ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ελαμπντελαουί: "Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί με κάθε αντίπαλο"

Ελαμπντελαουί: "Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί με κάθε αντίπαλο"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, αποθέωσε την ομάδα του μέσω του Sport24.gr μετά το 2-2 με την Τότεναμ, έδωσε το σύνθημα για νίκη με τον Παναθηναϊκό και απάντησε σε ερώτηση για νέο συμβόλαιο.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έκανε τη 17η συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό στο Champions League, στο 2-2 με την Τότεναμ το βράδυ της Τετάρτης (18/9) στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων" είχε το δύσκολο έργο να αναχαιτίσει τον Έρικσεν, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο πάλεψε με νύχια και δόντια να σταματήσει τον Σον.

Ο Νορβηγός, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας του, δεν υστέρησαν, αν εξαιρεθούν ορισμένα αβίαστα λάθη ορισμένων, που λογικό είναι όμως να γίνουν απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως οι Σπερς. Ο 27χρονος μίλησε στο Sport24.gr λίγο μετά τη λήξη της πρεμιέρας των ομίλων στο φαληρικό γήπεδο και αφού αποθέωσε τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για ένα σύνολο με ισχυρή νοοτροπία που μπορεί να κάνει ζημιά σε κάθε ομάδα, ξεκαθάρισε ότι για να κατακτηθεί ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση, απαιτείται η ίδια πείνα.

Απάντησε σε ερώτηση για το αν έχει δεχτεί πρόταση για νέο συμβόλαιο και έδωσε το σύνθημα για νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (22/9, 20.30), για την 4η αγωνιστική της Super League.

Τι σημαίνει για την ομάδα σου ότι βρέθηκε να χάνει 0-2 και κατόρθωσε να ισοφαρίσει την Τότεναμ;

"Δείξαμε ότι απέναντι και σε τέτοιες ομάδες μπορούμε να παίρνουμε βαθμούς. Ξεκινήσαμε τόσο δυνατά, αλλά είδατε δυστυχώς με ποιον τρόπο δεχτήκαμε δύο γκολ. Στην αρχή κοντρολάραμε την αναμέτρηση και κάναμε ευκαιρίες. Το γεγονός ότι χάναμε 0-2 και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, ήταν κάτι μοναδικό, δείγμα μιας ομάδας με ισχυρή νοοτροπία".

- Εκείνη τη στιγμή νιώσατε φόβο ότι χάθηκε το παιχνίδι;

"Δεν θα σου έλεγα φόβο, αλλά ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν. Το να χάνεις 0-2 από την Τότεναμ, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψεις στο ματς. Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό που πετύχαμε".

- Κάνατε 18 τελικές για γκολ απέναντι σε μια ομάδα που είναι τόσο ισχυρή; Αυτό τι δείχνει για εσάς;

"Δείχνει ότι μπορούμε να προκαλέσουμε προβλήματα στον καθένα. Έχουμε τη μεσοεπιθετική ποιότητα να κάνουμε ευκαιρίες απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Τις κάναμε απέναντι σε πανίσχυρη ομάδα της Premier League, που έφτασε πέρυσι μέχρι τον τελικό του Champions League. Είναι πολύ θετικό αυτό για τον Ολυμπιακό".

- Θεωρείς ότι με την ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες πλέον να ελπίζει μέχρι και στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στην επόμενη φάση του Champions League;

"Πάντα πιστεύουμε στην ομάδα. Από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό, ο στόχος μας ήταν πάντα να περνάμε στην επόμενη φάση. Πολλές φορές φτάναμε κοντά, συγκεντρώναμε μέχρι και εννέα βαθμούς και στο τέλος δεν το πετυχαίναμε. Αυτό που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι όλα είναι πιθανά, αρκεί να παλεύεις μέχρι τέλους. Το να πηγαίνουμε τώρα καλά και να μην έχουμε συνέχεια, θα πάει χαμένη η προσπάθεια. Χρειάζεται να υπάρχει η ίδια πείνα".

- Η ατμόσφαιρα στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν τέτοια, που μέχρι και οι άνθρωποι της Τότεναμ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

"Πάντα έλεγα ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ο 12ος παίκτης μας, γι' αυτό είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να έρθει εδώ και να νικήσει. Τη νιώθεις την υποστήριξη, ο κόσμος σε σπρώχνει".

- Τώρα ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό...

"Ναι. Πρέπει τώρα να ξεκουραστούμε, να πάρουμε ανάσες και να δούμε το ντέρμπι. Να δούμε πώς θα νικήσουμε. Είναι τόσο απλό".

- Τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν ρεπορτάζ με βάση τα οποία έχεις δεχτεί πρόταση για ανανέωση. Έχεις πράγματι στα χέρια σου πρόταση για νέο συμβόλαιο;

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αφοσιώνομαι στα παιχνίδια. Αν έρθει κάτι, είμαι έτοιμος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρτίνς: "Ήμασταν έξυπνοι και ανώτεροι τακτικά"
Βαλμπουενά: "Αξίζαμε κάτι καλύτερο"
Champions League: Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού
Μαρινάκης: "Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ, μήπως σκεφτούμε κάτι παρόμοιο"
Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Τα highlights της αναμέτρησης
Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Κι αυτό νίκη είναι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ