ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επειγόντως "φάρμακο" στο γκολ

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν την πάτησε με τον Αστέρα, δεν την πάτησε με τον Πανιώνιο, αλλά την πάτησε σε ένα ματς που δεν ήθελε με τίποτα να το χάσει (με τον ΠΑΟΚ). Τρία σερί παιχνίδια με πρόβλημα στο γκολ και ενώ μπροστά του έχει «Σαν Σίρο» και ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός ενδέχεται να έκανε και την καλύτερή του εμφάνιση φέτος κόντρα στον ΠΑΟΚ. Καλύτερη, τηρουμένων των συνθηκών και του αντιπάλου, τόσο από το 5-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και από το 4-0 με την Λουκέρνη.

Κι όμως, στο καλύτερό του παιχνίδι δεν πήρε τίποτε. Θα μείνουμε με τις αναμνήσεις των 23 τελικών, του Πασχαλάκη που κατέβασε ρολά, του ΠΑΟΚ που έκανε τις λιγότερες τελικές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν και το ζεστό (από καρδιάς) χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε.

Προφανώς και θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του ο Μαρτίνς με την εικόνα των «ερυθρολεύκων» ως προς την παραγωγή φάσεων και ως προς το ότι έστησε τον ΠΑΟΚ στον τοίχο και τον «πυροβολούσε», ωστόσο, τα πυρά έφευγαν... ξώφαλτσα.

Πολύ σωστά είπε ο Πορτογάλος ότι δεν θα πανηγυρίσει κιόλας επειδή στις 23 τελικές είχε... μηδέν εις το πηλίκον στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται «δυσκοίλιος» στο γκολ. Σκόραρε τρεις φορές με λιγότερες τελικές κόντρα στην Μπέρνλι. Στην Αγγλία βρήκε δίχτυα έχοντας κάνει τρεις σοβαρές φάσεις σε αντεπιθέσεις.

Την Λουκέρνη την... σκόρπισε. Το ίδιο και τον ΠΑΣ. Με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα, δεν είχε τόσες πολλές φάσεις και κέρδισε με 1-0. Τα λέμε όλα αυτά για να αναδείξουμε ότι πρόβλημα στο γκολ δεν υπήρξε από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά προέκυψε τον Σεπτέμβριο. Το είδαμε με τον Αστέρα Τρίπολης, στη Ν. Σμύρνη, ακόμη και στο Κύπελλο με τον Λεβαδειακό με εκείνη την πειραματική ενδεκάδα.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Όταν ο επιθετικός μίας ομάδας, στην προκειμένη περίπτωση ο Χασάν, βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα και δεν μπορεί να σημαδέψει μία γωνία, τότε δεν είναι θέμα προπονητή, αλλά θέμα ποδοσφαιριστή.

Σίγουρα θα πρέπει και ο Μαρτίνς να βρει μία λύση, να βρει επιτέλους το «φάρμακο» για το πρόβλημα στο γκολ που προέκυψε τον Σεπτέμβριο (από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης), όμως, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρωτίστως θα πρέπει να απασχολήσει τους παίκτες.

Σε πολλές περιπτώσεις είναι και θέμα καθαρού μυαλού στο να σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής. Να έχει την ψυχραιμία να αποφασίσει σε κλάσματα του δευτερολέπτου σε ποια γωνία να στείλει την μπάλα.

Το ξαναλέμε ότι οι παίκτες που τα χάνουν τώρα, τον Αύγουστο τα έβαζαν, ενώ και ο Χασάν που έχασε τα... άχαστα χθες με τον ΠΑΟΚ, ήταν ο άνθρωπος που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της Ν. Σμύρνης.

Και ο Φορτούνης μεταξύ άλλων έχασε στο δεύτερο μέρος από ένα γύρισμα του Ποντένσε, ένα γκολ που το είχε για... πρωινό. Δεν είναι λοιπόν θέμα ικανότητας (ή ανικανότητας), αλλά έχει να κάνει πρωτίστως με το πόσο καθαρό είναι το μυαλό του ποδοσφαιριστή.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΟΑΚΑ

Στον Ολυμπιακό πρέπει να αφήσουν πίσω τον ΠΑΟΚ. Να κρατήσουν τα θετικά που είναι πράγματι πολλά, αλλά να κοιτάξουν να δουν τι θα κάνει με το γκολ.

Για παράδειγμα, ακολουθούν δύο παιχνίδια σε Μιλάνο και ΟΑΚΑ που η λογική λέει ότι δεν θα βρει πολλές ευκαιρίες ο Ολυμπιακός για να σκοράρει.

Θα πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσει τις φάσεις που θα βγάλει, γιατί κακά τα ψέματα, δεν θα είναι και το πιο ευχάριστο για έναν οργανισμό όπως ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη «διαβολοβδομάδα» χωρίς να έχει πάρει τρίποντο.

Ο αγώνας στο Μιλάνο έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον και οι «ερυθρόλευκοι» σε πρώτη φάση δεν πρέπει να χάσουν αν θέλουν να έχουν σοβαρές ελπίδες για την πρόκριση. Στο ματς του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ επιβάλλεται να πάρουν αποτέλεσμα, έτσι ώστε να δείξουν ότι πρωτίστως δεν επηρεάστηκαν από την χθεσινή ήττα και παράλληλα να στείλουν πολλαπλά μηνύματα στους ανταγωνιστές τους.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να είναι πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια, γιατί γνωρίζουν τον τρόπο να βγάλουν φάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ