ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης: Γίνεται "Μέσι" κόντρα στην ΑΕΚ

Φορτούνης: Γίνεται "Μέσι" κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν και πάλι εξαιρετικός απέναντι στην ΑΕΚ, συνεχίζοντας την τρομερή παράδοση με γκολ και ασίστ που έχει δημιουργήσει όταν συναντάει την Ένωση. Τα στατιστικά που θυμίζουν... Μέσι, το παρθενικό γκολ και τα ρεκόρ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα 3-0 της ΑΕΚ για την 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League κι έδωσε μία εντονότερα πανηγυρική νότα στη φιέστα που ακολούθησε για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "ερυθρολεύκους" σε ακόμα ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Ένωση ο Κώστας Φορτούνης. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έδωσε δύο εξαιρετικές ασίστ στους Ματιέ Βαλμπουενά και Λαζάρ Ραντζέλοβιτς για τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του.

Ο "Φόρτου" έχει δημιουργήσει μία τρομερή παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ, αφού σε 12 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και playoffs), έχει σημειώσει επτά γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του. Αν σε αυτά προστεθούν κι οι άλλες δύο ασίστ που έχει δώσει σε αγώνες για το Κύπελλο, τότε είναι εμφανές πως... σεληνιάζεται μόλις βλέπει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Έχει, δηλαδή, συμμετοχή με τον ένα (γκολ) ή τον άλλο τρόπο (ασίστ) σε 12 γκολ της ομάδας του. Είναι, άλλωστε, η ομάδα που έχει τα πιο παραγωγικά νούμερά του.

Φορτούνης: Γίνεται "Μέσι" κόντρα στην ΑΕΚ

Το σουτ για το παρθενικό γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο

Μάλιστα, ο Φορτούνης είχε σκοράρει και το παρθενικό γκολ του σε επαγγελματικό επίπεδο απέναντι στην ΑΕΚ, όταν φορούσε τη φανέλα του Αστέρα τη σεζόν 2010-11. Συγκεκριμένα, είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τρομερό σουτ, κάνοντας το 0-2 για τους Αρκάδες μέσα στο ΟΑΚΑ, έχοντας περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα. Μπορεί τελικά η ΑΕΚ να κατάφερει να ισοφαρίσει σε 2-2 στα τελευταία λεπτά, αλλά ο 18χρονος -τότε- μεσοεπιθετικός συστήθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο στο ελληνικό κοινό.

Στα πέντε παιχνίδια που έχει σημειώσει γκολ απέναντι στην Ένωση, η ομάδα του έχει φύγει νικήτρια στα τρία εξ αυτών με 4-0, 3-0 και 4-1, ενώ δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες (1-1, 2-2). Επομένως, είναι εμφανές πως όταν σκοράρει ο Φορτούνης, η ομάδα του δεν γνωρίζει τι θα πει η λέξη "ήττα". Γενικότερα, βέβαια, το ρεκόρ απέναντι στην ΑΕΚ δεν είναι ιδιαίτερα θετικό, αφού σε 19 ματς έχει επτά νίκες, επτά ήττες και πέντε ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΙ Ο ΚΑΜΑΡΑ

Ωστόσο, πέρα από τον Φορτούνη, παράδοση απέναντι τους "κιτρινόμαυρους" χτίζει κι ο Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα έχει πετύχει τέσσερα τέρματα σε έξι αναμετρήσεις, ενώ την εφετινή σεζόν έχει σκοραρει στα τρία απ' τα τέσσερα παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει την Ένωση. Απομένει, μάλιστα, κι ο τελικός του Κυπέλλου την επόμενη Κυριακή (26/07), όπου δεν αποκλείεται να... διευρύνει το ρεκόρ του. Είναι, άλλωστε, η ομάδα κόντρα στην οποία έχει σημειώσει κι εκείνος τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του.

Είναι χαρακτηριστικό πως την εφετινή σεζόν ο 23χρονος χαφ έχει έξι γκολ στο πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και playoffs), με το 50% να είναι κόντρα στην ΑΕΚ. Μάλιστα, τα τέρματα που σημειώσει απέναντι στην ΑΕΚ είναι και σπάνιας ομορφιάς, με αποκορύφωμα εκείνο στον πρώτο γύρο, όπου δέχθηκε την πάσα του Ντανιέλ Ποντένσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγιώτη Τσιντώτα με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η φαντασμαγορική φιέστα του Ολυμπιακού και η πορεία του πούλμαν προς το Πασαλιμάνι
Ο γύρος θριάμβου του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι από Drone
Ολυμπιακός: Τρελάθηκαν με το ανοιχτό πούλμαν οι παίκτες
Μαρτίνς: "Στον Ολυμπιακό αξίζει ένας ευρωπαϊκός τίτλος"
Ολυμπιακός: Το τραπέζι του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τη φιέστα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ