ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτσι ξανακέρδισε Ανσαριφάρντ και Φορτούνη ο Λεμονής

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ανσαριφάρντ και Φορτούνης είναι τα “πρώτα βιολιά” του Ολυμπιακού και ο Λεμονής έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να τους βγάλει από την ενδεκάδα ούτε με αίτηση. Μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου ένα τετ α τετ του 57χρονου και με τους δύο, έφτανε και περίσσευε για να εξελιχθούν σε παίκτες – κλειδιά στην πορεία των “ερυθρολεύκων”.

Ο Ανσαριφάρντ αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο είπε ότι αισθάνεται χαρούμενος που έχει αρκετούς ποιοτικούς συμπαίκτες, οι οποίοι τον βοηθούν στο να βρίσκει δίχτυα.

Δεν έκρυψε ότι η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και η συνεργασία που έχει με τους συμπαίκτες του και κυρίως με τον Φορτούνη, μπορούν να του δώσουν τον τίτλο του αρχικανονιέρη της Σούπερ Λίγκας στο τέλος της σεζόν.

Από την πλευρά του ο Φορτούνης δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον αυτοματισμούς στην επίθεση, καθώς σιγά-σιγά έχει αρχίσει να χτίζεται ένας βασικός κορμός. Φυσικά και αναφερόταν μεταξύ άλλων στη συνεργασία που έχει με τον Ανσαριφάρντ.

Οι δυο τους βρίσκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέσα στα20από τα 31 γκολ που έχουν πετύχει φέτος οι “ερυθρόλευκοι” στο πρωτάθλημα! Είτε ως σκόρερ, είτε ως πασέρ.

Σε αυτό βεβαίως έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος προχώρησε σε μία κίνηση λίγο μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου που αποδείχθηκε καθοριστική ως προς την εξέλιξη των Καρίμ και Φορτούνη.

Με το που ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων στα μέσα Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του ένα σωρό σημαντικότατα παιχνίδια. Συγκεκριμένα την αναμέτρηση στη Ν. Σμύρνη, τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και τα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα.

Μπορεί με τους “μπλαουγκράνα” να μην είχε δικαίωμα συμμετοχής ο Ανσαριφάρντ, όμως, ο Λεμονής τον απομόνωσε και άρχισε να του εξηγεί ότι τον έχει στο μυαλό του ως τον βασικό επιθετικό των Πειραιωτών. Ότι στα πλάνα του είναι πιο μπροστά τόσο από τον Εμενίκε, όσο και από τον Τζούρτζεβιτς.

Στον Φορτούνη είχε κάνει ένα... καψωνάκι, αφήνοντάς τον έξω από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο πριν από τη διακοπή του Οκτωβρίου. Ο Κώστας πήγε στην Εθνική ομάδα και γύρισε... άλλος άνθρωπος. Επιστρέφοντας στο Ρέντη ο Λεμονής τού μίλησε σαν να ήταν παιδί του. Του εξήγησε ότι με το ταλέντο που έχει, μπορεί να γράψει ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού και να πάρει από το χεράκι την ομάδα και να την οδηγήσει από επιτυχία σε επιτυχία. Του τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το ταλέντο δεν φτάνει για να κάνει μία μεγάλη καριέρα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον “τσιτώσει”...

Δύο κουβέντες με Καρίμ και Φορτούνη έφταναν και περίσσευαν για να τους ξανακερδίσει ο Λεμονής και να τους ξανακάνει ενεργά μέλη της ομάδας. Από τον Οκτώβριο βλέπουμε έναν Φορτούνη και έναν Ανσαριφάρντ που είναι πρωταγωνιστές στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να βρεθεί ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τυχαίο είναι ότι και οι δύο στα γκολ τους πολλές φορές πηγαίνουν προς τον πάγκο και αγκαλιάζουν τον Λεμονή;

Και κάτι τελευταίο για τον Ανσαριφάρντ: Ο κόουτς του Ολυμπιακού ήθελε να τον προφυλάξει στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 14 Οκτωβρίου και να ξεκινούσε τον Τζούρτζεβιτς. Ο Καρίμ όμως παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει προπόνηση με την ομάδα και είχε ταλαιπωρηθεί με ένα ταξίδι από το Καζάν της Ρωσίας, είπε στον Λεμονή “βάλε με και θα σε δικαιώσω”.

Τελικά, μπήκε στη Ν. Σμύρνη και με δύο γκολ ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης με 4-3 επί των “κυανέρυθρων”. Από εκείνο το παιχνίδι ξεκίνησε η “αντεπίθεση” του Ιρανού και είχε άξιο συμπαραστάτη τον Φορτούνη, με αποτέλεσμα να φτάσουμε μία στροφή πριν το τέλος του α' γύρου και οι δυο τους να είναι μέσα στα 2/3 γκολ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ