ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιαννακόπουλος στον Sport24 Radio 103.3: "Πλησιάζει το στιλ του Γεωργάτου ο Τσιμίκας"

Γιαννακόπουλος στον Sport24 Radio 103.3: "Πλησιάζει το στιλ του Γεωργάτου ο Τσιμίκας"
EUROKINISSI

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ, αλλά και για τον Κώστα Τσιμίκα που μοιάζει πολύ στον Γρηγόρη Γεωργάτο.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε χθες (27/2) να αφήσει άφωνη την Ευρώπη με τη νίκη-πρόκριση μέσα στο Emirates επί της Άρσεναλ. Ο άλλοτε παίκτης των "ερυθρόλευκων", Στέλιος Γιαννακόπουλος, μίλησε Sport24 Radio 103.3, για την πρόκριση, ενώ απάντησε και στην ερώτηση σχετικά με το αν ο Κώστας Τσιμίκας μοιάζει στο στιλ με τον Γρηγόρη Γεωργάτο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος:

Για το πως είδε το παιχνίδι:" Ήταν μια μεγάλη βραδιά όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που το έχει μεγάλη ανάγκη για τη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα που μεγαλώνει σαν brand name".

Για τα "κλειδιά":" Ο Ολυμπιακός δέχεται δύσκολα γκολ και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Όταν μια ομάδα έχει ξεκάθαρο πλάνο και είναι καλή δουλεμένη με την ποιότητα που έχει μπροστά μπορεί να κάνει τις ευκαιρίες γκολ. Το μυστικό είναι κοντά οι γραμμές και καλές αλληλοκαλύψεις. Έπρεπε να βγει και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός και πράγματι βρήκε".

Για το πως είναι μια ελληνική ομάδα να παίζει στο σπίτι της Άρσεναλ:" Η επιτυχία κρύβει πολλή δουλειά και τεχνογνωσία. Κρύβει το θετικού τουπέ που πρέπει να έχει μια ομάδα. όταν κάθε χρόνο αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες σιγά-σιγά βγαίνει ένα άλλο μέταλλο".

Για το αν είναι έργο του προπονητή:" Είναι και έργο προπονητή και ποδοσφαιριστών και διοίκησης. Όλοι έχουν το μερίδιό τους".

Για τους παράγοντες που έκριναν την πρόκριση:" Λέω και πάλι ότι η ομάδα δέχεται δύσκολα γκολ. Η ομάδα έχει τέσσερα πολύ καλά σέντερ μπακ. Ο Βαλμπουενά και ο Ραντζέλοβιτς και ο Μασούρας έριξαν μπόλικο τρέξιμο. Ο Τσικίμας έκανε μεγάλη εμφάνιση και εκτίμησή μου είναι ότι θα πάρει μεταγραφή σύντομα. και ο Ελ Αραμπί κράτησε μπάλα, ο Καμαρά έκανε πολλά χιλιόμετρα. Ο Σα ήταν σίγουρος στις επεμβάσεις του. Είναι σημαντικό το τερματοφύλακας να εμπνέει εμπιστοσύνη".

Για το αν έπαιξε ρόλο το διπλό στην Τούμπα:" Αυτά τα αποτελέσματα βοηθάνε στην ψυχολογία της ομάδας. Όταν πας με τέτοιο ψυχολογικό αβαντάζ είναι μια πολύ δυνατή ώθηση ώστε να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την Άρσεναλ μέσα στο σπίτι της".

Για το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός:" Αν δεν ονειρεύεσαι και δεν έχεις φιλοδοξίες δεν πας πουθενά. Δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Και εμείς το 2004 πηγαίναμε από παιχνίδι σε παιχνίδι και φτάσαμε στην κορυφή. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να μην έχει ταβάνι στις φιλοδοξίες του. Όποιος έχει τέτοιο χαρακτήρα πάει ψηλά".

Για το αν είναι νέος Γεωργάτος ο Τσιμίκας:" Πλησιάζει το στιλ του Γρηγόρη, ο οποίος ήταν πιο επιθετικός μέχρι να τον αλλάξει ο Μπάγεβιτς. Ο Τσιμίκας είναι πιο μπακ. Γενικά έχει πιο ισορροπία στο παιχνίδι του. Αμυντικά είναι σκύλος".

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με τις παλαιότερες πορείες του Ολυμπιακού όταν έπαιζε και ο ίδιος και τα "διπλά" της ομάδας που έρχονται πιο συχνά:" Χρειάζεται χρόνος για μια ελληνική ομάδα να αποκτήσει αυτή την ταυτότητα και να κοιτάζει στα μάτια αυτές τις ομάδες. Για τις ελληνικές ομάδες ο χρόνος διπλασιάζεται. Τέτοια αποτελέσματα σε μεγαλώνουν σαν ομάδα. Είδαμε ότι όλα αυτά τα χρόνια εν πήγανε χαμένα με τις κατάλληλες επενδύσεις και τις μεταγραφές".

Για το μετράει η κόπωση ή ο ρυθμός που έρχεται μέσα από τα πολλά παιχνίδια:" Στις μεγάλες ομάδες και στο υψηλό επίπεδο όλα είναι θέμα διαχείρισης. Πώς θα έχεις το καλύτερο δυνατό μομέντουμ. Πώς θα διατηρήσεις ως προπονητής σε φόρμα την ομάδα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα. Σε αυτό ο Ολυμπιακός παίρνει άριστα. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον προπονητή. Όλα είναι θέμα διαχείρισης ειδικά στις άσχημες στιγμές".

Για την πρόβλεψή του αναφορικά με την κλήρωση:« Ή θα έρθει ξανά ο Ποντένσε με τη Γουλβς για να παίξει ως αντίπαλος ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Στέλιου Γιαννακόπουλου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ