ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΕΕΑ: Δίνει προτεραιότητα στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI) MOTIONTEAM

Η ΕΕΑ ενημέρωσε επίσημα ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε καταγγελία κατά των ΠΑΟΚ και Ξάνθης προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος το ρεπορτάζ για πιθανή σχέση μεταξύ τους και ξεκαθάρισε ότι δίνεται προτεραιότητα με σκοπό την ταχύτερη δυνατή περαίωση της έρευνας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε την Τετάρτη (4/12) στην ΕΕΑ προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος το ρεπορτάζ για πιθανή σχέση μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ενώ ζήτησε να επιβληθούν κι οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τις κείμενες διατάξεις του νόμου.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενημέρωσε επίσημα την Πέμπτη (5/12) ότι κατατέθηκε η καταγγελία και ξεκαθάρισε ότι δίνεται προτεραιότητα στην υπόθεση λόγω σοβαρότητας με σκοπό την ταχύτερη δυνατή περαίωση της έρευνας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κατετέθη χθες (04.12.2019) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καταγγελία από την ΠΑΕ “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ” κατά των ΠΑΕ “ΠΑΟΚ” και “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ”. Η Επιτροπή επελήφθη άμεσα του θέματος και ήδη διερευνάται η υπόθεση, για την οποία θα δοθεί προτεραιότητα ενόψει της σοβαρότητός της, με σκοπό την κατά το δυνατόν ταχύτερη περαίωση της έρευνάς μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Τζουλάκης".

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη κατά την αποχώρησή της από την ΕΕΑ, η Γενική Διευθύντρια της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου που συνοδευόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Τάκη Αγραφιώτη, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: "Eγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλ. νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή να δει άμεσα το θέμα και ουσιαστικά γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα.

Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί το καλοκαίρι με τη στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του φετινού αγώνα ΠΑΟΚ - Ξάνθη και του περσινού πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις".

Θυμίζουμε πως ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, μιλώντας στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο (Δευτέρα - Παρασκευή 16:00 με 18:00) σχολίασε χαρακτηριστικά πως "το καλοκαίρι η εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προσπάθησε να αλλάξει την διάταξη του Νόμου που αφορά την πολυϊδιοκτησία και ουσιαστικά να ανοίξει το δρόμο. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν τυχαίο αυτό τότε. Όλα αυτά τα βάζω στο τραπέζι. Είναι τροφή για σκέψη και επαναλαμβάνω πρέπει άμεσα να κινηθούν οι αρμόδιες Αρχές γιατί τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ONE είναι αποκαλυπτικά και σοβαρά"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ONE

Στο ρεπορτάζ του ONE καταγγέλλεται ότι η κυπριακή εταιρεία που απέκτησε τα περιουσιακά στοιχεία της Ξάνθης (γήπεδο, προπονητικό κέντρο και αθλητικό κέντρο) είναι συνδεδεμένη με τον ξάδερφο του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη, που από το 2008 συμμετέχει σε αρκετές εταιρίες του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Δείτε στο βίντεο διάρκειας 8.25 λεπτών τις αποκαλύψεις του One Channel για την τύχη της εταιρίας Vialand, στην οποία άνηκαν γήπεδο και αθλητικό κέντρο της Ξάνθης, και τις λεπτομέρειες για την κυπριακή εταιρεία RFA, η οποία την εξαγόρασε το 2018.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ