ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά ο Ολυμπιακός

Επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά με τους ερυθρόλευκους να απολαμβάνουν τη ξενάγηση. (VIDEO)

Την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα των προπονήσεων και να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά είχαν η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού.

Τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση του Ολυμπιακού υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά προσφέρει στον επισκέπτη την αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα της ιστορίας της πόλης, που κατά την αρχαιότητα γνώρισε μεγάλη ακμή τόσο ως εμπορικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου όσο και ως πολεμικός ναύσταθμος της αρχαίας Αθήνας. Το είδος των εκθεμάτων του, που προέρχονται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της αττικής παραλίας, και τα χρονικά όρια που καλύπτουν, από τη μυκηναϊκή έως και τη ρωμαϊκή εποχή, είναι αντιπροσωπευτικά της ιδιομορφίας, της σύνθεσης του πληθυσμού και της ιστορίας του Πειραιά.

Αμέσως μετά τη ξενάγηση ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την παρουσία τους στο χώρο και στάθηκε στη σημαντικότητα του Μουσείου για τον Πειραιά. "Είμαστε στο εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο του Πειραιά. Πήρα την πρωτοβουλία να προσκαλέσω την ομάδα του Ολυμπιακού, τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση με δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να γνωρίσουν οι αθλητές τα ευρήματα του μουσείου. Ξέρετε οι ξένοι αθλητές έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δική μας ιστορία από ότι έχουμε εμείς οι Έλληνες. Ο δεύτερος ήταν να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία και τη νεολαία, για την οποία αποτελούν ινδάλματα αυτοί οι αθλητές, ότι πρέπει να αθλούμαστε αλλά πρέπει να έχουμε την ανάλογη παιδεία και ένα ενδιαφέρον στον πολιτισμό.

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πέρα από τη συνολική στήριξη που δίνει στον Πειραιά, τόσο ο ιδιοκτήτης του ο κ. Μαρινάκης όσο και ο Ερασιτέχνης μπορούν να παίξουν το ρόλο ενός καλού πρεσβευτή ώστε να διαφημίσουμε σημαντικά πράγματα που υπάρχουν στην πόλη του Πειραιά και που δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Όχι μόνο στους κατοίκους της Αττικής, αλλά ακόμα και στους Πειραιώτες.

Θέλω να πιστεύω ότι οι αθλητές το χάρηκαν. Σκοπός είναι να το επαναλάβουμε με τους αθλητές όλων των συλλόγων του Πειραιά με τη συμμετοχή και των ακαδημιών τους. Υπάρχει πρόγραμμα και για τα σχολεία. Είναι ένα μουσείο εξαιρετικό και δυναμικό. Ανανεώνεται και παράλληλα με τα εκθέματα φιλοξενούμε μία έκθεση εικαστική των παιδιών από τη σχολή Καλών Τεχνών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Στόχος είναι να γίνει γνωστό το μουσείο και να δημιουργήσουμε μία μεγάλη επισκεψιμότητα. Αθλητισμός και πολιτισμός πρέπει στην ουσία και την πράξη να είναι πράγματα αλληλένδετα".

Το 2021 ο Πειραιάς θα διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε και σε αυτό: "Ο Πειραιάς διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για τη χρονιά 2021. Υπάρχει προεργασία από τώρα. Είναι μία δύσκολη διεκδίκηση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τη χώρα και τον Πειραιά. Πρέπει να έχουμε όραμα για τον Πειραιά. Είναι όραμα για εμάς να διεκδικήσουμε και να πάρουμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021 και όλες οι δράσεις εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, τον πρόεδρο του και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο, τους ποδοσφαιριστές και τους εκπροσώπους της διοίκησης, καθώς επίσης και τους αρχαιολόγους, τη διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων την κ. Χρυσουλάκη και για την αποδοχή του αιτήματος και για τη σύντομη και εμπεριστατωμένη ξενάγηση που έγινε στους αθλητές".

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: "Ήταν μια ωραία επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του Πειραιά. Οι παίκτες μας το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα και θα ξαναέρθουν με τα παιδιά τους. Πιστεύω ότι όλοι οι Πειραιώτες, όλοι οι Έλληνες καθώς επίσης και πολλοί τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα μέσα από τον Πειραιά επισκέπτονται το μουσείο. Είναι καλό και εμείς από την πλευρά μας να πούμε δύο καλές κουβέντες για το μουσείο αυτό και να μπορέσουν να έρθουν όσοι περισσότεροι επισκέπτες μπορούν στα χρόνια που έρχονται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έρθουν οι Πειραιώτες στο μουσείο γιατί έχει αξιόλογα ευρήματα και αξίζει τον κόπο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ