ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιάννης Μώραλης: αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού

Γιάννης Μώραλης: αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ζωή του είναι συνυφασμένη με τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Μώραλης είναι έτοιμος να υπηρετήσει τον αγαπημένο του σύλλογο από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ. Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που πήρε το προεδρικό χρίσμα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Το Sport24.gr έχει τις απαντήσεις.

Έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο Γιάννης Μώραλης, μετά την πρόταση του νυν προέδρου και ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Πειραιώτης εφοπλιστής σε προσωπική του δήλωση την Τετάρτη (8/11) εξέφρασε τη σιγουριά του για την πλήρη δικαίωση του τους επόμενους μήνες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, προτείνοντας σε αυτό το διάστημα την παρουσία του Δημάρχου Πειραιά στον προεδρικό θώκο.

Την ίδια ημέρα και με διαφορά λίγων λεπτών, ο Γιάννης Μώραλης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και με προσωπική του δήλωση αποδέχθηκε την πρόταση, θέτοντας εαυτόν στην διάθεση του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Καλώντας παράλληλα σε ενότητα "απέναντι στην επίθεση που δέχεται η ομάδα μας", όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Δεν προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Γιάννης Μώραλης δεν σκέφτηκε δευτερόλεπτο την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη και χωρίς χρονοτριβή βγήκε μπροστά για να βοηθήσει. Η ζωή του είναι συνυφασμένη με τον Ολυμπιακό, τον οποίο υπηρετεί εδώ και χρόνια από διάφορα πόστα.

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Προέρχεται από οικογένεια που ασχολήθηκε με τα κοινά του τόπου, καθώς είναι γιος του αείμνηστου υφυπουργού Παιδείας, Πέτρου Μώραλη.

Για λογαριασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκίνησε να εργάζεται από το 1995, έχοντας μια σειρά από εξόχως σημαντικά πόστα στα χρόνια της παρουσίας του στον σύλλογο. Ο πρώτος ρόλος που είχε επί ημερών Σωκράτη Κόκκαλη ήταν αυτός του συνδέσμου μεταξύ της Διοίκησης και των οργανωμένων οπαδών.

Γιάννης Μώραλης: αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τα χρόνια, τις σπουδές, την εμπειρία και την οξυδέρκεια του απέκτησε την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης Κόκκαλη και μάλιστα συμμετείχε στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της ανέγερσης του νέου "Γ. Καραϊσκάκης"!

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Το 2005 ανέλαβε το πόστο του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κράτησε τη θέση του έως το 2010. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ο Σωκράτης Κόκκαλης ολοκλήρωσε την θητεία του ως ιδιοκτήτης και πρόεδρος των Πειραιωτών, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Γιάννης Μώραλης θεώρησε ότι ήταν καθήκον του να παραιτηθεί, κατανοώντας πως ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας θα ήθελε να τοποθετήσει ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του σε σημαντικές θέσεις.

CEV CHALLENGE CUP / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÉÎ ÌÐÅÂÅÑÅÍ / OLYMPIAKOS - ASTERIX BEVEREN (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
CEV CHALLENGE CUP / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÉÎ ÌÐÅÂÅÑÅÍ / OLYMPIAKOS - ASTERIX BEVEREN (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ωστόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκτιμώντας την πείρα και την αφοσίωση του Γιάννη Μώραλη στον σύλλογο, όχι μόνο δεν δέχθηκε την παραίτηση αλλά απεναντίας αναβάθμισε και τον ρόλο του, προωθώντας τον στη θέση του αντιπροέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ξεχωρίζοντας για την ικανότητα του χειρίζεται πολύπλοκες καταστάσεις με ηρεμία και αποτελεσματικότητα, ο Γιάννης Μώραλης κέρδισε την εκτίμηση των περισσότερων συλλόγων της Super League και διετέλεσε πρόεδρος του συνεταιρισμού από το 2012 έως το 2014.

Τον Σεπτέμβρη εκείνης της χρονιάς ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου Πειραιά, έχοντας κερδίσει τις δημοτικές εκλογές λίγους μήνες πριν, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον στηρίζει σε αυτή του την προσπάθεια.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Μώραλης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική, αφού το 1998 ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον τότε συνδυασμό του Ευάγγελου Κουλουμπή για την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιά.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ

Παρά τις υψηλές απαιτήσεις που προϋπέθετε ο ρόλος του ως Δήμαρχος στον Πειραιά, ουδέποτε έκοψε τους δεσμούς του με τον Ολυμπιακό και εξακολουθούσε να είναι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, από την θέση του Ε' αντιπροέδρου.

Η μακρά και άκρως επιτυχημένη θητεία του στον σύλλογο, ο χαρακτήρας, η εμπειρία του, η ψυχραιμία στον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων και το γεγονός πως πρόκειται για άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης και της διοίκησης Μαρινάκη, ανέδειξαν τον Γιάννη Μώραλη ως τον υποψήφιο με το ιδανικό προφίλ για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Γιάννης Μώραλης: αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ίδιος έχοντας πλήρη συναίσθηση της κατάστασης μίλησε για ιστορική ευθύνη που δέχεται να αναλάβει απέναντι στον σύλλογο και τα εκατομμύρια των οπαδών του. Και πλέον, σίγουρος για τον εαυτό του αλλά και για την εμπιστοσύνη των "ερυθρολεύκων", θα υπηρετήσει την αγαπημένη του ομάδα από μια θέση που μπορεί να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία που έκανε σε κάθε τι που του ζήτησε ο Ολυμπιακός να φέρει εις πέρας στο παρελθόν. Γι' αυτό άλλωστε τον επέλεξε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μώραλης: "Αναλαμβάνω μέχρι την οριστική δικαίωση"
Δήλωση Βαγγέλη Μαρινάκη: "Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου, για λίγους μήνες πρόεδρος ο Γιάννης Μώραλης "
Καμία ανησυχία για την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό
Κούγιας: "Αυτό θα γίνει με τις μετοχές του Μαρινάκη"
Οι κατηγορίες των 28
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ