ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δέκατος τρίτος και καλύτερος Αργεντινός στον Ολυμπιακό

Δέκατος τρίτος και καλύτερος  Αργεντινός στον Ολυμπιακό
Γκαλέτι Σούρερ Ιμπαγάσα Λέτο Σαβιόλα

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα είναι ο 13ος και ο καλύτερος Αργεντινός ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια (video)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία ανάσα από την πραγματοποίηση μίας σπουδαίας μεταγραφής (από τις κορυφαίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου), καθώς ο Χαβιέρ Σαβιόλα είναι στην Ελλάδα με σκοπό να διαπραγματευτεί με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι ερυθρόλευκοι έχουν αποκτήσει δώδεκα παίκτες από την Αργεντινή και ο Σαβιόλα αναμένεται να γίνει το δέκατος τρίτος και ο... καλύτερος (βάσει ονόματος).

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τους δώδεκα ποδοσφαιριστές από την χώρα του τανγκό, τι έκαναν με τη φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία δέκα χρόνια και πως... έφυγαν.

2004-2005: Ο πρώτος

Γκαμπριέλ Σούρερ: Ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα από τον Παναθηναϊκό, έψαχνε έναν έμπειρο και καλό κεντρικό αμυντικό. Αυτός ήταν ο 33χρονος Σούρερ με τεράστια εμπειρία από το ισπανικό και το αργεντίνικο πρωτάθλημα.

Συνολικά έμεινε για δυο σεζόν (μέχρι το 2005-06) και έπαιξε σε 59 ματς ενώ έβαλε ένα γκολ. Επίσης πήρε 11 κίτρινες και 1 κόκκινη. Καθόλου άσχημα... Στο τέλος έφυγε με ένα παράπονο, αφού ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιο του για άλλα δυο χρόνια.

2007-2008: Οι περισσότεροι (5!)

Ροντρίγκο Αρτσούμπι: Ήρθε τον Γενάρη ως δανεικός από την Ρίβερ και έπαιξε σε 7 ματς ενώ πήρε και μία κίτρινη. Απλή αναφορά, καθώς ήταν... Αρτσούμπαλος.

Φερνάντο Μπελούστσι: Ήρθε το... μισό του πόδι (το 50% των δικαιωμάτων) τον Γενάρη με μεταγραφή από την Ρίβερ Πλέιτ με 7.5 εκ. ευρώ και αγωνίστηκε σε 54 ματς πετυχαίνοντας 9 γκολ. Πήρε επίσης 8 κίτρινες και καμία κόκκινη. Έφυγε μετά από ενάμιση χρόνο για την Πόρτο με 5 εκ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια η καριέρα του πήρε πτωτική πορεία.

Κριστιάν Λεντέσμα: Ήρθε το καλοκαίρι του 2007 και ενώ είχε γεμάτη σεζόν με την Σαν Λορέντζο με την οποία πήρε πρωτάθλημα. Στα δυόμιση χρόνια που έμεινε, ενδιάμεσα πήγε δανεικός στην Σαν Λορέντζο και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Αργεντιντής(!), έκανε 54 εμφανίσεις και πήρε 10 κίτρινες. Τι θυμόμαστε από αυτόν; Τα παράπονα του για τραυματισμούς και ότι ήταν κουρασμένος συνέχεια. " Κουράστηκες!", που λέει και ο κ. Γιάννης Φιλέρης.

Λουσιάνο Γκαλέτι: Ήρθε στον Ολυμπιακό από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2.5 εκ. ευρώ και πραγματοποίησε 93 συμμετοχές με 26 γκολ. Πήρε επίσης 18 κίτρινες και μία κόκκινη. Τεράστια η κλάση του και η προσφορά του στο σύλλογο, όμως σταμάτησε την καριέρα του λόγω ενός προβλήματος υγείας. Το ίδιο άσχημα σταμάτησε και η σχέση του με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο βρέθηκε στα δικαστήρια.

Μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και την Ελλάδα αγωνιζόμενος πλέον στον ΟΦΗ!

Λεονέλ Νούνιες: Ήρθε με περίπου 3 εκ. ευρώ από την Αργεντίνος Τζούνιορ και πουλήθηκε μία σεζόν μετά στην Ιντεπεντιέντε με τα μισά. Έπαιξε συνολικά σε 29 ματς και έβαλε 6 γκολ, ενώ πήρε και 2 κίτρινες κάρτες. Στον Πειραιά τα είχαν με τα... κιλά του.

2008-2009: Ήρθε για να φύγει

Σεμπαστιάν Λέτο: Τον Ιούνιο του 2008 ο Ολυμπιακός τον πήρε δανεικό από την Λίβερπουλ με ρήτρα για το καλοκαίρι 3.5 εκ. ευρώ. Μέσα σε ένα χρόνο είχε πολλές κόντρες με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως έδειξε τα πλούσια χαρίσματα του εντός γηπέδου.

Συνολικά πραγματοποίησε 37 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ, ενώ δέχθηκε 10 κίτρινες κι μία κόκκινη. Την επόμενη σεζόν πήγε στον Παναθηναϊκό, κατέκτησε το νταμπλ, αλλά μία σειρά τραυματισμών τον άφησε εκτός για ενάμιση χρόνο. Πλέον ελπίζει σε νέο ξεκίνημα στην Κατάνια.

2009-2010: Δεν...

Χεσούς Ντάτολο: Και αυτός δανεικός από τη Νάπολι, όμως, αυτή τη φορά. Ήρθε τον Γενάρη του 2010 και έπαιξε μόλις σε 10 ματς αγώνες. Δεν σκόραρε όμως πήρε 3 κίτρινες και 1 κόκκινη! Στο τέλος της σεζόν έφυγε κακήν κακώς.

2010-2011: Εμπειρία και ποιότητα

Αριέλ Ιμπαγάσα: Ήρθε ως ελεύθερος από την Βιγιαρέαλ και πολλοί έλεγαν ότι δεν θα ταιριάξει με τον Βαλβέρδε, όπως και ότι είναι μεγάλος σε ηλικία. Τους διέψευσε όλους, αφού παραμένει στους ερυθρόλευκους μέχρι και σήμερα (37 ετών), μετρώντας 84 συμμετοχές με δυο γκολ.

2011-2012: Είναι "τρελός" ο Αργεντινός

Φράνκο Κοστάνσο: Το... δέκα το καλό ήρθε ως ελεύθερος από την Βασιλεία, όμως στοίχισε περίπου 700.000 ευρώ στον Ολυμπιακό λόγω του μάνατζερ του που στην αρχή ζητούσε τον ουρανό με τα άστρα.

Άντεξε μόλις λίγους μήνες, αφού τον Γενάρη λύθηκε το συμβόλαιο του. Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο για να επιστρέψει φέτος το καλοκαίρι!

2013-2014: Επίθεση από την Αργεντινή

Τόμας Ντε Βινσέντι: Μία καλή σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΣ ήταν αρκετή για να κλείσει στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος. Στη χώρα μας βρίσκεται από το 2009 μετρώντας 101 συμμετοχές και 10 γκολ. Τον θυμόμαστε για την γκολάρα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ντομίνγκες Αλεχάντρο (Τσόρι): Κάτι σαν δεκάρι, κάτι σαν επιθετικός. Είναι ποδοσφαιριστής με σπουδαία τεχνική κατάρτιση, που έχει το γκολ, ενώ πέρασε από σπουδαία κλαμπ στην καριέρα του. Πέρσι έβγαλε το ψωμί του στην Ισπανία με τη φανέλα της Ράγιο Βαγεκάνο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ