ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν αφήνει εύκολα τον Βάις η Αλ Γκαράφα

Slovakia's Vladimir Weiss tries to control the ball during a World Cup Group G qualifying soccer match against Greece at the Karaiskaki stadium in the port of Piraeus, near Athens, Friday, Oct. 11, 2013. (AP Photo/Kostas Tsironis)
Slovakia's Vladimir Weiss tries to control the ball during a World Cup Group G qualifying soccer match against Greece at the Karaiskaki stadium in the port of Piraeus, near Athens, Friday, Oct. 11, 2013. (AP Photo/Kostas Tsironis) AP

Ο Ολυμπιακός θα κάνει την προσπάθειά του για να ξαναφέρει στη χώρα μας τον Βλάντιμιρ Βάις, που βγάζει το ψωμί του στο Κατάρ τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ποια τα δεδομένα με την ομάδα του.

Τα δεδομένα με τον Βλάντιμιρ Βάις είναι τα εξής: Από τη μία υπάρχει ο Ολυμπιακός που θα ήθελε να τονεπαναφέρειστο δυναμικό του. Από την άλλη υπάρχει ο Σλοβάκος που επίσης θεωρεί ότι έφτασε η στιγμή να αφήσει τα πετροδόλαρα της Αραβίας και να ξαναφτιάξει το όνομά του, επιστρέφοντας στην Ευρώπη.

Το καλό για τον 28χρονο εξτρέμ είναι ότι δεν έχει χάσει την επαφή με την Εθνική του ομάδα. Και τώρα ενόψει των αγώνων του Ιουνίου που δίνει η Σλοβακία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ο Βάις βρίσκεται κανονικά στις επιλογές Γιαν Κόζακ.

Αυτό που φαίνεται ότι τον "καίει" τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από το να επιστρέψει στην Ευρώπη. Και παλαιότερα είχε εκφράσει την ίδια επιθυμία, αλλά στο τέλος επικρατούσε η λογική της... τσέπης του! Αυτή τη φορά όμως σαν να φαίνεται ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά...

Γύρω στα 2,5 με 3 εκ. ευρώ είναι το ετήσιο συμβόλαιό του με την Αλ Γκαράφα. Καταλαβαίνει πολύ καλά και ο ίδιος ότι αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα βρει πουθενά στην Ευρώπη.

Στον Ολυμπιακό για παράδειγμα θα καταφέρει να αποσπάσει ένα συμβόλαιο κοντά στο εκατομμύριο. Αυτό λέει η λογική, με βάση τα όσα υποστηρίζουν στην Σλοβακία.

Από εκεί και πέρα όμως, θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα που λέγεται... Αλ Γκαράφα. Η ομάδα του Κατάρ έχει "δεσμευμένο" τον ποδοσφαιριστή έως το καλοκαίρι του 2020. Τον Ιανουάριο του 2016 όταν είχαν δώσει τα χέρια οι δύο πλευρές, είχαν συμφωνήσει για συμβόλαιο 4,5 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κατάρ, ο Βάις κοστολογείται πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, λέγεται ότι αυτή ήταν και η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας τους, σε περίπτωση που εμφανιζόταν ομάδα από την Ευρώπη.

Βεβαίως, έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν να γίνονται και άλλες συμφωνίες ανάμεσα σε συλλόγους της Αραβίας και της Ευρώπης. Θα μπορούσε π.χ. να παραχωρηθεί δανεικός ο Βάις. Δεν αποκλείεται επίσης αν πιέσει ο παίκτης να έρθει με μεταγραφή προς τα μέρη μας ακόμα και με... 1,5 εκ. Όλα είναι πιθανά!

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει διατεθειμένος να παλέψει την περίπτωση του Σλοβάκου. Από τη στιγμή κιόλας που θέλει ο Βάις να ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα, στο λιμάνι δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια παρά το γεγονός ότι η Αλ Γκαράφα δεν σκοπεύει να τον αφήσει τόσο εύκολα...

(AP Photo/Kostas Tsironis)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παρεμβαίνει ο Ολυμπιακός στο διαιτητικό κατά της προσφυγής του ΠΑΟΚ
"Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για Ρανόκια"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ