ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιατί επιλέγει Οφόε για "δεκάρι"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε είχε προτιμηθεί στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ κι αναμένεται να προτιμηθεί και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (4/3, 19:30) σε ρόλο "δεκαριού" πίσω από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Τη στιγμή που το μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στις δικαστικές αίθουσες με την έφεση του Ολυμπιακού την Πέμπτη (1/3) και την απολογία του ΠΑΟΚ την Παρασκευή (2/3), οι "ερυθρόλευκοι"προετοιμάζονται για το ντέρμπι της Κυριακής (4/3, 19:30) με τον Παναθηναϊκό.

Ο Όσκαρ Γκαρθία θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και μένει να φανεί αν θα επιλέξει την ενδεκάδα της Τούμπας και στο ματς κόντρα στο "τριφύλλι".

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στο αν θα επιλέξει τον Μάριν ή τον Πάρντο στο ένα "φτερό" της επίθεσης, αλλά το αν θα ξαναπάει με Οφόε σε ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ και όχι τον Φορτούνη.

Για ποιο λόγο ο Βέλγος χαφ είχε προτιμηθεί από τον Γκαρθία στην Τούμπα; Πρώτον, ο Φορτούνης δεν ήταν στον απαιτούμενο βαθμό αγωνιστικής κατάστασης για να έπαιρνε φανέλα βασικού.

Δεύτερον, ο Οφόε εκτός από το οργανωτικό κομμάτι, έχει καλύτερη αμυντική συμπεριφορά από τον Φορτούνη και πάνω σε αυτό πόνταρε ο Ισπανός τεχνικός, γνωρίζοντας ότι απέναντί του είχε έναν ΠΑΟΚ που από τη μέση και μπροστά είναι μία ομάδα που μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό ζημιές τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα που κινείται ο Πέλκας.

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει τόσο επικίνδυνη μεσοεπιθετική γραμμή όπως διαθέτει ο "Δικεφάλος". Αυτό, όμως, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα δώσει το… εισιτήριο στον Φορτούνη για να βρεθεί στην ενδεκάδα.

Ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα ο Γκαρθία. Είναι σε μία διαδικασία αναζήτησης, άσχετα αν από του Ρέντη βγαίνει ένα κλίμα ότι δεν θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα της Τούμπας.

Παρόλα αυτά, φαίνεται αυτή τη στιγμή ένα προβάδισμα να το έχει ο Οφόε έναντι του Φορτούνη. Κι αυτή τη φορά όχι τόσο για την καλύτερη αμυντική συμπεριφορά του Βέλγου έναντι του Κώστα, αλλά κυρίως για τον βαθμό ετοιμότητας του Οτζίτζα.

Στα μάτια του Γκαρθία μέχρι στιγμής ο Οφόε είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Φορτούνη. Στο χέρι του Έλληνα διεθνή χαφ είναι να αλλάξει την άποψη του προπονητή του στις τρεις προπονήσεις που απομένουν έως το ντέρμπι της Κυριακής (4/3).

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Οφόε θα ξεκινήσει ως "δεκάρι" με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να πει όμως ότι είναι το φαβορί και ο Φορτούνης το αουτσάιντερ. Έως την Κυριακή (4/3), ωστόσο, πολλά μπορούν να αλλάξουν…

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ