ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έρχεται... τσουνάμι στο Λιμάνι

Έρχεται... τσουνάμι στο Λιμάνι

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό μέχρι τις 31 Αυγούστου. Αποχωρήσεις, προσθήκες και αλλαγές δεδομένων στο ρόστερ. Σε καλό δρόμο του Καρντόσο, ποντάρει σε Ρέτσο ο Μπέντο.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ξεπέρασε, έστω και με τον τρόπο που έγινε, την Αρόουκα και να μπήκε στους ομίλους του Europa League, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ικανό να φρενάρει τις εξελίξεις που αναμένεται να χτυπήσουν σαν... τσουνάμι στο Λιμάνι!

Ξεκινώντας από τις αποχωρήσεις, ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τον αριθμό... Πώς έχουν τα δεδομένα τώρα; Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Σιόβας και Πουλίδο είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν για άλλες πολιτείες, εφόσον φυσικά προκύψουν οι ανάλογες προτάσεις που θα ικανοποιούν τους "ερυθρόλευκους".

Για τον Σέρβο μέσο υπάρχει ήδη η σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί από το βράδυ της Πέμπτης (25/8), ενώ για τον Μεξικανό στράικερ πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει δεχθεί πρόταση ύψους άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του.

Με Ρέτσο +2 μεταγραφές, στην έξοδο ο Σιόβας

Το θέμα με τους στόπερ έχει ως εξής: ο Πάουλο Μπέντο είναι πεπεισμένος για τις ικανότητες του Ρέτσου. Τον θεωρεί έτοιμο παίκτη και τον υπολογίζει ως λύση στους στόπερ. Τον θέλει οπωσδήποτε στην τετράδα, χωρίς να αποκλείεται σταδιακά να πάρει φανέλα βασικού εφόσον συνεχίζει να δείχνει την ίδια συνέπεια, προσήλωση και βελτίωση των δυνατοτήτων του!

Από την άλλη ο Ντα Κόστα έμοιαζε "τελειωμένος" μετά τα ματς με την Χάποελ Μπερ Σεβά. Φούλαμ και Ρέντινγκ είχαν κάνει τις προτάσεις τους (πάνω - κάτω ίδιες οικονομικά) και η αποχώρηση του Μαροκινού στόπερ έδειχνε θέμα χρόνου. Όμως ο Ολυμπιακός με τον Σιόβα τραυματία δεν μπορούσε να δώσει τον Ντα Κόστα, καθώς υπήρχαν τα παιχνίδια με την Αρόουκα. Τώρα για τον παίκτη δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα. Μπορεί να εμφανιστεί πρόταση, μπορεί και όχι.

Έτσι στο παιχνίδι της αποχώρησης μπαίνει γερά ο Μποτία! Αν έρθει μια καλή προσφορά για τον Ισπανό στόπερ στο Λιμάνι δεν θα το σκεφτούν δεύτερη φορά... Από την άλλη, για τον Σιόβα ήρθε μάλλον το πλήρωμα του χρόνου και η παραχώρηση του σε άλλον σύλλογο είναι προ των πυλών. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι για τον Έλληνα στόπερ.

Ο Ολυμπιακός πλέον κινείται για την απόκτηση δύο (ένας ο Ιλόρι, έχει προταθεί ο Σεντέρος) κεντρικών αμυντικών. Με τον Ρέτσο τρίτο και έναν εκ των Μποτία ή Ντα Κόστα να συμπληρώνει την τετράδα. Και τον Βούρο μπαλαντέρ, ως δεξί μπακ και στόπερ.

Ιντέγε, Σεμπά και Μανιάτης

Το κύμα των αποχωρήσεων δεν αποκλείεται να πάρει και τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν έχει δικαιολογήσει τα σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν πέρσι το καλοκαίρι για την απόκτηση του και στον Πειραιά δεν θα έλεγαν "όχι" αν είχαν πρόταση που τους ικανοποιούσε. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι για τον Ιντέγε, αλλά δεν αποκλείεται να βρεθεί στην πορεία!

Παράλληλα, αν η Κρους Ασούλ μεταφράσει σε επίσημη πρόταση το ενδιαφέρον της για τον Σεμπά, τότε και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ θα μπει στη λίστα των αποχωρήσεων. Σε αναζήτηση ομάδας θυμίζουμε βρίσκεται και ο Γιάννης Μανιάτης.

Προχωράει του Καρντόσο

Από την άλλη ο Ολυμπιακός προχωράει τις μεταγραφικές του υποθέσεις. Ο Ταρίκ Ελιουνούσι (ο Ελαμπντελαουί έχει εκφραστεί με πολύ καλά λόγια για την αξία του συμπατριώτη του στους ανθρώπους του Ολυμπιακού) ήρθε στη χώρα μας νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (26/8), περνά από ιατρικά και βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους".

Θετικά είναι τα νέα και για τον Όσκαρ Καρντόσο. Ο Παραγουανός στράικερ έχει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ολυμπιακό, οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ενδέχεται ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο (27-28/8) να προκύψει... γάμος.

Το θέμα του 33χρονου φορ βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον Ολυμπιακό, που άφησε (τουλάχιστον για την ώρα) στην άκρη την υπόθεση του Νιλμάρ. Ο Βραζιλιάνος ανακάλυψε επιπλέον 700 χιλιάδες ευρώ χρωστούμενα (πριμ) από την Αλ Νασρ, ζήτησε κι άλλη διορία αλλά δεν θα την πάρει. Μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορεί πάλι να αλλάξουν τα δεδομένα, ωστόσο τώρα ο Ολυμπιακός προχωράει με τον Καρντόσο.

Στην περίπτωση πάντως που αποχωρήσουν και Ιντέγε και Πουλίδο, στο Λιμάνι θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, ίσως και ενός ακόμη εξτρέμ που θα μπορεί να βοηθήσει ως φορ σε περίπτωση ανάγκης. Και φυσικά στο μενού θα μπει ένας κεντρικός μέσος, εφόσον προκύψει πώληση του Μιλιβόγεβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κλήρωση Europa: Οι όμιλοι για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
Έντονη φημολογία για πρόταση για τον Μιλιβόγεβιτς
Έφτασε ο Ελιουνούσι
Έπεσε από την Ακρόπολη, βρήκε και πορτοφόλια
Ρομπέρτο: "Μπράβο θρύλε μου!"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ