ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φενέρμπαχτσε: Δυο διαφορετικοί σκάουτ είδαν Ποντένσε με ΠΑΟ κι Άρη!

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δυο συνεχόμενες Κυριακές η Φενέρ έστειλε στην Ελλάδα διαδοχικά τον βοηθό προπονητή της και σκάουτ για να τσεκάρουν τον Ντανιέλ Ποντένσε. Η κίνηση της τουρκικής ομάδας φανερώνει πολύ σοβαρό ενδιαφέρον.

Στις 10 Μαρτίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Άρη και ο Ρετζέπ Καρατεπέ, εκ των συνεργατών του προπονητή Ερσούν Γιανάλ στη Φενέρμπαχτσε, βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης". Σκοπός του να παρακολουθήσει ποδοσφαιριστή των "ερυθρόλευκων" κόντρα στον Άρη. Ακριβώς μια εβδομάδα μετά, άλλος άνθρωπος της Φενέρ, ταξίδεψε εκ νέου στην Ελλάδα, πάλι για συγκεκριμένο "σκανάρισμα" σε ματς του Ολυμπιακού!

Την Κυριακή (17/3) , λοιπόν, βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου να παρακολουθήσει το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, μέλος του σχετικά κανούργιου τμήματος σκάουτινγκ της Φενέρ. Μάλιστα σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες του Sport24.gr από την τουρκική πιάτσα agents δεν ήταν πάλι ο Ρετζέπ Καρατεπέ, αλλά διαφορετικό στέλεχος.

Πρώτον, τι φανερώνει αυτή η κίνηση του τουρκικού συλλόγου; Προφανώς και ότι πράγματι ενδιαφέρεται για ποδοσφαιριστή των "ερυθρόλευκων". Με την πιο ψαγμένη ερμηνεία, από τους ειδικούς, να φωτογραφίζει σοβαρό ενδιαφέρον, με τους Κομολί (αθλητικός διευθυντής) - Γιανάλ(προπονητής) από κοινού να έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένο στόχο, επιθυμώντας να μαζέψουν διαφορετικές εκθέσεις για τον "ερυθρόλευκο" που βρίσκεται ψηλά στην λίστα τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα γράφτηκε στα τουρκικά ΜΜΕ το όνομα του Κώστα Φορτούνη για τη Φενέρ και την Πέμπτη (21/3) αυτό του Ντανιέλ Ποντένσε. Με δεδομένο ότι ο Φορτούνης δεν είναι ποδοσφαιριστής που έκανε φέτος το... ξεπέταγμά του, αλλά πρόκειται για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας, που το τμήμα σκάουτινγκ της Φενέρ του είχε φτιάξει ολόκληρο φάκελο (τον ήθελαν και τον περασμένο Αύγουστο), τότε πιθανότατα αυτός για τον οποίο υφίσταται το πρόσφατο ενδιαφέρον και για τον οποίο γίνεται διαδοχικό scouting απο την τουρκική ομάδα, είναι ο Πορτογάλος εξτρεμ του Ολυμπιακού.

Ασφαλώς και ο Ποντένσε δεν ήρθε στην Ελλάδα από άγνωστη ή δεύτερης ταχύτητας ομάδα (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), αλλά φέτος είναι που πραγματοποιεί μια "γεμάτη" σεζόν ως βασικός κι αναντικατάστατος, χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Πέρυσι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, για παράδειγμα, έπαιξε σε 12 ματς με συνολικό χρόνο συμμετοχής 514 λεπτά. Με τους "ερυθρόλευκους" έχει ήδη καταγράψει 37 συμμετοχές και οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ποντένσε βρίσκεται σε νομική διαμάχη με την τέως ομάδα του. Προ ημερών βρέθηκε στην πατρίδα του και κατέθεσε για την υπόθεση, βάζοντας τα κλάματα ενθυμούμενος την επίθεση που δέχτηκε από τους οπαδούς των "λιονταριών". Μένει να φανεί αν η Φενέρμπαχτσε συνεχίσει την "κατασκοπεία" και αν προσεχώς πραγματοποιήσει επίσημο... μπάσιμο για να "ψωνίσει" από τον Ολυμπιακό.

Αν πιστέψουμε πάντως την ελληνική πιάτσα agents, τότε η Φενέρ συνολικά τρεις παίκτες του Ολυμπιακού έχει βάλει στο... μάτι ενόψει καλοκαιριού. Ποντένσε, Φορτούνη αλλά και Σισέ!!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ