ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γι' αυτό είναι ικανοποιημένοι στον Ολυμπιακό

Γι' αυτό είναι ικανοποιημένοι στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν έστησε πούλμαν με Τότεναμ και Μπάγερν. Μετράει και το αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν δύο βραδιές στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον κόσμο να χειροκροτεί, λέει πολλά.

Με προπόνηση συνέχισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, σε μια ημέρα βέβαια που η κουβέντα κατέληξε στο χθεσινοβραδυνό ματς με την Μπάγερν Μονάχου. Στο τεχνικό τιμ, αλλά και στους ποδοσφαιριστές, όπως και στα στελέχη των Πειραιωτών, έμεινε μια πικρία για το αποτέλεσμα (2-3). Λογικό είναι, η ομάδα παίζει για να νικήσει, να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ακόμη και απέναντι σε ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, μια υπερδύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά και την Τότεναμ, φιναλίστ του περσινού τελικού του Champions League.

Πρώτο στοιχείο. Τι άρεσε σε όλους; Η νοοτροπία της ομάδας. Ο Ολυμπιακός, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δεν πήγε για να στήσει ένα πούλμαν έξω από την περιοχή του και να περιμένει τη… μοίρα του. Πότε δηλαδή θα δεχθεί το γκολ και να έχει μια λογική, «να φάμε τα λιγότερα…». Αυτά δεν υπάρχουν. Ειδικά σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς τόσο με την Τότεναμ, όσο και με την Μπάγερν, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Με τους Άγγλους, στην πρώτη αγωνιστική του Champions League, η ομάδα από δικά της λάθη βρέθηκε να χάνει 0-2. Παρόλα αυτά, δεν παράτησε το ματς. Κάθε άλλο. Κατάφερε να απαντήσει με δύο γκολ, με Ποντένσε και Βαλμπουενά να σκοράρουν και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό. Έκανε τον κόσμο της περήφανο για εκείνη τη βραδιά και κέρδισε πολλά.

Με την Μπάγερν, το έργο ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο. Ειδικά όταν έχεις στο μυαλό σου ότι στη δεύτερη αγωνιστική, στο Λονδίνο, το κοντέρ σταματούσε στο 7-2 επί της Τότεναμ. Στον Ολυμπιακό, έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας απέναντι στους Γερμανούς. Προηγήθηκαν γιατί κοίταξαν να πάρουν τις στιγμές τους. Σε μια φάση που ανέβηκαν εξτρέμ, ο μπακ, ο φορ ήταν εκεί που έπρεπε, πιο πίσω του οι χαφ. Λίγα λεπτά μετά, πανομοιότυπη φάση, με τον Νόιερ όμως να στέκεται τυχερός στο τάκλιν του Ερνάντες.

Ακόμη και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς. Ξαναμπήκαν με το γκολ του Γκιλιέρμε να μειώνει σε 2-3 και στα τελευταία λεπτά, είδαμε μια πίεση στην εστία της Μπάγερν. Τους Γερμανούς να παίζουν και με το χρόνο και στις δηλώσεις τους να αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Ολυμπιακού. Μιας ομάδας που δεν έστησε πούλμαν, που δεν πήγε μόνο για να αμυνθεί. Μήπως δεν το έκαναν και άλλες ελληνικές ομάδες στο παρελθόν;

Ο Ολυμπιακός ακόμη και σε αυτό το δύσκολο όμιλο, ψάχνει τις στιγμές του. Να πάρει αυτά που του αναλογούν και ο Πέδρο Μαρτίνς είναι της άποψης πως για να γίνει αυτό, πρέπει να διεκδικήσεις τις ευκαιρίες σου, να κυνηγήσεις και την τύχη σου. Γι’ αυτό και στα εκτός έδρας ματς που ακολουθούν με Μπάγερν στο Μόναχο και Τότεναμ στο Λονδίνο, θα ψάξει το καλύτερο.

Η φιλοσοφία αυτή, όπως φαίνεται, αρέσει και στον κόσμο. Ναι, μετράει και το αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός ότι έκλεισαν δύο βραδιές στο Καραϊσκάκη, σε επίπεδο Champions League, με τον κόσμο να χειροκροτεί, να νιώθει… γεμάτος, λέει πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Θα φανεί στο χειροκρότημα
Μαρτίνς: "Είμαι πολύ περήφανος, αξίζαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα"
Ολυμπιακός - Μπάγερν: Το 2ο γκολ των Γερμανών με τη γραμμή του οφσάιντ
Ήττα με πολλά παράσημα για τον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ