ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιαννακόπουλος: "Πήγα Ολυμπιακό γιατί έβλεπα τις δυνατότητες που υπήρχαν"

Γιαννακόπουλος: "Πήγα Ολυμπιακό γιατί έβλεπα τις δυνατότητες που υπήρχαν"

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε σε podcast της Μπόλτον, όπου αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα, όπως στην μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και για την παρουσία του στην Premier League.

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σε podcast της Μπόλτον ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Εκεί μίλησε για πτυχές της καριέρας του, όπως είναι η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό από τον Πανηλειακό.

"Εκείνη την εποχή πρέπει να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Φυσικά, ήταν κορυφαίο όνομα στην Ελλάδα, αλλά η καλύτερη ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός, που έπαιζε κάθε χρόνο στο Champions League και είχε σπουδαία πορεία την προηγούμενη χρονιά, παίζοντας με τον Άγιαξ στα ημιτελικά και βρέθηκε ένα βήμα μακριά από τον τελικό. Όμως αποφάσισα να πάω στον Ολυμπιακό γιατί έβλεπα τις δυνατότητες που υπήρχαν, έβλεπα ότι η επένδυση του προέδρου ήταν τεράστια. Δεν αγόρασε μόνο εμένα, αλλά και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που ήταν συμπαίκτης μου στον Πανηλειακό και αγόρασε και κάποιους άλλους καλούς παίκτες, που έκαναν τον Ολυμπιακό ένα πανίσχυρο κλαμπ" ανέφερε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, θα μπορούσαμε να τον δούμε με την φανέλα του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ, αφού είχε δεχθεί ταυτόχρονες προτάσεις: " Είχα προσφορά από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ την ίδια στιγμή. Ήταν ένα τρελό καλοκαίρι για εμένα, γιατί δεν υπήρχαν κινητά, για να υπάρχει αυτού του είδους η επικοινωνία".

Ο Στέλιος αναφέρθηκε στην καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό, αλλά και για το ντεμπούτο του στο Champions League: "Δεν ήταν τόσο εύκολο. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ στην προπόνηση. Πρέπει να πείσεις τους πολύ απαιτητικούς φιλάθλους. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι πολύ βαριά στην Ελλάδα. Πιέζουν κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα, το Champions League, το νταμπλ, όποτε ο Ολυμπιακός στοχεύει για κάθε τρόπαιο διαθέσιμο σε όλες τις διοργανώσεις. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και δεν μπορείς να επαναπαυτείς. Πρέπει να είσαι σε εγρήγορση κάθε στιγμή, κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα, στην διατροφή σου, στην προπόνηση, στον βραδινό σου ύπνο.

Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στο Champions League. Ήταν μια φανταστική νύχτα για εμένα, Την επόμενη μέρα μου ήρθε email από την UEFA με συγχαρητήρια επειδή το γκολ μου ήταν μεταξύ των κορυφαίων 20 στην ιστορία της διοργάνωσης. Ήταν σπουδαίο επίτευγμα για εμένα και την ομάδα και για τον ελληνικό ποδόσφαιρο".

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε επίσης για τη μεταγραφή του στην Μπόλτον και στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου: "Ήταν μεγάλο δίλημμα για 'μενα. Από τη μία, είχα μια φανταστική πρόταση ανανέωσης από τον Ολυμπιακό, από την άλλη είχα μια σπουδαία ευκαιρία να αγωνιστώ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier league. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις στην Premier, το δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου".

Όσον αφορά την αποχώρησή του από την Μπόλτον, ο Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν ήθελε να αποχωρήσει από το αγγλικό κλαμπ: "Δεν ήθελα να φύγω από το κλαμπ, δεν ήταν η πρόθεσή μου να φύγω. Αν και δεν έπαιζα πολύ την τελευταία μου σεζόν, δεν με ένοιαζε. Ήμουν επαγγελματίας. Η συγκέντρωσή μου και η ρουτίνα μου ήταν εκεί μέχρι την τελευταία μέρα του συμβολαίου μου και όταν μου ζητήθηκε να παίξω, σκόραρα ένα από τα πιο καθοριστικά γκολ που κράτησε την ομάδα στην Premier League".

Φυσικά δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στην κατάκτηση του Euro 2004, όπως και στην επιστροφή του στην Ελλάδα: "Απίθανο συναίσθημα. Μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να σου δώσει τέτοιες στιγμές Όταν επιστρέψαμε ήταν απίστευτο. Η δόξα και η ευτυχία απέχουν δευτερόλεπτα. Δεν μπορείς να περιγράψεις τη χαρά που σου δίνει αυτή η κούπα. Ήταν μία υποδοχή που θα θυμάμαι πάντα, από το αεροδρόμιο έως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μας πήρε 4 ώρες να φτάσουμε. Υπήρχαν εκατομμύρια ανθρώπων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ