ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα
Πέρες

Διαβάστε στο Sport24.gr την μέχρι σήμερα πορεία του Ερνάν Πέρες στο ποδόσφαιρο και δείτε 24 φωτογραφικά κλικ από την καριέρα του. Αποκλειστικές δηλώσεις του Μαρθελίνο Γκαρθία, προπονητή του Πέρες στη Βιγιαρεάλ (φωτογραφίες & videos)

Ο Ερνάν Πέρες αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ώρες με τον Ολυμπιακό και το Sport24.gr παρουσιάζει το αγωνιστικό του πορτραίτο.

Εκτός από το βιογραφικό και τα στατιστικά του, δείτε φωτογραφίες από την καριέρα του και διαβάστε τις δηλώσεις του πρώην προπονητή του, Μαρθελίνο Γκαρθία.

Ο Ερνάν Πέρες είναι ο εκλεκτός του Μίτσελ για να καλύψει το κενό που άφησε στην ομάδα η αναχώρηση του Βάις. Ο 25χρονος Παραγουανός (με ιταλικό διαβατήριο) αγωνίζεται τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη Βιγιαρεάλ, στην οποία έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της μέχρι τώρα καριέρας του, αφού πριν ενταχθεί στην πρώτη ομάδα, πέρασε μια διετία στην Βιγιαρεάλ Β. Με την απόκτησή του οι «ερυθρόλευκοι» ενισχύονται στην επιθετική τους γραμμή, αφού ο Πέρες μπορεί να παίξει τόσο ως εξτρέμ καλύπτοντας και τις δυο πλευρές, όσο και στη θέση του μεσοεπιθετικού.

Ο Ερνάν είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατός, πολύ γρήγορος και ομαδικός. Διακρίνεται στο ένας εναντίον ενός, ενώ διαθέτει ξεχωριστή αντίληψη του παιχνιδιού. Είναι αρκετά «άναρχος» στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως όταν προωθείται με τη μπάλα, αν όμως ο Μίτσελ τον διαχειριστεί σωστά, τότε ο Ολυμπιακός θα ωφεληθεί τα μέγιστα από αυτή τη μεταγραφική κίνηση, έχοντας στο ρόστερ του έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει θέαμα και ουσία στο γήπεδο.

Ας δώσουμε όμως τον λόγο στον Μαρθελίνο Γκαρθία, προπονητή του στη Βιγιαρεάλ τον τελευταίο χρόνο για να ακούσουμε το σχόλιό του. Το Sport24.gr μίλησε τηλεφωνικά με τον τεχνικό του «κίτρινου υποβρύχιου» και η αλήθεια είναι ότι ο Μαρθελίνο είχε μόνο θετικά να πει για τον πρώην πλέον παίκτη του.

ΜΑΡΘΕΛΙΝΟ: "ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑ"

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

Ο Ερνάν Πέρες και ο Μαρθελίνο Γκαρθία σε προπόνηση της Βιγιαρεάλ (2013)

« Ο Ερνάν είναι ένας πολύ ευχάριστος τύπος. Ξεκινάω από αυτό γιατί είναι πολύ βασικό πράγμα οι σχέσεις στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας. Καλός χαρακτήρας, αγαπητός σε όλους, συμπαίκτες, τεχνικούς, φιλάθλους, είναι ήσυχος, συγκεντρωμένος, εργάτης. Διαθέτει υψηλή τεχνική, πολύ καλή ντρίμπλα, οκ, μερικές φορές κάνει κατάχρηση, αλλά όταν του το επισημαίνεις «μαζεύεται». Ξέρει να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του, γνωρίζει πώς να κινηθεί με τη μπάλα αλλά και χωρίς αυτήν.

Η καλή του θέση είναι δεξί εξτρέμ, όμως μπορεί να παίξει άνετα και στην αριστερή πλευρά. Τον έχω χρησιμοποιήσει και στις δυο πλευρές, αφήνοντάς του ελευθερία κινήσεων και πρωτοβουλιών, αφού είναι ικανότατος τόσο στην ευθεία όσο και στο όταν συγκλίνει προς την περιοχή δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Επίσης μπορεί, αν χρειαστεί, να παίξει και πίσω από τον φορ, ως μεσοεπιθετικός. Είναι πολύ δυνατός, πολύ γρήγορος, ξεμαρκάρεται εύκολα γιατί είναι έξυπνο παιδί και όταν του παρουσιαστεί η ευκαιρία, έχει καλά τελειώματα μέσα στην περιοχή. Ο Πέρες ήταν μια πολύτιμη μονάδα στη Βιαγιαρεάλ».

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΑΝ ΠΕΡΕΣ

Ο Ερνάν Αρσένιο Πέρες Γκονσάλες γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1989 στην πόλη Φερνάντο ντε λα Μόρα της Παραγουάης, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ασουνσιόν. Ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής στις τοπικές κατηγορίες της περιοχής και έτσι ο μικρός Ερνάν κόλλησε πολύ γρήγορα το «μικρόβιο» της μπάλας. Ξεκίνησε να παίζει στις ακαδημίες της ομάδας Cristóbal Colón (Χριστόφορος Κολόμβος) στη γειτονική πόλη Νιεμπί και στα 15 του ήταν ήδη το αστέρι και ο πρώτος σκόρερ.

Λίγο αργότερα πήγε στην Ytororó του Σαν Αντόνιο και αμέσως μετά, το 2005, υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στην Tacuary, ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν της Παραγουάης. Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 16 ετών στο τουρνουά της Κλαουσούρα, αλλά χρειάστηκε να περάσουν δυο χρόνια για να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Στο πρωτάθλημα της Απερτούρα του 2007 ήταν ήδη βασικός στην ενδεκάδα της Τακουάρι και η φήμη του ως ανερχόμενου αστέρα είχε εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

Ερνάν Πέρες και Νέλσον Βαλντές πανηγυρίζουν την πρόκριση της Παραγουάης στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα του 2011 μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας στη διαδικασία των πέναλτι (17/7/2011)

Η ταχύτητά του σε συνδυασμό με την πολύ καλή τεχνική του ήταν τα δυο στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ευρωπαίων σκάουτ. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θέλησε να τον αποκτήσει, όμως τελικά δεν υπήρξε συμφωνία και ο Πέρες δόθηκε το 2008 στην Libertad, με την Τακουάρι να διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη. Ήδη είχε κληθεί στις μικρές Εθνικές της πατρίδας του και τον Ιανουάριο του 2009 αποτέλεσε μέλος της αποστολής που πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής κάτω των 20 του 2009 (Campeonato Sudamericano Sub-20) που διοργανώθηκε στη Βενεζουέλα.

Εκεί ο Πέρες έλαμψε με την απόδοσή του, βγήκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 5 τέρματα σε 7 αγώνες και βοήθησε την «αλμπιρόχα» να τερματίσει στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Βραζιλία. Ο Πέρες σκόραρε κατά σειρά εναντίον της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Βενεζουέλας, της Κολομβίας και ξανά επί της τροπαιούχου Βραζιλίας. Το μέλλον φάνταζε λαμπρό για τον 20χρονο Ερνάν, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο δεξί του γόνατο στη διάρκεια μιας προπόνησης (ολική ρήξη συνδέσμων), τον οδήγησε στο χειρουργείο και τον άφησε εκτός γηπέδων για τρεις περίπου μήνες.

Το καλοκαίρι του 2009, ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο, προπονητής τότε της Βιγιαρεάλ Β, η οποία είχε μόλις κερδίσει την άνοδό της στην Σεγούντα Ντιβισιόν, εισηγήθηκε την απόκτηση του Πέρες, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με το «κίτρινο υποβρύχιο». Τον Σεπτέμβριο πήρε μέρος με την Εθνική U-20 στο Μουντιάλ της Αιγύπτου, φτάνοντας μέχρι τους «16» της διοργάνωσης (αποκλείστηκε από τη Νότια Κορέα με 3-0). Στην πρώτη του χρονιά με την νεοφώτιστη Villarreal B στην Σεγούντα, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις (35 συμμετοχές & 1 γκολ) και κέρδισε θέση βασικού την οποία κράτησε και στην επόμενη σεζόν (33 συμμετοχές & 4 γκολ).

Ο Γκαρίδο, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ιανουάριο του 2011 τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Βιγιαρεάλ, πήρε το καλοκαίρι του 2011 τον Πέρες μαζί του στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και ο Ερνάν έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στις 27 Σεπτεμβρίου στο εκτός έδρας ματς για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Νάπολη. Οι Ισπανοί είχαν κληρωθεί στον όμιλο του «θανάτου», μαζί με Μπάγερν, Νάπολη και Μάντσεστερ Σίτι, όμως ο Γκαρίδο έδωσε συμμετοχές στον Πέρες τόσο σε εκείνα τα παιχνίδια όσο και στην Πριμέρα Ντιβισιόν (ντεμπούτο με γκολ απέναντι στη Σαραγόσα την 1η Οκτωβρίου του 2011).

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

Ο Ερνάν Πέρες στον αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Μάντσεστερ Σίτι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2011/12.

Ο Παραγουανός έκλεισε την πρώτη του σεζόν στη Βιγιαρεάλ με 27 συμμετοχές (21 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ) και 4 γκολ, αλλά και πολλές αλλαγές στον πάγκο της ομάδας (Μολίνα, Λοτίνα), η οποία τελικά υποβιβάστηκε. Μετά τον τραγικό θάνατο του Μανόλο Πρεθιάδο, ο νέος τεχνικός Χούλιο Μπελάθκεθ, συνέχισε να εμπιστεύεται τον Πέρες, ο οποίος όμως σε καμία φάση των δυόμισι χρόνων που αγωνίστηκε στο «υποβρύχιο», δεν μπόρεσε να καθιερωθεί ως βασικός, αποτελώντας πάντοτε δεύτερη λύση για τους προπονητές του.

Το ίδιο συνέβη και με τον Μαρθελίνο Γκαρθία, ο οποίος ναι μεν είχε πάντοτε μια άριστη σχέση με τον Ερνάν, πολλές φορές όμως είχε μεγάλες συζητήσεις μαζί του για να τον πείσει να μην φεύγει σαν «τρελός» στην επίθεση, είτε ξεχνώντας να γυρίσει ξανά πίσω, είτε μην έχοντας την υπομονή να περιμένει τους συμπαίκτες του να τον ακολουθήσουν μπροστά! Ο Πέρες ολοκλήρωσε τη δεύτερη σεζόν του (2012/13, στη Σεγούντα) με 16 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ στην τρέχουσα περίοδο και μέχρι να πάρει τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, έπαιξε σε 13 ματς της Πριμέρα και σε 1 του Copa del Rey, σκοράροντας ένα γκολ στο 4-1 επί της Βαλένθια.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του Πέρες είναι αυτό της Εθνικής Παραγουάης, με την οποία έχει αγωνιστεί 19 φορές, σημειώνοντας ένα γκολ εναντίον της Γουατεμάλας σε φιλικό αγώνα που είχε διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου του 2012 (τελικό αποτέλεσμα 3-3). Ο Ερνάν κλήθηκε για πρώτη φορά στην «αλμπιρόχα» τον Μάρτιο του 2010 από τον σημερινό προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τάτα Μαρτίνο και αφού πήρε μέρος σε φιλικά παιχνίδια, αποτέλεσε μέλος της αποστολής της Παραγουάης στο Κόπα Αμέρικα του 2011 (με συμπαίκτη τον Νέλσον Βαλντές) που διοργανώθηκε στην Αργεντινή. Εκεί έπαιξε μόνο σε δυο ματς, στον προημιτελικό με τη Βραζιλία και στον χαμένο τελικό με την Ουρουγουάη, και τις δυο φορές ως αλλαγή. Η τελευταία φορά που ο Πέρες κλήθηκε στην Εθνική ήταν στις 2 Φεβρουαρίου του 2013, σε ένα φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΑΝ ΠΕΡΕΣ

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

- Ο Ερνάν Πέρες έχει αγωνιστεί επαγγελματικά σε 4 ομάδες: Τακουάρι & Λιμπερτάδ (Παραγουάη) και Βιγιαρεάλ Β & Βιγιαρεάλ (Ισπανία).

- Έχει αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Παραγουάης και στις Πριμέρα και Σεγούντα Ντιβισιόν της Ισπανίας.

- Έχει συνολικά 152 επίσημες συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο. Από αυτές, οι 141 είναι σε αγώνες πρωταθλήματος, οι 2 στο Κύπελλο, οι 6 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (1 στο Europa League & 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ) και οι 3 στην Copa Sudamericana.

- Έχει 57 συμμετοχές σε πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας (23 στην Παραγουάη και 34 στην Ισπανία) και 84 σε πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας (όλες στην Σεγούντα Ντιβισιόν της Ισπανίας).

- Έχει 31 συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες της Παραγουάης (19 με την Εθνική Ανδρών και 12 με την Εθνική U20).

- Έχει πετύχει συνολικά 23 γκολ στην καριέρα του, 17 σε αγώνες πρωταθλήματος και 6 σε αγώνες των Εθνικών ομάδων της Παραγουάης.

- Το καλό του πόδι είναι το δεξί, το ύψος του είναι 1.80 και ζυγίζει 77 κιλά.

Ο ΕΡΝΑΝ ΠΕΡΕΣ ΣΕ 24 ΚΛΙΚ

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

1. Ο Πέρες (αριστερά) με τη φανέλα της Τακουάρι (2007)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

2. Ο Πέρες με τη φανέλα της Λιμπερτάδ (2008)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

3. Ο Πέρες τις πρώτες του μέρες στη Βιγιαρεάλ (καλοκαίρι 2009)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

4. Σε αγώνα της Καστεγιόν με τη Βιγιαρεάλ Β για τη Σεγούντα Ντιβισιόν (27/3/2010)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

5. Σε αγώνα της Βιγιαρεάλ Β με τη Θέλτα για τη Σεγούντα Ντιβισιόν (16/10/2010)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

6. Σε αγώνα της Βιγιαρεάλ Β με τη Γρανάδα για τη Σεγούντα Ντιβισιόν (7/1/2011)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

7. Σε αγώνα της Βιγιαρεάλ Β με τη Τζιρόνα για τη Σεγούντα Ντιβισιόν (26/2/2011)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

8. Ο Ερνάν Πέρες κλήθηκε για πρώτη φορά στην «αλμπιρόχα» τον Μάρτιο του 2010 από τον σημερινό προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τάτα Μαρτίνο. Εδώ οι δυο τους από τον αγώνα της Παραγουάης με τη Βραζιλία στο Κόπα Αμέρικα του 2011.

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

9. Ο Ερνάν Πέρες μαρκάρει τον Άλβαρο Γκονσάλες στον τελικό του Κόπα Αμέρικα του 2011 ανάμεσα στην Παραγουάη και την Ουρουγουάη (24/7/2011)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

10. Ο Πέρες σε φιλικό αγώνα της Παραγουάης με την Αυστραλία στο Σίδνεϊ (9/10/2010)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

11. Στον αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Νάπολη στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2011-12 (7/12/2011)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

12. Στον αγώνα της Σίτι με τη Βιγιαρεάλ στο Μάντσεστερ για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2011-12 (18/10/2011)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

13. Στον αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Μάντσεστερ Σίτι στο "Ελ Μαδριγάλ" για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2011-12 (2/11/2011)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

14. Σε αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Μάλαγα στο "Ελ Μαδριγάλ" (12/4/2012)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

15. Σε αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Μπέτις στο "Ελ Μαδριγάλ" (19/11/2011)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

16. Σε αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Ράθινγκ του Σανταντέρ στο "Ελ Μαδριγάλ" (15/4/2012)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

17. Ο Πέρες πανηγυρίζει το γκολ του εναντίον της Αλκορκόν (9/12/2012)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

18. Στο προπονητικό κέντρο της Βιγιαρεάλ (3/10/2012)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

19. Σε αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης (10/11/2013)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

20. Ο Πέρες με το τρόπαιο του φιλικού αγώνα ανάμεσα στην Σπόρτινγκ του Χιχόν και τη Βιγιαρεάλ στο "Ελ Μολινόν" στη μνήμη του Μανόλο Πρεθιάδο (11/8/2013)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

21. Ο Πέρες πανηγυρίζει το γκολ του εναντίον της Φιορεντίνα σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας (8/8/2013)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

22. Σε αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" (14/12/2013)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

23. Ο Πέρες απομακρύνει τη μπάλα προ του Μπουσκέτς σε αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Μπαρτσελόνα (14/12/2013)

Ερνάν Πέρες, η σαΐτα

24. Το τελευταίο γκολ που πέτυχε στην Πριμέρα Ντιβισιόν ήταν αυτό εναντίον της Βαλένθια (27/10/2013)

Πηγές: Marca, Levante, ABC Color Paraguay, Ole, Superdeporte

Βίντεο: Ο Ερνάν Πέρες σκοράρει εναντίον της Βαλένθια (27/10/2013)

Βίντεο: Ο Ερνάν Πέρες σκοράρει εναντίον της Μάλαγα

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ