ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτσι κέρδισε την κούρσα ο Μίλιτς

Malta's Steve Bezzina, left, fights for the ball with Croatia's Hrvoje Milic during the Euro 2016 qualifying match between Croatia and Malta, at Maksimir stadium, in Zagreb, Croatia, Tuesday, Sept. 9, 2014. (AP Photo/Darko Bandic)
Malta's Steve Bezzina, left, fights for the ball with Croatia's Hrvoje Milic during the Euro 2016 qualifying match between Croatia and Malta, at Maksimir stadium, in Zagreb, Croatia, Tuesday, Sept. 9, 2014. (AP Photo/Darko Bandic) AP

Ο Χρβόγιε Μίλιτς κέρδισε την κούρσα για την θέση του αριστερού μπακ, προσπερνώντας τρεις παίκτες που είχαν τεθεί στα υπόψιν του Ολυμπιακού. (video)

Τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου για το Champions League απέναντι στην Παρτίζαν αποτελούν αυτή τη στιγμή την απόλυτη προτεραιότητα στο Λιμάνι.

Και φυσιολογικά, καθώς οι Πειραιώτες θέλουν να αποφύγουν το περσινό σοκ και να φτάσουν ως τα playoffs διεκδικώντας την είσοδο τους στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στο μυαλό των "ερυθρολεύκων" κυριαρχεί η σκέψη των αναμετρήσεων με τους πρωταθλητές Σερβίας και ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για την πρώτη μάχη στο Βελιγράδι, το βράδυ της Τρίτης (25/7). Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι στο στρατόπεδο των Πειραιωτών δεν φροντίζουν το πλάνο τους για την επόμενη μέρα.

Και μια θέση που ψάχνει ενίσχυση ο Ολυμπιακός, είναι αυτή του αριστερού μπακ. Ο Ντε λα Μπέγια έμεινε εκτός λίστας (εξακολουθούν να κάνουν λόγο για επιστροφή του στη Σοθιεδάδ οι Ισπανοί) για τα δύο ματς με την Παρτίζαν, αφού αν χρειαστεί παίκτης πίσω από τον Λεονάρντο Κούτρη, ο Μπέσνικ Χάσι προτιμά τη λύση του Ντιόγκο Φιγκέιρας.

Στο Λιμάνι λοιπόν αφού έφτιαξαν το... χαρτοφυλάκιο τους, με σκοπό να προχωρήσουν στην ενίσχυση της θέσης του αριστερού μπακ, κατέληξαν στην επιλογή του Χρβόγιε Μίλιτς της Φιορεντίνα που αποτελεί τον Νο1 στόχο των Πειραιωτών και τον παίκτη που παλεύουν να κλείσουν άμεσα.

Από τις ακαδημίες της Όσιγιεκ σε αυτές της Χάιντουκ το 2006, ακολούθησε η εμπειρία της Τζουργκάρντεν (41 συμ., 4 γκολ, 6 ασίστ)το 2009 και δύο χρόνια αργότερα έφτασε η ώρα του επαναπατρισμού για λογαριασμό της Ίστρα (57 συμ., 5 γκολ, 3 ασίστ). Μεταγραφή στην Ροστόφ (53 συμ., 2 γκολ, 4 ασίστ) το 2013 έναντι 400.000 ευρώ και επιστροφή στην Χάιντουκ (42 συμ., 1 γκολ, 5 ασίστ) το 2015. Παραμονή στο Σπλιτ μόλις για μια σεζόν και νέα μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016, έναντι 1 εκατ. ευρώ, αυτή τη φορά με προορισμό το πρωτάθλημα της Serie A και την Φιορεντίνα.

Στη Φλωρεντία πέρσι πραγματοποίησε 19 εμφανίσεις, με απολογισμό 4 ασίστ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με τους "βιόλα" έπαιξε τόσο ως μπακ-χαφ σε σύστημα 3-5-2, όσο και σαν κλασικός αριστερός μέσος.

Η ικανότητα του να προσαρμόζεται σε δύο διαφορετικούς ρόλους επιθετικά, η εμπειρία του από πρωταθλήματα του εξωτερικού, η θέληση του να καθιερωθεί στην εθνική Κροατίας (6 συμ.) και το γεγονός ότι καλύπτει τα θέλω του Μπέσνικ Χάσι για την συγκεκριμένη θέση, έφεραν τον 28χρονο (10/05/1989) παίκτη στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έκριναν ότι μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις, διαθέτοντας το καλύτερο πακέτο για τις ανάγκες της ομάδας, από όσους ήταν υποψήφιοι για τον ρόλο.

Με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, η διαπραγματευτική ισχύς της Φιορεντίνα δεν είναι μεγάλη και στο Λιμάνι ευελπιστούν ότι θα ρίξουν χαμηλότερα από το 1,5 εκατ. ευρώ τις απαιτήσεις των "βιόλα", ενώ οι Ντάμιανατς και Ραμαντάνι που μεσολαβούν για την μεταγραφή είναι δύο μάνατζερ με τους οποίους διατηρεί καλές επαφές ο Ολυμπιακός. Και αυτή φυσικά είναι μια σημαντική παράμετρος.

Έτσι ο Μίλιτς κέρδισε την κούρσα για την θέση του αριστερού μπακ, προσπερνώντας στη... στροφή τρεις παίκτες που είχαν τεθεί στα υπόψιν του Ολυμπιακού και οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν εναλλακτικές επιλογές αν κάτι στράβωνε με τον Κροάτη διεθνή μπακ την τελευταία στιγμή. Για την ιστορία οι τρεις "ηττημένοι" της υπόθεσης...

1. ΛΟΥΙΣ ΙΜΠΑΝΙΕΘ

Παίκτης που γνωρίζουν πολύ καλά οι "ερυθρόλευκοι" καθώς υπάρχει από πέρσι στα συρτάρια τους. Για τον Αργεντίνο (με το ιταλικό διαβατήριο) ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, όταν αγωνιζόταν ακόμη στον Ερυθρό Αστέρα και είχε κάνει εντυπωσιακή σεζόν το 2015 - 2016, με 10 γκολ και 15 ασίστ σε 33 αναμετρήσεις.

Τον Αύγουστο του '16 πήρε μεταγραφή για την Τράμπζονσπορ, ωστόσο ένα χρόνο μετά βρίσκεται εκτός πλάνων της τουρκικής ομάδας, με την οποία έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2019.

Θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει στην Τράμπζονσπορ και θα ήταν μια εύκολη σχετικά υπόθεση αν το αποφάσιζε ο Ολυμπιακός.

2. ΦΙΛΙΠ ΜΛΑΝΤΕΝΟΒΙΤΣ

Από την Μπόρατς πήγε στον Ερυθρό Αστέρα τον Δεκέμβρη του 2011, έναντι 350.000 ευρώ. Μετά από 60 παιχνίδια με τρία γκολ και 2 ασίστ, έμεινε ελεύθερος τον Νοέμβρη του 2013 και τον Μάρτη του 2-14 υπέγραψε στην Μπάτε Μπορίσοφ.

Με τους Λευκορώσους πραγματοποίησε 78 εμφανίσεις, με 7 γκολ και 13 ασίστ, κάνοντας το άλμα για το γερμανικό πρωτάθλημα και την Κολωνία τον Ιανουάριο του 2016 έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

Έναν χρόνο αργότερα, έχοντας μόλις 16 συμμετοχές με τους "τράγους", ο Μλαντένοβιτς μεταπήδησε στην Jupiler Pro League για λογαριασμό της Σταντάρ Λιέγης έναντι 1,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το περσινό δεύτερο μισό της σεζόν στο Βέλγιο, βρήκε τον παίκτη να κάνει μόνο 5 συμμετοχές.

Τέσσερα 90λεπτα κόντρα σε Μπριζ, Όιπεν, Κόρτραϊκ και Μουσκρόν, ενώ ενδιάμεσα είχε ξεκινήσει στην ενδεκάδα κόντρα στην Άντερλεχτ αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα μόλις στο 2ο λεπτό. Από την αναμέτρηση με τη Μουσκρόν και μετά δεν αγωνίστηκε λεπτό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στο Βέλγιο, ο 26χρονος Σέρβος διεθνής (6 συμ.) μπακ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ρικάρντο Σα Πίντο και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

3. ΓΙΟΥΡΕ ΜΠΑΛΚΟΒΕΤΣ

Το όνομα έκπληξη που έρχεται από τη Σλοβενία και έχει τεθεί στα υπόψιν των "ερυθρολεύκων". Ανήκει στην Ντομζάλε, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2019 και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί δανεικός σε Κρκα και Ραντόμλιε (30 συμ.).

Πέρσι έκανε το ξεπέταγμα του, παίρνοντας φανέλα βασικού στην Ντομζάλε και έφτασε τις 37 συμμετοχές με απολογισμό 5 γκολ και 3 ασίστ.

Φέτος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, καθώς στα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών του Europa League (Φλόρα Ταλίν, Βάλουρ) μετρά 2 γκολ και 1 ασίστ, όντας καθοριστικός παράγοντας των ισάριθμων προκρίσεων για τους Σλοβένους.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον μάνατζερ του 23χρονου (09/09/1994) αριστεροπόδαρου μπακ, που δήλωσε τα εξής:

"Ο Γιούρε είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ στη Σλοβενία αυτή τη στιγμή και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την πρόοδο του. Συγκεντρώνει συνέχεια το ενδιαφέρον συλλόγων της Ευρώπης, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και σίγουρα μια τέτοια προοπτική ακούγεται ενδιαφέρουσα για τον παίκτη. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι συγκεκριμένο.

Ο Γιούρε θα παίξει σίγουρα στα ματς με την Φράιμπουργκ (σ.σ. αντίπαλος της Ντομζάλε στον 3ο προκριματικό του Europa League) και μετά θα κοιτάξει το μέλλον του. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Nusret Jashari στο Sport24.gr.

Ο Μπάλκοβετς είναι διεθνής με όλες τις "μικρές" εθνικές της Σλοβενίας και χτυπάει για τα καλά την πόρτα της Ανδρών, ενώ η πλευρά του 23χρονου μπακ έχει δεσμευτεί με την Ντομζάλε ότι θα δώσει το παρών στις αναμετρήσεις με την Φράιμπουργκ. Άλλωστε είναι η ομάδα που τον ανέδειξε, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης ευελπιστεί να ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές του μέσω των αναμετρήσεων με τη γερμανική ομάδα.

Η αξία του Μπάλκοβετς (που διακρίνεται και για την ικανότητα του στις εκτελέσεις στημένων φάσεων) στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει το μισό εκατ. ευρώ, ενώ για την ώρα δεν προκύπτει από τα ρεπορτάζ ύπαρξη ρήτρας αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή.

Photo credits: (AP Photo/Darko Bandic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αφοσιώνεται στα ματς με την Παρτίζαν
"Καλπάζουν" τα διαρκείας
Ντα Κόστα: "Ευχαριστώ τους παίκτες και τους οπαδούς του Ολυμπιακού"
Αυτή είναι η καλύτερη εμφάνιση από τους Big-4!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ