ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για το τελευταίο χειροκρότημα πριν το Αγρίνιο

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΑΡΝΤΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΑΡΝΤΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όλο το βάρος στο πρωτάθλημα έχει ρίξει ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο πριν το ματς με τον Παναιτωλικό υπάρχει δίψα για ένα τελευταίο χειροκρότημα στην αυλαία του Champions League, κόντρα στη Γιουβέντους.

Ήταν κάτι που παραδέχονταν οι "ερυθρόλευκοι" αλλά δήλωσε και ο Τάκης Λεμονής, λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης και την ήττα από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο "Jose Alvalade".

Ότι ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν μπορεί να αφήνει ευχαριστημένο τον Ολυμπιακό, ωστόσο την ίδια στιγμή του επιτρέπει να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ρεαλιστικά μιλώντας, η είσοδος στους ομίλους του Champions League ήταν ο μεγάλος στόχος της Ευρώπης για φέτος. Και για να μην χάσει την επαφή της η ομάδα με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και για να μην πάει χαμένη η ευκαιρία να αντιμετωπίσει κολοσσούς όπως οι Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, αλλά και για να ενισχύσει τα ταμεία της με ένα ιδιαίτερα σημαντικό -για ελληνικό σύλλογο- ποσό, όπως αυτό των 30+ εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο το... έργο φάνηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική των ομίλων, όταν η έμπνευση του Χάσι να παρατάξει έναν φουλ επιθετικό Ολυμπιακό με 2,5 δεκάρια απέναντι σε μια ομάδα που "σκοτώνει" στον χώρο και τις αντεπιθέσεις, έφερε μια ήττα που θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτό το 2-3 που τελικά επικράτησε η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Φάληρο. Από εκεί και μετά χρειαζόταν μάλλον ένας άθλος ακόμη και για την τρίτη θέση, δεν το πέτυχαν οι Πειραιώτες και μέσα στον Δεκέμβρη ολοκληρώνουν την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Η προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα μπορεί να είναι σκληρή -ειδικά για τους ξένους που ήρθαν το καλοκαίρι με δέλεαρ το Champions League- αλλά και αναγκαία, πολύ περισσότερο από την στιγμή που στο Λιμάνι θέλουν να έχουν την ευκαιρία και του χρόνου (όπου η είσοδος στους ομίλους με τις αλλαγές στα προκριματικά γίνεται πολύ πιο ζόρικη υπόθεση) να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Επόμενη εντός συνόρων υποχρέωση για τους "ερυθρόλευκους" είναι το εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό το Σάββατο (9/12), όμως το Αγρίνιο μπορεί να περιμένει. Το βράδυ της Τρίτης (5/12, 21:45) υπάρχει το τελευταίο για φέτος αλλά πολύ σπουδαίο ευρωπαϊκό ραντεβού, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Γιουβέντους του θρυλικού Τζίτζι Μπουφόν, αλλά και παικτών όπως οι Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Πάουλο Ντιμπάλα, Μπλες Ματουϊντί, Τζόρτζιο Κιελίνι, Μίραλεμ Πιάνιτς, Ντόουγκλας Κόστα, Μάριο Μάντζουκιτς και πολλών άλλων.

Μπορεί οι Πειραιώτες να μην έχουν τίποτα να ελπίζουν βαθμολογικά, όμως από μόνο του το όνομα της Γιουβέντους και η λάμψη που διαθέτει αποτελούν κίνητρο για τον Τάκη Λεμονή και τους ποδοσφαιριστές του. Το πρεστίζ, το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του Φαλήρου μπορεί να κρίνει την δεύτερη θέση (αν και αυτό το σενάριο προϋποθέτει νίκη της Σπόρτινγκ στο Camp Nou), ο κόσμος που θα δώσει ξανά δυναμικά το παρών, ακόμη και η ευκαιρία... αυτοπροβολής, κάνουν το ματς κάθε άλλο παρά αδιάφορο για τον Ολυμπιακό και όσους πατήσουν το χορτάρι για να αντιμετωπίσουν τους "μπιανκονέρι".

Υπάρχει θέληση και ανυπομονησία από τους "ερυθρόλευκους" για την αναμέτρηση. Ο Μποτία παρά τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο (έγινε προληπτικά αλλαγή στο ημίχρονο με τον Απόλλωνα Σμύρνης) δηλώνει ετοιμοπόλεμος, ο Οτζίτζα Οφόε το ίδιο μετά το πρόβλημα στη γάμπα, ακόμη και ο Εμενίκε... αναστήθηκε και προπονείται κανονικά ξεχνώντας τον πόνο στο γόνατο. Μοναδικός από τους διαθέσιμους (αφού Μίλιτς, Σισέ, Μαρτίνς και Ανσαριφάρντ είναι εκτός λίστας) που δεν υπολογίζεται για το ματς είναι ο τιμωρημένος Φιγκέιρας.

Στο Λιμάνι θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν με... κρότο την φετινή τους παρουσία στο Champions League ή έστω κάνοντας τη ζωή της Γιουβέντους όσο πιο δύσκολη γίνεται. Αυτός θα είναι και ο τελευταίος αντιπερισπασμός τους στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή εντός συνόρων. Τέτοιος που όμως αξίζει τον κόπο και ένα τελευταίο ευρωπαϊκό χειροκρότημα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πριν τη μάχη του Αγρινίου.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ανσαριφάρντ δεν μιμήθηκε τον Μάριν
Τίποτα το σοβαρό ο Μποτία
Ο Μπορμπαλάν σφυρίζει το Ολυμπιακός - Γιουβέντους
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ