ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημήτρης Μάνος: Ποιος είναι ο 24χρονος φορ που συστήθηκε με γκολ στο κοινό του Ολυμπιακού

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έχει ίνδαλμα τον Μήτρογλου και κουβαλάει ποδοσφαιρική τρέλα, που τον βοήθησε να αναδειχθεί σε έναν φορ "killer" στον ΟΦΗ. Ποιος είναι ο Δημήτρης Μάνος, που συστήθηκε με γκολ νίκης στο ερυθρόλευκο κοινό, στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό.

Η ποδοσφαιρική ιστορία του Δημήτρη Μάνου δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Βέροια, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, πενταετούς διάρκειας, στις 22 Ιουνίου του 2012.

Έκανε ντεμπούτο στις 6 Ιανουαρίου του 2013, κόντρα στον Ολυμπιακό. Σαν παιχνίδι της μοίρας, που έδειχνε στον τότε 19χρονο φορ τι θα ακολουθήσει στην καριέρα του. Η οποία είχε σκαμπανεβάσματα και ζόρια μέχρι την δικαίωση.

Στην ομάδα της Ημαθίας δεν βρίσκει ούτε χώρο, ούτε την αναγκαία εμπιστοσύνη για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο Σταύρος Λαμπράκης ενημερώνεται για την περίπτωση ενός νεαρού επιθετικού με καλές προοπτικές. Συγκεντρώνει στοιχεία και πείθεται πως στο πρόσωπο του Δημήτρη Μάνου κρύβεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία ποδοσφαιριστή.

Τον κατεβάζει στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη και αυτή είναι η πρώτη σημαντική εξέλιξη για την μετέπειτα πορεία του παίκτη. Ο Μάνος μετακομίζει δανεικός από την Βέροια στον σύλλογο του Ηρακλείου τον Αύγουστο του 2015, κάνει 18 παιχνίδια με 6 γκολ, αλλά ο δανεισμός του ολοκληρώνεται τον Γενάρη του 2016, μετά την απόσυρση του Εργοτέλη από τις επαγγελματικές κατηγορίες εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Το νερό όμως είχε μπει στο αυλάκι για τον Βεροιώτη φορ.

Τον Ιούλιο του 2016, μετακομίζει στον ΟΦΗ. Με προπονητή τον Νίκο Νιόπλια έχει μικρό χρόνο συμμετοχής, παρά το γεγονός ότι γίνεται λόγος για έναν παίκτη που "ξέρει μπάλα και κουβαλάει ποδοσφαιρική τρέλα. Δεν γουστάρει να χάνει ούτε στο οικογενειακό διπλό".

Η ιστορία δεν κυλά καλά για τον Μάνο στον ΟΦΗ, μέχρι τη στιγμή που ο Νίκος Παπαδόπουλος αντικαθιστά τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας. Ο Βεροιώτης επιθετικός ολοκληρώνει τη σεζόν 2016-2017 με 10 γκολ και 5 ασίστ σε 1414 λεπτά συμμετοχής, αρπάζοντας την ευκαιρία που έψαχνε.

Την επόμενη χρονιά λογίζεται ως back up του Νίκου Κουσκουνά, που αποχωρεί μετά από έξι μήνες παρουσίας στην ομάδα, εξέλιξη που έμελλε να σηματοδοτήσει την έκρηξη του Μάνου, ο οποίος παίρνει φανέλα βασικού και αρχίζει να σκοράρει με απίστευτο ρυθμό μέχρι το τέλος της σεζόν!

Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 στην Football League βρίσκει τον Μάνο με 27 γκολ και 10 ασίστ σε μόλις 26 παιχνίδια (!), αριθμοί που αποτέλεσαν το όχημα της μεταγραφής του στους "ερυθρόλευκους". Πολλοί ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του, ωστόσο εκείνος επέλεξε τους Πειραιώτες, ακόμη κι αν γνώριζε τις δυσκολίες που θα συναντούσε για να βρει χώρο σε μια ομάδα απαιτήσεων όπως ο Ολυμπιακός.

Στις 16 Μαρτίου το Sport24.gr αποκάλυψε την επικείμενη συμφωνία των τριών πλευρών για την μεταγραφή και στις 8 Μαΐου ήρθε η επιβεβαίωση της από τα χείλη του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Μάνος άφησε ικανοποιημένο τον Πορτογάλο τεχνικό με την παρουσία στην προετοιμασία και έμεινε στο ρόστερ ως 3η επιλογή για την θέση του φορ, πίσω από τους Γκερέρο και Χάσαν. Το βράδυ της Πέμπτης (27/9) ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 68' της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό ήταν ο άνθρωπος της στιγμής για τους Πειραιώτες, αφού με το εξαιρετικό άλμα και την καρφωτή κεφαλιά του στη σέντρα του Μασούρα, ήταν αυτός που σκόραρε το γκολ νίκης του Ολυμπιακού.

Είχε ίνδαλμα τον Μήτρογλου, είναι ασυμβίβαστος με την αποτυχία, πεισματάρης και εργασιομανής. Έψαχνε γρήγορα ένα γκολ με τον Ολυμπιακό, αφού στον επιθετικό η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη του και τη συνολική του πορεία στους Πειραιώτες. Μοιάζει να έχει τον χαρακτήρα, σίγουρα θα χρειαστεί εμπιστοσύνη για να πετύχει στο Λιμάνι.

Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να χτίσει πάνω σε αυτό το γκολ, να φορά τις γουρλίδικες άσπρες κάλτσες στην προπόνηση και να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος την επόμενη φορά που θα κληθεί από τον προπονητή του να δώσει λύσεις.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ