ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φάκελος Γιουνγκ Μπόις στο Ρέντη!

Φάκελος Γιουνγκ Μπόις στο Ρέντη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φουλ επίθεση των Ελβετών, η "αχίλλειος πτέρνα" που ακούει στο αμυντικό τρανζίσιον και οι κίνδυνοι στις στατικές φάσεις, είναι ένα μικρό μέρος από το πώς ο Μπέντο έχει στο μυαλό του την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Ό,τι είχε να δει από την Γιουνγκ Μπόις, το είδε ο Πάουλο Μπέντο. Πήρε και την τελευταία γεύση από το κυριακάτικο 4-3 επί της Σιόν για το ελβετικό πρωτάθλημα, κράτησε τις σημειώσεις του και πλέον προετοιμάζει τον Ολυμπιακό για έναν «τελικό» το βράδυ της Πέμπτης (24/11, 22.05).

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την ευκαιρία να δει μία ομάδα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην άμυνά της. Και δεν είναι τα τρία γκολ που δέχτηκε από την Σιόν. Έχει φροντίσει και έχει καθίσει να δει το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία. Εκεί όπου οι Κύπριοι έχουν χάσει ένα σωρό γκολ και τελικά επικράτησαν με το ισχνό 1-0.

Η στατιστική υπηρεσία της UEFA έγραψε ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε 12 τελικές. Ο Μπέντο διαπίστωσε ότι ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι Κύπριοι θα μπορούσαν να κερδίσουν ακόμα και με 5-0!

Σε αυτό το ματς λοιπόν, η Γιουνγκ Μπόις δεν αποχωρίστηκε το αγαπημένο της 4-4-2, το οποίο αναμένεται να δούμε και στο Φάληρο. Απλώς, τότε έπαιζαν ο πανύψηλος Οαρό και ο Γιαπωνέζος Κούμπο στην δυάδα της επίθεσης. Την Πέμπτη (24/11) θα απουσιάζει ο Κούμπο και τη θέση του θα πάρει ο Φρέι δίπλα στον Οαρό.

Η ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ

Οι Ελβετοί σύμφωνα με τα τοπικά ρεπορτάζ, θα κατέβουν με φουλ επιθετικές διαθέσεις, γιατί πολύ απλά εκτιμούν ότι αν πιέσουν από την αρχή και ζορίσουν τον Ολυμπιακό, μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάρουν αποτέλεσμα. Αν το πάνε στο «περίμενε», τότε το πιθανότερο είναι να βρεθούν πίσω στο σκορ. Αυτή είναι η αίσθηση που επικρατεί στη Βέρνη.

Ο Μπέντο περιμένει να δει μία Γιουνγκ Μπόις που θα επιδιώξει να ανεβάσει ψηλά την άμυνά της και να κυνηγήσει με το «καλημέρα» το γκολ! Βέβαια, εδώ υπάρχει το εξής πρόβλημα για τους Ελβετούς. Όταν γίνονται λάθη στη μεσαία της γραμμής, είναι τόσο αργή στο αμυντικό τρανζίσιον που πολύ δύσκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε αντίπαλος να βρεθεί απέναντι από τον γκολκίπερ Εμβογκό.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει εντοπίσει εκεί ένα «θέμα» που έχει η Γιουνγκ Μπόις και εκεί θα επιδιώξει να «χτυπήσει». Ακόμα και οργανωμένη να είναι η άμυνά της, αντιμετωπίζει προβλήματα με οποιαδήποτε ομάδα. Φανταστείτε όταν βρεθεί σε κατάσταση τού να τρέχει η αμυντική τετράδα της να καλύπτει χώρους. Δεν έχει και πολύ γρήγορους μπακ…

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ… ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΑ ΚΟΡΝΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΟΥΛ!

Η Γιουνγκ Μπόις, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει στο Ρέντη, είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα ως προς το επιθετικό κομμάτι των στατικών φάσεων. Βγάζει ευκαιρίες, δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ στα φάουλ και στα κόρνερ και σίγουρα είναι κάτι που θα το τονίσει ο Μπέντο στους παίκτες του τις επόμενες μέρες.

Από την άλλη όμως, είναι και ένα σύνολο που αντιμετωπίζει προβλήματα όταν βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας στις στατικές φάσεις και αυτό είναι κάτι που επίσης το έχουν προσέξει ο Μπέντο με τους συνεργάτες του.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΛΑ… ΑΣΤΑΝΑ

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο παιχνίδι, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την προετοιμασία που είχε γίνει για τον αγώνα με την Αστάνα στο Καραϊσκάκη. Τότε, την είχε «ξεσκονίσει» για τα καλά ο Μπέντο και είχε δώσει στο… πιάτο στους παίκτες το πώς θα κατέβαινε στο Φάληρο. Τους είχε πει με τριάδα στην άμυνα και όντως οι Καζάκοι κατέβηκαν με τριάδα.

Τους είχε ξεκαθαρίσει ότι αν τους πιέσουν ψηλά, τότε θα… πιουν θάλασσα οι αμυντικοί τους και θα κάνουν τη μία γκάφα πίσω από την άλλη και πράγματι κάπως έτσι κύλησε το ματς.

Στις διάφορες συζητήσεις που γίνονται στο Ρέντη, δεν θεωρούν ότι η άμυνα της Γιουνγκ Μπόις είναι και… κλάσεις ανώτερη από αυτή της Αστάνα. Πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο είναι. Το πολύ να είναι λίγο καλύτερη αυτή της Γιουνγκ Μπόις.

Ο Μπέντο περιμένει πολλά από τον Μάρτινς και τον Φορτούνη. Θεωρεί ότι τα χαφ θα δώσουν και τη νίκη στον Ολυμπιακό. Δεν γράφουμε καν για τον Μιλιβόγεβιτς, για τον απλούστατο λόγο ότι στην Ελβετία τα διάφορα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για ειδικές οδηγίες του κόουτς Άντι Χούτερ προς τους παίκτες του, προκειμένου να τον εξουδετερώσουν.

Είναι δεδομένο ότι θα έχει δύσκολο βράδυ ο Σέρβος από την άποψη ότι μεγάλο μέρος του πλάνου του Αυστριακού προπονητή, έχει φτιαχτεί με σκοπό να τον βγάλουν εκτός αγώνα. Οπότε, θα πρέπει εκεί να αναλάβουν δράση οι Μάρτινς και Φορτούνης. Εκτιμούν στο Ρέντη ότι από τον άξονα μπορεί να βρει πολλές λύσεις ο Ολυμπιακός.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άνθρωπος της Μπάγερν Μονάχου στο Φάληρο για Ρέτσο
Ελαμπντελαουί και Ελιουνούσι μοίρασαν χαμόγελα στα "Βραβεία UNICEF"
Προς ΑΠΟΕΛ ο Λορένθο
Τα ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ