ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Big-4: Φουλ επίθεση και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκρυπτογραφεί τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνάντηση του Big-4 και παρουσιάζει τις επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού.

Όσοι περίμεναν ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνάντηση του Big-4 χθες στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια" να ρίξει τους τόνους, έμειναν με την… επιθυμία τους. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, όπως αναμενόταν, ακολούθησε τη γραμμή που στην τελική ο ίδιος έχει χαράξει. Οι "ερυθρόλευκοι", στις τελευταίες τους ανακοινώσεις, είχαν δώσει ένα στίγμα για τα θέματα. Γι' αυτά που θα έβαζαν στην ατζέντα, μέσω του μεγαλομετόχου τους. Βλέπετε τέτοια δεν υπήρχε από τους αρμόδιους φορείς.

Αναλύσαμε την ομιλία του και προσπαθούμε να δούμε… πίσω από τις λέξεις του, τι θέλει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην επόμενη ημέρα του. Οι εξελίξεις άλλωστε αναμένονται και μάλιστα άμεσα.

ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Για την κακοδιαχείριση στην ΕΠΟ, αρκετά είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Ο Ολυμπιακός είχε αναλύσει ότι αποτελεί αιμοδότη των εσόδων της ομοσπονδίας, αλλά οι αριθμοί που έφερε στη δημοσιότητα, σοκάρουν.

Όταν ακούς ότι αντί για 75 υπάλληλοι που απασχολούνταν προηγουμένως στην ΕΠΟ, απασχολούνται πλέον περισσότεροι από 150, καταλαβαίνεις και γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση οικονομικά. Εκεί όπου δεν είναι ψέμα και επιβεβαιώνεται από το κυβερνητικό ρεπορτάζ, πως η ομοσπονδία αναζητούσε δάνειο για να καλύψει τις ζημιές της! Όταν οι υπεύθυνοι των UEFA-FIFA ακούνε πως τα έξοδα αμοιβών έχουν αυξηθεί κατά 3.500.000 ευρώ, πως να νιώσουν;

Είναι ξεκάθαρο, πως αυτή η αναφορά στην ΕΠΟ, είναι η… πόρτα που ανοίγει για το επικείμενο τέλος. Κανείς δεν αμφισβήτησε αυτούς τους αριθμούς, γιατί πολύ απλά ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι απόλυτα ενημερωμένος για την κατάσταση. Ακόμη και το παράδειγμα με την απαξίωση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας και τα έσοδα που χάθηκαν από αυτή τη διοργάνωση, είναι προϊόν μελέτης και παράθεσης αναλυτικών στοιχείων.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΕΑ

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που με την καταγγελία του στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, άνοιξε το φάκελο για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ήταν ένα από τα ζητήματα που υπήρχε πολύ καιρό στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέχρι να αποφασίσουν οι Πειραιώτες να προχωρήσουν στη σχετική καταγγελία. Ήθελε άλλωστε σε όλη αυτή τη διαδρομή να υπάρχουν και εδώ τα σχετικά στοιχεία και όχι απλή φημολογία. Γι’ αυτό άλλωστε, σκοπός του πριν πάει στη συνάντηση του Big-4 ήταν μπροστά σε όλους, να θέσει αυτό το θέμα. Και όλα αυτά, εν αναμονή της απόφασης της ΕΕΑ.

Το γεγονός ότι η ΕΠΟ το καλοκαίρι προσπάθησε να περάσει περιέργως νομοθεσία για πολυϊδιοκτησία, ίσως ήταν η σπίθα στη… φωτιά του σήμερα. Είναι ξεκάθαρο εδώ, πως στον Ολυμπιακό περιμένουν τιμωρία και για την Ξάνθη, αλλά και για τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κάτι που μπορεί να πέρασε στα ψιλά, ήταν η κουβέντα για τον κόσμο του Ολυμπιακού. "Ξέρετε πολύ καλά ότι ο φίλαθλος κόσμος δεν ελέγχεται", τόνισε αρχικά, για να προσθέσει: "Ο μόνος τρόπος πάταξης των φαινομένων βίας είναι η διασφάλιση της ισονομίας και της αξιοπιστίας, όσων καθορίζουν με τις αποφάσεις τους το πρωτάθλημα".

Η κουβέντα δεν είναι τυχαία, γιατί στον Ολυμπιακό όλο αυτό το διάστημα, εισπράττουν την αγανάκτηση του κόσμου τους. Θέλουν να προλάβουν καταστάσεις και το μήνυμα που πέρασε, είναι πως ο κόσμος νιώθει πως κλέβουν την ομάδα του. Μια ακόμη "γέφυρα" στο θέμα που υπάρχει με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ… ΛΑΘΗ ΚΑΙ VAR

Ο Ολυμπιακός από νωρίς είχε πάρει θέση για το VAR. Για την ελλιπή εκπαίδευση των διαιτητών σε αυτό, με αποτέλεσμα τα τόσα λάθη που βλέπουμε ακόμη και με τη χρήση του. Πρώτα από όλα, όμως, ένα βασικό ζήτημα είναι το υπέρογκο κόστος. Ρεπορτάζ έχουν δείξει πως η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά, για να μην έχει όχι goal line technology, αλλά ούτε γραμμή στο οφσάιντ! Κι εκεί, επίσημα, ο Περέιρα βγήκε στη… σέντρα σε αυτή τη συνάντηση.

Το ότι τελειώνει ήταν κρυφό μυστικό. Παρέθεσε μάλιστα και τη δήλωση του Χούμπελ, μετά το Βόλος-Ολυμπιακός. Με τον Χούμπελ λίγο αργότερα, να μην ακολουθεί στο δείπνο που έγινε με την ΚΕΔ! Ο Ολυμπιακός στο κομμάτι της διαιτησίας δεν θα κάνει πίσω ως το τέλος και περιμένοντας την κατάσταση να βελτιωθεί. Γι’ αυτό άλλωστε είχε δώσει 20 σελίδες αναφορά με λεπτομέρειες για λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις.

Πίσω από τις λέξεις, επιβεβαιώνεται το τέλος με τον Περέιρα. Μπροστά, το γεγονός ότι επιθυμία είναι να υπάρξει και πάλι ξένος και μάλιστα, δείχνοντας εμπιστοσύνη. Το είπε. "Έχω εμπιστοσύνη στην UEFA που επιλέγει αρχιδιαιτητές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να το κάνει και εδώ τοποθετώντας έναν άνθρωπο με κύρος και εμπειρία".

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Για μια ακόμη φορά, πέρασε το μήνυμα πως ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει πίσω σε αυτά τα θέματα που αφορούν τη διαιτησία. Αυτή είναι η άποψή του εδώ και καιρό. Πως δεν θα συμμετέχει στη φαρσοκωμωδία και περιμένει τις αποφάσεις για να δει πως θα πράξει. Κι εδώ, αναζητά ακόμη απαντήσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν να κάνουν όπως π.χ. με διαιτητές, παρατηρητές και δικαστές πειθαρχικών επιτροπών που έχουν οικογενειακά τους πρόσωπα στις εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη.

Εδώ άλλωστε ο Ολυμπιακός αναμένει… Γιατί έξυπνα γίνεται η… ντρίμπλα, αλλά δεν έχουν δοθεί επίσημες απαντήσεις για όλα αυτά που έχει καταγγείλει. Θέματα που έχουν μπει εδώ και καιρό στην ατζέντα μέσω επίσημων ανακοινώσεων, αλλά αναζητούν απαντήσεις…

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Φυσικά και δεν έγινε τυχαία η αναφορά του στην παρουσία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θέλοντας να δείξει τη δουλειά που γίνεται επί ημερών του στην ομάδα, εκεί που σε δέκα χρονιές, στις οχτώ η ομάδα συνεχίζει και Φεβρουάριο μήνα στην Ευρώπη. Εδώ άλλωστε, είναι και μια "σπόντα" στις φήμες περί Grexit. Γιατί όταν και φέτος ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, σε Champions League και Europa League, τι να του "χρεώσουν"; Όπως "σπόντα" ήταν ότι είναι η μοναδική ομάδα που δίνει οικονομική και ποδοσφαιρική αξία στους παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με τρανό και πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Ντανιέλ Ποντένσε και την επικείμενη μεταγραφή του στους Γουλβς.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ

Πριν την έναρξη της συζήτησης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε χειραψία με τον Βαγγέλη Γραμμένο. Από εκεί και πέρα, όμως, σε όλες τις ευκαιρίες, του πέρασε το μήνυμα πως δεν τον έχει σε καμία υπόληψη. Όταν του λέει μπροστά σε όλους, "Τι είναι αυτά που λες; Θα πας φυλακή γι’ αυτά που έχεις κάνει", πως να τον δει; Όπως και όταν του επισημαίνει με νόημα: "Τόσο καιρό κάνεις ότι σε όλα ότι σου λέει ο Σαββίδης, τώρα που σου λέω να συντομεύσεις σε έπιασαν οι ευαισθησίες;". Άλλωστε, με τις εκλογές της ΕΠΟ να πηγαίνουν νωρίς πλέον, το μήνυμα πέρασε προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  • Γίνεται κουβέντα για τα οικονομικά δεδομένα της ΕΠΟ και ισχύει ότι είναι σε δεινή θέση;
  • Για τον Γραμμένο και το επικείμενο τέλος του με εκλογές το καλοκαίρι στην ΕΠΟ, δεν είναι δικαίωση;
  • Για την ΚΕΔ και το τέλος του Περέιρα, δεν δικαιώνεται ο Ολυμπιακός με τις θέσεις του όλο αυτό το διάστημα;
  • Για το γεγονός ότι θα έρθουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές, δεν δικαιώνονται οι "ερυθρόλευκοι" για τα λάθη των "εργαλείων" όπως τους χαρακτήρισαν;
  • Μήπως είχε άδικο ο Ολυμπιακός με το VAR; Βλέπει κανείς να το γνωρίζουν καλά οι διαιτητές; Δεν ήταν υπέρογκο το κόστος αγοράς του; Χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ; Δεν συζητάμε γι’ αυτή της εστίας και της πιθανότητας γκολ του πέρασε ή δεν πέρασε τη γραμμή…
  • Δεν εκκρεμεί η απόφαση της ΕΕΑ στην καταγγελία του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη; Δεν υπάρχουν στοιχεία που κατατέθηκαν και με μεγάλο ενδιαφέρον;

Το σίγουρο είναι ένα. Πως στον Ολυμπιακό, όπως άρχισαν, έτσι θα συνεχίσουν. Γι’ αυτό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνάντηση χθες, πέρασε όλα τα παραπάνω μηνύματα. Είτε με τις ατάκες του είτε με νόημα προς όλους αυτούς που ξέρουν πολύ καλά να… διαβάζουν και πίσω από τις λέξεις.

Περισσότερα προσεχώς. Φαίνεται πως στον Ολυμπιακό άλλωστε δεν έχουν βάλει τελεία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Big-4: Η τοποθέτηση του Μαρινάκη στη συνάντηση
Big-4: Έντονος διάλογος Μαρινάκη - Γραμμένου
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ