ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιαγκελόνια - Ολυμπιακός 0-5: Ερυθρόλευκη... καταιγίδα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός με χατ τρικ του Γκερέρο επικράτησε 5-0 της Γιαγκελόνια σε φιλικό με έντονη βροχόπτωση. Στην καλύτερη εμφάνιση των "ερυθρόλευκων" στην Πολωνία, Μπα και Φορτούνης τα άλλα γκολ, εξαιρετικός ο Ραντζέλοβιτς.

Στο τελευταίο του φιλικό επί πολωνικού εδάφους, ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό ματς. Νίκησε τη Γιαγκελόνια 5-0, τα τρία εκ των οποίων σημειώθηκαν από τον Γκερέρο, ο οποίος είχε και δοκάρι. Είχε ανοίξει το σκορ ο Μπα, ενώ ο Φορτούνης διαμόρφωσε το τελικό σκορ ύστερα από φοβερή σέντρα του Ραντζέλοβιτς.

Πάμε να δούμε τι μάθαμε από το φιλικό με τη Γιαγκελόνια...

ΤΟ 4-4-2 ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Σε αυτό το φιλικό ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε δύο επιθετικούς στο βασικό σχήμα. Ξεκίνησε με Σολδάνο και Γκερέρο, με Βαλμπουενά αριστερά στη μεσαία γραμμή, Γιώργο Μασούρα στη δεξιά και Σουρλή - Ανδρούτσο στον άξονα. Δεξιός μπακ έπαιξε ο Τοροσίδης, αριστερός ο Κούτρης, Αβραάμ - Μπα ήταν στο κέντρο της άμυνας και ο Σα στα γκολπόστ. Σε αντίθεση με το προηγούμενο φλικό, αυτό με τη Λέχια Γκντανσκ, ο Ολυμπιακός ήταν πιο συγκεντρωμένος στην άμυνα, αρχίζοντας το παιχνίδι με τους ίδιους παίκτες που ολοκλήρωσαν το τεστ με τη Λέχια (εκτός του Σα). Ακόμα και τις στιγμές που η "ερυθρόλευκη" άμυνα βρέθηκε εκτεθειμένη, οι Κούτρης και Σουρλής γύρισαν πίσω ταχύτητα και... συμμάζεψαν την κατάσταση, μη επιτρέποντας να... λαβωθεί η εστία του Ζοζέ Σα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Πειραιώτες βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα μόλις στο 11' με το κοντινό σουτ του Μπα, από σουτ του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος ήταν από τους διακριθέντες. Εκτός από το γεγονός ότι ήταν στη φάση του πρώτου τέρματος, ήταν ο παίκτης που κατέγραψε τις δύο ασίστ στα γκολ που θα ακολουθούσαν από τον Γκερέρο, στο 31' και στο 45'. Ο Ισπανός επιθετικός από την πλευρά του βρέθηκε σε καταπληκτική κατάσταση. Έκανε το 2-0 με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, είχε οριζόντιο δοκάρι στο 38' μετά από φοβερό σουτ, ενώ στο 45' έκανε το 3-0 με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Τι άλλο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο; Τον Μαρτίνς να περνά τον Σολδάνο δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Γιώργο Μασούρα στην κορυφή. Λίγο αργότερα ήταν ο Βαλμπουενά που έπαιξε στην κορυφή, ο Μασούρας πήγε αριστερά και ο Σολδάνο ξανά δεξιά. Ο Γκερέρο σταθερά στη γραμμή κρούσης. Άξια αναφοράς η νέα εξαιρετική παρουσία που είχε ο Βαλμπουενά όσο αγωνίστηκε. Κοντρολαρισμένος παίκτης, ο οποίος γυρνούσε πίσω για να κάνει παιχνίδι. Όχι μόνο δημιουργούσε, αλλά μάρκαρε κιόλας. Όσο περνούσε η ώρα είχε πιο ελεύθερο ρόλο. Έφευγε από αριστερά, συνέκλινε στο κέντρο και είτε έπαιρνε μέτρα ο Κούτρης για να καλύψει την αριστερή πλευρά, είτε ο Σουρλής πήγαινε εκείνος στην ίδια θέση για να μην προκύψει κενό. Συνολικά ένα 45λεπτο κατά το οποίο ουδείς εκ των "ερυθρόλευκων" υστέρησαν...

ΤΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΓΚΕΡΕΡΟ

Γράφαμε μετά το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού, με τη Λέχια, ότι ο Γκερέρο δεν πρέπει να ξεγραφτεί τώρα που έχουν μαζευτεί πολλοί επιθετικοί. Ο τρόπος που σκόραρε με την ομάδα του Γκντανσκ ήταν εξαιρετικός. Τώρα με τη Γιαγκελόνια έφτασε σε χατ τρικ. Στο 57' νίκησε στη μονομαχία τον Άρσενιτς και με πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία. Τέλεια εμφάνιση από τον Ίβηρα στράικερ, που έκλεψε τις εντυπώσεις με τα τέρματά του και συνολικά με την παρουσία του. Ο παρτενέρ του, από την άλλη, Φράνκο Σολδάνο, δείχνει ότι θέλει, αλλά κάτι του λείπει. Να 'ναι ψυχολογικό το θέμα; Το βέβαιο είναι πως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να μείνει στο ρόστερ, αφού οι Ελ Αραμπί, Ντουρμισάι, Γκερέρο είναι μπροστά του...

ΒΑΖΕΙ... ΜΠΕΛΑΔΕΣ Ο ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Στο 62' ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε μαζεμένες αλλαγές. Για την ακρίβεια δέκα. Μόνο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έμεινε στη θέση του. Αυτός που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ο Σέρβος εξτρέμ Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Ο νεαρός με... μαγική σέντρα στο 77' από αριστερά βρήκε τον Φορτούνη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγο αργότερα ο Ραντζέλοβιτς έβγαλε νέα υπέροχη σέντρα, αυτή τη φορά από δεξιά, αλλά ο Ντουρμισάι που ήταν μεταξύ των παικτών οι οποίοι είχαν περάσει ως αλλαγή, δεν αξιοποίησε τη μπαλιά, αστοχώντας για λίγο. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την υπεροχή, άλλο γκολ δεν μπήκε και το 5-0 έμεινε μέχρι τέλους. Ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη εμφάνιση των "ερυθρόλευκων" σε σχέση με τα υπόλοιπα φιλικά που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Αξιοσημείωτο πως η ομάδα του Μαρτίνς έκανε επτά τελικές απέναντι στη Γιαγκελόνια και σημείωσε πέντε γκολ.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα (62' Τζολάκης), Τοροσίδης (62' Ελαμπντελαουί), Αβραάμ, Μπα (62' Σεμέδο), Κούτρης (62' Μαρτίνης), Ανδρούτσος (62' Γκιλιέρμε), Σουρλής (62' Μπουχαλάκης), Γιώργος Μασούρας (62' Ποντένσε), Βαλμπουενά (62' Φορτούνης), Γκερέρο (62' Ντουρμισάι), Σολδάνο (62' Ραντζέλοβιτς).

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ: Σαντίνι, Βοϊτίτσκι, Μίτροβιτς, Άρσενιτς, Γκιλιέρμε, Πόσπισιλ, Κβιέτσιεν, Καμαρά, Στρούσκι, Ιμάζ, Μουντρίνσκι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ