ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εμποκανί: "Ο Ολυμπιακός δεν τα βρήκε με τη Ντινάμο"

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΤΙΕΜΕΡΣΙ ΜΠΟΚΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.   (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Εμποκανί EUROKINISSI SPORTS

Τη δική του εξήγηση για την μη ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό έδωσε ο Εμποκανί με τον διεθνή επιθετικό να τονίζει πως είχε να κάνει με τη μη συμφωνία των "ερυθρόλευκων" με τη Ντινάμο Κιέβου για την παραχώρηση του. (VIDEO)

Ήταν λογικό και αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή ο Ντιεμερσί Εμποκανί θα έδινε τη δική του εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Άλλωστε η είδηση ότι κόπηκε από τους "ερυθρόλευκους" λόγω των ιατρικών έγινε θέμα σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στην πατρίδα του το Κονγκό καθώς πολλοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν είχε έρθει και το τέλος της καριέρας του.

Ο ίδιος βγήκε μπροστά και παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα του Βελγίου όπου επέστρεψε φεύγοντας από την Αθήνα και έδωσε μια εντελώς διαφορετική εξήγηση.

Σύμφωνα με τον 31χρονο επιθετικό ο λόγος που δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του ήταν οικονομικός και συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν τα βρήκαν ο Ολυμπιακός με τη Ντινάμο Κιέβου. Μάλιστα υποστήριξε πως και ο ίδιος έκανε πολλές οικονομικές παραχωρήσεις για ολοκληρωθεί η μεταγραφή ενώ τόνισε πως ο Χάσι ήταν απογοητευμένος που η μεταγραφή του δεν είχε αίσιο τέλος.

Ο Εμποκανί φορώντας φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.dhnet.be απ' όπου και το βίντεο και είπε αρχικά:

"Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έφτασε σε συμφωνία με τη Ντιναμό Κιέβου. Ο μικροτραυματισμός μου δεν με εμποδίζει να αγωνιστώ".

Και πρόσθεσε: "Μερικές φορές δουλεύω με προσωπικό προπονητή για να επανέλθω στην φόρμα μου".

Οπότε δεν τα παρατάς;

"Δεν βλέπω γιατί πρέπει να εγκαταλείψω. Τα γόνατά μου υπέμειναν την Premier League για δύο χρόνια, νομίζετε αλήθεια ότι οι ιατρικές εξετάσεις στην Νόριτς και την Χαλ δεν είναι τίποτα. Στην Ελλάδα η εικόνα μου κηλιδώθηκε, ενώ μπορώ να παίξω ξανά στο υψηλότερο επίπεδο παρά αυτή την μικρή ενόχληση. Το γόνατό μου καθαρίστηκε πριν από τρία χρόνια.

Εν τω μεταξύ ο Τύπος στην Ελλάδα έκανε τον κόσμο να πιστέψει ότι τελείωσα από το ποδόσφαιρο. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα πετύχαινα και έκανα πολλές οικονομικές παραχωρήσεις για να παίξω με τον Χάσι, που με ήθελε πραγματικά. Μου είπε ότι ήταν πολύ απογοητευμένος. Επίσης εγώ ήμουν πολύ ενθουσιασμένος γιατί ήθελα να ξαναπαίξω στο Champions League".

Πως αντέδρασε η οικογένεια σου;

"Η σύζυγός μου ήταν λυπημένη, όλη η οικογένειά μου στο Κονγκό πανικοβλήθηκε, όλο το Κονγκό σοκαρίστηκε και νόμιζαν ότι δεν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Το τηλέφωνό μου δεν σταμάτησε να χτυπάει, έπρεπε να τους καθησυχάσω όλους".

Σε ερώτηση για τους τραυματισμούς που είχε πέρυσι τόνισε: "Ναι είναι η αλήθεια ότι συχνά ήμουν τραυματίας πρόσφατα. Είχα έναν τραυματισμό που με κράτησε εκτός έξι εβδομάδες και όταν γύρισα από το Κόπα Άφρικα ζήτησα μια εβδομάδας ξεκούραση. Μπορώ φυσικά να πω ότι δεν είμαι σε τοπ επίπεδο σήμερα και θα ήθελα κάποιες εβδομάδες να επανέλθω αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος πανικός".

Ενώ αναφορικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν στην Αντβέρπ του Μπόλονι υποστήριξε: "Μιλάω συχνά μαζί του και κάθε μέρα μιλάω με τον Ντονόφριο. Αλλά δεν βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφει στο Βέλγιο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν γυρίσω η Άντερλεχτ θα έχει προτεραιότητα και με την Σταντάρ τα πράγματα θα είναι τα πράγματα θα είναι πιο περίπλοκα. Όσο για τα άλλα κλαμπ, ποτέ μην λες ποτέ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ