λεμονή
EUROKINISSI

Για ποιο λόγο μεγάλη μερίδα φίλων του Ολυμπιακού διαχρονικά θέλει στην ομάδα του τον Τάκη Λεμονή; Τι είναι αυτό που δημιουργεί τέτοιο δέσιμο; Γιατί τον αγαπούν και τον γουστάρουν και ας ξέρουν ότι υπάρχουν καλύτεροι; Το Sport24.gr αναλύει.

Ο έρωτας δεν εξηγείται με τη λογική, ούτε μπαίνει σε καλούπια. Είναι συναίσθημα, είναι αυτό που νιώθεις και πολλές φορές δεν μπορείς να το εκφράσεις με λόγια. Αφήνεις την καρδιά σου να... απαντά για λογαριασμό σου, χωρίς να σε νοιάζει αν αυτό που νιώθεις είναι σωστό ή λάθος. Αλίμονο βέβαια στον οποιονδήποτε αν προσπαθούσε να βάλει όρια στον έρωτα. Θα πήγαινε ενάντια στη φύση του.

Η σχέση του Ολυμπιακού με τον Τάκη Λεμονή μοιάζει (και είναι ίσως) σε πολλούς ανεξήγητη. Η μεγάλη πλειοψηφία των φίλων του συλλόγου, προτιμά τον Έλληνα κόουτς στην άκρη του "ερυθρόλευκου" πάγκου και ας ξέρει ότι κυκλοφορούν καλύτεροι και πιο καταρτισμένοι απ' αυτόν. Εκείνοι όμως θέλουν αυτόν, αποτελεί το αποκούμπι τους σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε κρίση. Είναι η "χρυσή" εφεδρεία και αυτός που μπορεί να απορροφήσει κραδασμούς και δυσαρέσκεια όσο κανένας άλλος.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι η αποδοχή που χαίρει ο Λεμονής ως προπονητής του Ολυμπιακού από τον κόσμο της ομάδας είναι μεγαλύτερη ακόμα και απ' αυτή που είχε ως ποδοσφαιριστής. Το πάθος και το δέσιμο που υπάρχει με τον "κόουτς Λεμονή", πιθανότατα δεν υπήρχε την περίοδο που ο ίδιος ήταν παίκτης της ομάδας. Και ας ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Μιλάμε πάντα για την σχέση παίκτη και εξέδρας.

Και όμως, αυτό που στους... απέξω φαντάζει εν πολλοίς παράλογο, για τους Ολυμπιακούς είναι κάτι φυσιολογικό. Ο Λεμονής είναι ο άνθρωπός τους, αυτός που θέλουν την ώρα της κρίσης, αυτός που μπορεί να συσπειρώσει, να ενώσει, να στείλει το μήνυμα της αντεπίθεσης, όταν όλα φαντάζουν μαύρα και άραχνα. Ο ίδιος είναι στρατιώτης του κλαμπ, έχει συνδέσει το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της προπονητικής διαδρομής του με την ομάδα της καρδιάς του και δηλώνει πάντα "παρών"!

Γιατί οι Ολυμπιακοί γουστάρουν τον Λεμονή
EUROKINISSI

Κυκλοφορούν στην αγορά πολλοί προπονητές. Και όμως, η ατάκα "αν είναι να έρθει ο... τάδε, χίλιες φορές ο Λεμονής", έχει ακουστεί και γραφτεί από πολλούς. Εκτός βέβαια αν ο... τάδε είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, η άλλη μεγάλη διαχρονική καψούρα των "ερυθρόλευκων" φιλάθλων, ο οποίος όμως πλέον έχει ανέβει σκάλες και κινείται σε άλλα επίπεδα. Από 'κει και πέρα, το "Λεμονής ή χάος" δεν φαντάζει καθόλου υπερβολικό, διότι αποτελεί (ερυθρόλευκη) πραγματικότητα.

Ναι, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός του Champions League, ο Ολυμπιακός που έχει μπει για τα καλά στην πιάτσα των agents, ο Ολυμπιακός του μάρκετινγκ, ο Ολυμπιακός του Καρεμπέ ως βιτρίνα στο εξωτερικό, ο Ολυμπιακός που προχωρά μπροστά και εξελίσσεται, δεν μπορεί να μένει στα παλιά και να αναμασά την ίδια τροφή κάθε φορά που τα βρίσκει σκούρα.

Ακόμα και οι "σκεπτικιστές" όμως, αναγνωρίζουν την προσφορά του, τον αγαπούν, θα τον υπερασπιστούν σε κάθε κουβέντα με τους... απέναντι, θα θυμηθούν τα πρώτα διπλά στο Champions League με Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο, σπάζοντας μια κατάρα ετών, θα θυμηθούν το 1-4 στη Λεωφόρο, θα νοσταλγήσουν το 4-3 με την ΑΕΚ και το σπριντ από τον πάγκο του ως το σημαιάκι του κόρνερ για να πανηγυρίσει με τους παίκτες, θα αναφέρει το 6-2 με τη Λεβερκούζεν και θα πει χωρίς περιστροφές "με Τάκη το 0-2 με την ΑΕΚ θα γινόταν 0-4, ποτέ δεν θα το γυρνούσε η ΑΕΚ".

Η περίπτωση Λεμονή είναι μοναδική, όπως δηλαδή και η σχέση που έχει "χτίσει" με τον Ολυμπιακό όλες αυτές τις δεκαετίες. Είναι από τους ανθρώπους εκείνους που εκφράζουν το μέταλλο και την ψυχοσύνθεση του κλαμπ όσο ελάχιστοι. Ξέρει όντως τι πρεσβεύει ο Ολυμπιακός, ποια είναι η κουλτούρα του, το DNA του, ξέρει τον κόσμο της ομάδας και την ιδιαιτερότητά του.

Οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι, ακόμα και αυτοί που δεν είναι θαυμαστές του, θα τον χειροκροτήσουν, θα μπουν "ασπίδα" για να τον υπερασπιστούν. Η ατάκα "είναι ένας από εμάς", αν είχε πρόσωπο θα έγραφε πάνω "Τάκης Λεμονής". Αυτή είναι και η μεγαλύτερη κατάκτησή του!

Τον αγαπούν γιατί...

Γιατί οι Ολυμπιακοί γουστάρουν τον Λεμονή
EUROKINISSI

Έχει συνδέσει την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού με πρωταθλήματα

¦°Ã-꼦
panathinaikos-olympiakos
¦°Ã-꼦 panathinaikos-olympiakos ¦°A-Aª¼¦ PANATHINAIKOS-OLYMPIAKOS

Ο πράσινος κόσμος "βράζει" την βραδιά του Ευθυμιάδη και ο ίδιος μένει ατάραχος

Γιατί οι Ολυμπιακοί γουστάρουν τον Λεμονή
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός νικά 1-4 στη Λεωφόρο και ο ίδιος πανηγυρίζει όπως όλοι οι φίλοι της ομάδας

꼦-°¶º olympiakos-aek
꼦-°¶º olympiakos-aek EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός παίρνει νίκη τίτλου με την ΑΕΚ και σπριντάρει για να γίνει ένα κουβάρι με τους παίκτες του

°¶º-꼦
aek-olympiakos
°¶º-꼦 aek-olympiakos EUROKINISSI

Παθιάζεται και χαίρεται το ίδιο με τους φιλάθλους στις μεγάλες νίκες στο πρωτάθλημα

Γιατί οι Ολυμπιακοί γουστάρουν τον Λεμονή
EUROKINISSI

Με αυτόν στον πάγκο, ο Ολυμπιακός έμαθε να νικά εκτός έδρας στο Champions League

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ