ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Για το διπλό τίτλου στην Τούμπα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση για να βάλει τις βάσεις για το 45ο του πρωτάθλημα.

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε. Στις 19:30 οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε μια αναμέτρηση που δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή. Τουλάχιστον όσον αφορά στην προσέγγιση. Τότε η ομάδα του Μαρτίνς κυνηγούσε στη βαθμολογία και "καιγόταν" για τρίποντο. Έχανε 2-0 στο 20ό λεπτό, ηττήθηκε 3-1 στο τέλος και τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Τώρα, ο Ολυμπιακός πηγαίνει αήττητος και με το +2 στη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Νίκη, "διπλό", σημαίνει ότι φέρνεις το 45ο πρωτάθλημα πιο κοντά. Θα πάει με… αέρα στα πλέι οφ, θα έχει την ψυχολογία, θα βρει την ηρεμία του λογικά. Και η ισοπαλία, όμως, είναι αποτέλεσμα που δεν καταστρέφει τον Ολυμπιακό. Απλά, θα μείνουν ανοιχτοί οι λογαριασμοί, για τη διαδικασία των πλέι οφ.

ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η λογική, η αποστολή που επέλεξε να πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη ο Μαρτίνς, παραπέμπει στο ότι δεν θα δούμε πολλές αλλαγές σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ. Αυτούς εμπιστεύεται ο Πορτογάλος προπονητής και φαίνεται πως στα δύσκολα, έτσι θέλει να πορευθεί.

Αν υπήρχε μια επιπλέον ημέρα ξεκούρασης, δεν θα αποκλειόταν να δούμε ακόμη και την ίδια ενδεκάδα. Δοκιμές έγιναν αρκετές αυτό το διήμερο, ειδικά στην προπόνηση του Σαββάτου.

Ο Μαρτίνς κάτω από τα δοκάρια θα έχει τον Σα. Δεξιά πάλι ο Ομάρ και αριστερά ο Τσιμίκας. Στόπερ θα είναι ο Σεμέδο και μαζί του ο Μπα. Δοκιμάστηκε και ο Σισέ, αλλά ο Μπα δεν δηλώνει κουρασμένος και θέλει να παίξει.

Το σχήμα με τρεις χαφ, είναι πάλι πιθανό. Ειδικά σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός αν στο χειρότερό του σενάριο φύγει με την ισοπαλία, μόνο… πικραμένος δεν θα είναι. Δεν θέλει να δώσει δικαιώματα η ομάδα του ο Μαρτίνς, άρα Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά, είναι πιθανό να είναι πάλι στο βασικό σχήμα. Δεν θέλει να χάσει τη μάχη του κέντρου, ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ από εκεί μπορεί να πάρει πολλά. Δεν θέλει να του δώσει χώρους και μέτρα για να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα.

Από εκεί και πέρα, μια δοκιμή ήθελε μαζί Βαλμπουενά, Φορτούνη και Χασάν… Ο Αιγύπτιος είναι σε καλή κατάσταση, σκοράρει, ο Ελ Αραμπί ξέρει ότι είναι η μοναδική επιλογή και για τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Βέβαια, κόντρα στο… ρεύμα ορισμένων, δεν πρέπει να αποκλειστεί η επιλογή Μασούρα. Ο Μαρτίνς ζητά συγκεκριμένα πράγματα από τον Έλληνα εξτρέμ και δεν θα είναι παράλογο αν είναι στην 11άδα και αρχίσει ένας εκ των Βαλμπουενά - Φορτούνη.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Βλέποντας κανείς τους 21 παίκτες που πήρε μαζί του στη Θεσσαλονίκη ο Μαρτίνς, καταλαβαίνει ότι έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του. Αρχικά να μη χάσει. Έχει τρεις τερματοφύλακες, τέσσερις στόπερ, τέσσερις μπακ και τέσσερα αμυντικά χαφ. Οι 15 από τους 21 δηλαδή… Από εκεί και πέρα, για δημιουργικό, εκτελεστικό κομμάτι οι Φορτούνης, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Χασάν και Ελ Αραμπί. Προφανώς και ξέρει πως θα παίξει, τι μπορεί να αλλάξει…

Ο Μορ είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και θα περιμένει για την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα (μετράει 47 λεπτά στο Κύπελλο στα δύο ματς με τη Λαμία). Ο Λοβέρα εκτός, δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που πήρε με την Άρσεναλ παρότι τον πιστεύει ο Μαρτίνς. Προφανώς, δεν ισχύει το ίδιο για τον Χριστοδουλόπουλο πλέον, που μένει εκτός πλάνων. Μπήκε αλλαγή με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και βοήθησε, δεν μπήκε λεπτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έμεινε εκτός αποστολής για την Τούμπα…

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του από την Άρσεναλ, δοκιμάστηκε ψυχολογικά. Υπήρξε μια πικρή γεύση, λογικό. Πηγαίνει με άλλα δεδομένα η ομάδα στη ρεβάνς. Και όταν μεσολαβεί ματς με τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο αρχές Μαρτίου θα ξανασυναντηθείς για το Κύπελλο στην Τούμπα, τότε πρέπει να βγάλεις χαρακτήρα. Είτε είσαι ο προπονητής είτε ποδοσφαιριστής. Είναι και ψυχολογικό το θέμα του Ολυμπιακού έτσι στο ματς της 25ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ. Δεν θέλει να βάλει πίεση στο σύλλογο, να δοκιμαστεί περισσότερο. Ειδικά όταν θα ακολουθεί ένα ματς με την Άρσεναλ για το Europa League και με το 0-1 του Καραϊσκάκη στην… πλάτη.

ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η ομάδα δεν έχει μαζί τον κόσμο της. 6.000 θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να τη δουν. Πολλοί πληρώνουν τα 7.99 ευρώ στον ΠΑΟΚ για να δουν το ματς. Και το μόνο σίγουρο, είναι πως θέλουν να δουν μια νίκη, να "φτιαχτούν". Ναι, η ομάδα είναι μόνη πρώτη με δύο βαθμούς περισσότερους από τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Ολυμπιακός φέτος ήρθε ισόπαλος 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Δεν νίκησε την ΑΕΚ (0-0) στο ΟΑΚΑ και ας μην πατούσε καλά τότε η αντίπαλός του. Και τώρα, έρχεται η πρόκληση της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος θέλει μια μεγάλη νίκη, να γουστάρει. Μπορεί η ομάδα να του τη δώσει; Θα φανεί σε λίγες ώρες…

ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ… ΚΑΤΩ, ΑΛΛΑ…

Η αλήθεια είναι πως πάμε γι' αυτό το ματς με τους τόνους χαμηλά. Μέχρι στιγμής. Ακούγονται διάφορα και οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα μείνουν… κομπάρσοι. Δεν έχουν υπάρξει ακραίες δηλώσεις, αναρτήσεις, πάνε με την μπάλα… κάτω. Δεν θα μείνουν, όμως, με… κάτω τα χέρια, αν υπάρξουν προκλήσεις. Δεν θα ανεχθούν προκλητικές συμπεριφορές από την εξέδρα και όχι μόνο. Και όλα αυτά, γιατί στα αυτιά τους φτάνουν διάφορα τις τελευταίες ώρες…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ