ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φρανσουά, "παίξε μπάλα" τον Γενάρη...

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόνο τυχαία δεν είναι τα ονόματα που έχουν αρχίσει και βγαίνουν από την Γαλλία ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού (Μασάς, Μποντιζέ, Σαλιμπούρ). Ο Φρανσουά Μοντεστό θα έχει σημαντικό ρόλο στο "παζάρι" του Ιανουαρίου.

Δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που είχαν απορήσει με το γεγονός ότι στον γενικό χαμό που επικράτησε μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Φρανσουά Μοντεστό ήταν από αυτούς που διασώθηκαν...

Άλλαξε βέβαια ρόλο και από γενικός αρχηγός έγινε αρχισκάουτ. Χρέωσαν στον Κορσικανό ότι μένει στον Ολυμπιακό επειδή έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και προσπαθεί με κάποιον τρόπο να τον χωρέσει στο ερυθρόλευκο οργανόγραμμα.

Η αλήθεια είναι μία: Ο Μοντεστό έχει "μάτι", σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν ήταν μόνο ο Σισέ που είχε ανακαλύψει ο Κορσικανός και τον έφερε με 250 χιλιάρικα στον Ολυμπιακό από την Αζαξιό. Είχε προτείνει κι άλλους ποδοσφαιριστές ο Μοντεστό, που έπαιζαν στην 2η κατηγορία ή σε μικρές ομάδες του Σαμπιονά, αλλά πήγαν σε μεγαλύτερα κλαμπς σε Γαλλία (π.χ. Μεντί) και Ιταλία (π.χ. Καραμό) και έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους.

Στον Φρανσουά λοιπόν αναγνωρίζουν ότι έχει έναν μαγικό τρόπο να ανακαλύπτει ταλεντάκια. Ξέρει πολύ καλά την γαλλική αγορά, η οποία φημίζεται για τον θησαυρό που κρύβει όχι μόνο στην 1η κατηγορία, αλλά κυρίως στη 2η.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή ο Κορσικανός έχει πάρει την εντολή από τη διοίκηση να "παίξει μπάλα" τον Γενάρη! Του έχει ζητηθεί να βρει και άλλους Σισέ. Ήδη στην Γαλλία έχουν προκύψει ένα σωρό ονόματα και προφανώς τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο...

ΟΙ 3+1 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ

Πρώτο – πρώτο ακούστηκε το όνομα του 26χρονου Κονγκολέζου εξτρέμ, Γιάννις Σαλιμπούρ. Ακολούθησαν δύο παίκτες από την Τουλούζ. Ο ένας ήταν ο 21χρονος αμυντικός χαφ Ζινεντίν Μασάς που κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και έχει προταθεί. Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο Μοντεστό τον έχει "σταμπάρει" εδώ και πολλούς μήνες. Ο δεύτερος είναι ο 22χρονος χαφ ("εξαρο-οκτάρι") Γιαν Μποντιζέ, ο οποίος δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στην Τουλούζ.

Στη Γαλλία εκτιμούν ότι ο Μοντεστό θα περάσει μία εισήγησή του τον Γενάρη και πιστεύουν πώς αυτός θα είναι ο Γαλλοαλγερινός χαφ Ζινεντίν Μασάς. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

Η είδηση έχει να κάνει με το ότι ο Φρανσουά δεν θα είναι "γλάστρα" στο τμήμα σκάουτινγκ. Έχει περάσει τις εξετάσεις και θα έχει πλέον ενεργό ρόλο στο μεταγραφικό "παζάρι", αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο...

Και κάτι τελευταίο: Ο Μοντεστό έχει επωμιστεί και το βάρος να βρει αριστερό μπακ από την Γαλλία. Ο Χατζισαφί του Πανιωνίου είναι μία από τις επιλογές που έχουν εξεταστεί από τον Ολυμπιακό, ο Γκανέα της Βιτορούλ έχει προταθεί και είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, όμως, στην παρούσα φάση φαίνεται ότι ο Μοντέστο κάτι καλό έχει εντοπίσει από την Γαλλία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ