ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γερμανικές "σειρήνες" για Κούτρη

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βόλφσμπουργκ και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχουν "τσεκάρει" αρκετές φορές τον Λεονάρντο Κούτρη και προγραμματίζουν να ξανάρθουν στην Ελλάδα για να τον δουν ακόμη μία φορά από κοντά.

Τo Champions League είναι μία διοργάνωση που δεν λάμπουν μόνο ομάδες, αλλά κυρίως ποδοσφαιριστές. Ειδικά όταν πρόκειται για παίκτες που κάνουν ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Λεονάρντο Κούτρης πήρε φέτος το “βάπτισμα του πυρός”. Συμμετείχε για πρώτη φορά στο Champions League, έπαιξε μέσα στο “σπίτι” της Γιουβέντους, της Μπαρτσελόνα και της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Αγωνίστηκε και κόντρα σε Μπάρτσα και Γιούβε στο Καραϊσκάκη.

Λογικό και επόμενο ήταν να τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων πάνω του, όχι μόνο λόγω της εικόνας του, αλλά κυρίως γιατί ένα “φρέσκο” πρόσωπο “συστήθηκε” για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό!

Είναι γνωστό από τον Οκτώβριο ότι η Άιντραχτ παρακολουθεί στενά την πορεία του Κούτρη. Τον έχει στη λίστα της, τον έχει “φακελωμένο” και είναι δεδομένο ότι θα ξανάρθει προς τα μέρη μας για να τον ξαναδεί από κοντά. Εώς το τέλος της σεζόν θα περάσει από τις “ακτίνες Χ” της ομάδας της Φρανκφούρτης, η οποία συχνά – πυκνά έρχεται τα τελευταία χρόνια στο Καραϊσκάκη, μήπως καταφέρει και “τσιμπήσει” κάποιο από τα νέα “αστεράκια” που φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Εκτός από την Άιντραχτ όμως, άλλη μία γερμανική ομάδα τον έχει στη βάση δεδομένων του τμήματος σκάουτινγκ. Ο λόγος για την Βόλφσμπουργκ. Οι ματιές των “λύκων” προέκυψαν εδώ και 20 μέρες. Είχαμε πληροφορηθεί ότι στο Καραϊσκάκη στο ματς με την Γιουβέντους, είχε βρεθεί ο Πιερ Λιτμπάρσκι που είναι ο αρχισκάουτ της Βόλφσμπουργκ. Ωστόσο, αυτό που μάθαμε αργότερα ήταν ότι οι συνεργάτες του Λιτμπάρσκι είχαν κάνει τον κόπο και είχαν ξανάρθει στην Ελλάδα για... χατίρι του πρώην άσου του ΠΑΣ Γιάννινα.

Νωρίς βεβαίως είναι να ειπωθεί το οτιδήποτε. Ο Κούτρης έχει πολλά ψωμιά ακόμα και εδώ που τα λέμε, δεν έχει κάνει ακόμα το ξεπέταγμα που έκανε π.χ. ο Μιραλάς, ο Μανωλάς, ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ρέτσος ή ο Φορτούνης την εποχή του Μάρκο Σίλβα.

Έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει για να φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε να φέρει μία πολύ καλή οικονομικά συμφέρουσα πρόταση για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, κύκλοι μάνατζερ στην Γερμανία εκτιμούν ότι θα πρέπει να κάτσει άλλη μία χρονιά στο λιμάνι για να σχηματίσουν ακόμα καλύτερη εικόνα για τον Κούτρη.

Φυσικά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει πει δημοσίως ότι δεν τον “συγκινούν” τα όσα ακούγονται για το πρόσωπό του ή για τις “σειρήνες” από το εξωτερικό που ηχούν διαρκώς στα αυτιά του.

Παρόλα αυτά, δεν παύει να απασχολεί ήδη δύο γερμανικές ομάδες. Και - ποιος ξέρει – ίσως να υπάρχουν και άλλα ευρωπαϊκά κλαμπς που φτιάχνουν αρχείο γύρω από τον Κούτρη.

O 22χρονος άσος είναι μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα περίπτωση για τους ξένους συλλόγους. Φυσικά σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η βιτρίνα που έχει φτιάξει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει ένα καλό όνομα στην Ευρώπη, καθώς θεωρείται μία από τις ομάδες που κάθε χρόνο αναδεικνύει ταλεντάκια! Ο Κούτρης είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, θα απασχολήσει κόσμο και κοσμάκη στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ